Подписка за ограничаване на скоростта в пазарджишко село

Поредица тежки катастрофи с жертви на пътя
25 май 2020 16:32, Елка Василева
10

Увеличава се броят на катастрофите с жертви на пътя в последните дни. Очаква се засилен трафик през целия ден днес - в последния от трите почивни за 24 май, а патрули ще следят за сигурността на пътя.

В пазарджишкото село Дебръщица започва събиране на подписи с искане да се ограничи максимално скоростта заради инцидента от снощи, при който една жена загина, а други 3 бяха ранени, предаде Bulgaria ON AIR. При катастрофата водачът е изгубил контрол над управлението на превозното средство.

Кметът на с. Дебръщица Латинка Вълчева обясни, че познава и четирите жени. Две от тях са певици в женската певческа група.

Още по темата

"Хора, които са ми много близки. Селото беше в потрес от тези линейки и пожарни в днешния ден. Селото беше в потрес", посочи тя.

При друго ПТП ТИР удари лек автомобил и отне живота на мъж. Камионът се е спускал по баир, тежкото ремарке е блъснало колата, водачът е загинал, а жена му и дъщеря му са откарани в болница.

Междувременно прокуратурата поиска постоянен арест за 17-годишен младеж, осъждан два пъти. Той е взел мотор от свой познат, за когото също ще бъде поискано задържане. 40-годишна жена е в кома, след като е била блъсната от младежа. Водачът е избягал от произшествието, което е станало в Асеновград.

От днес отпада и 14-дневната карантина за водачи на камиони, които влизат в страната. Това ще важи за шофьорите на камиони до и над 3,5 тона, както и за автобусните водачи. Заради епидемията международните шофьори, които се завръщаха в България, бяха поставяни под карантина от 14 дни, преди да поемат към следващ курс.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 2 месеца
До House M.D.

На съвсем нормален, ако ракията ти пречи, просто я спри!
9
1
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 2 месеца
"В пазарджишкото село Дебръщица започва събиране на подписи с искане да се ограничи максимално скоростта"- Ко каза, ко?

В ЗДВП ясно и еднозначно си е написано -
Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от
26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 47 от
2012 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно
средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в
km/h

Населоно място - 50 км/ч.

Точка!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А може да направят ограниченията на скоростта адекватни на пътя, а не както е сега, слагат ограничение 50-60 км/час, където е безопасно да се шофира и с над 100 км/час, а където наистина е опасно няма знаци или са поставени много преди опасният участък. В България го наричаме обезценяване на знаците и това е една от основните причини знаците да не се спазват.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С оглед умствените способности и качествата на българския шофьор, предлагам в населените места да се слиза от автомобила и същия да се бута с една човешка сила. Но, в същност, стига с *** ограничения! Трябва нещо много просто: Нека спазваме правилата! Онези нормалните и необходимите!
6
2
 
1
 
! Отговори
Погрешен завой 5 преди 2 месеца
Накрая изолираните села и последните им останали жители, ще организират някаква съпротива срещу преминаващите автомобили, и няма да е само подписка.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слагат един лежащ полицай и няма нужда от ограничение. Гaнча минава с 30-40, щото с повече ще се катапултира и рискува да си потроши кошника.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някакви индианци пострадали защото не спазват никви правила и знаци, дори част от тях нямали книжка и тн. И какво измислила местната шаманка латинка? Еми хайде да ограничим макс скороста /не че знаят колко е в момента/ и така някакси това ще помогне. Винету разбира се ще откликне - 10 км/ч и така за десетилетия напред ще страдат съвестините шофьори, а джанговците ще си карат както досега.
3
3
 
3
 
! Отговори
БайХой преди 2 месеца
Невероятно, до кога ще умират хора по пътищата на България? Време е за крайни мерки... жертвите са повече отколкото от вируса...нелепо е..
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само карантина ни оправя. То лу пите нека си реват, че искат повече да умират от ПТП-та, отколкото от КОРОНА. Помня какви упреци отнесе преди година катаджията, дето с риск за здравето си спря едно хлапе, непълнолетен. Естествени без книжка. И с нерегистриран мотор ПОДАРЕН то РОДИТЕЛИТЕ му!!!!!! На подадена стоп палка в населено място тръгнал да бяга. Ама по-хуманно трябвало да подходят! Да го молят, а не да го събарят.
1
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
,"Увеличава се броят на катастрофите с жертви на пътя в последните дни."

На език какъв в това изречение словоредът е?

"Очаква се...'
Кой очаква и на какво основание очаква?