Рашидов: 24 май е изключително български празник, чист като сълза

Според него намаляването на ДДС за книгите на 9% е добра стъпка
Обновена: 25 май 2020 21:50 | 25 май 2020 21:40, Анисия Иванова
93

Без шествия страната ни вчера отбеляза Деня на славянската писменост и култура. Въпреки ограниченията стотици намериха начин да отдадат почит пред делото на светите братя Кирил и Методий. Колко важно е словото днес и как го използваме?

"Словото е важно за всеки народ. Разумът не позволява на човека да бъде човек без словото. Имах спор с Желю Желев по повод 24 май. Национален празник трябва да бъде онзи, който може да обединява цялата нация. 24 май е национален празник, защото на този език ние комуникираме, пеем, обичаме се и се мразим. Това е много събирателен празник", каза за "Денят ON AIR" председателят на Комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов.

По думите му 3 март не е от най-обединяващите празници, тъй като касае една част от историята.
"Всеки ден е един празник за Левски, за тази светиня се сещаме не само на празник. Левски е като герба - олицетворява националните ценности, събира ги в едно. 3 март е една война между две империи", коментира Рашидов. Той добави, че 24 май е чист като сълза празник, изключително български и граждански.

"Разединяваме се ние - хората, от лошите си характери, от лошите си думи, които казваме. И разединението не можем да го правим без езика. Разделя ни проклетията, лошотията, простотията", отбеляза Вежди Рашидов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него народът е като парче пластилин и ако е в ръцете на добър майстор, е прекрасен народ.

"Липсата на страх идва от това, че не се спазват законите. Ако яде тоягата всеки ден, ще го е страх след това. Ако някой смята, че ние в парламента сме регулировчици на улицата, не е разбрал какво е парламент", изтъкна председателят на Комисията по култура в НС.

Рашидов заяви, че изкуството да правиш изкуство е съдба и подчерта, че намаляването на ДДС за книгите на 9% е много добра стъпка.

"Като всичко останало, и тази криза ще мине. Ще се възстанови и България. Светът замря, трябва да разберем, че сме в кризисна ситуация, без душа няма да излезем", заключи Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А руския патриарх ( цивилен Гундяев),отново се е издънил като е нарекъл великите братя словенски просветители!? Сигурно е мислел да рече словашки,но географията отново му изневери! Пак е бил пиян,завалията.. с тази карантина не е лесно:-)
14
2
 
7
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Ех, много им пречи 3. март на анадолците и грантаджиите! Може би повече им харесва да живеят под шериата?
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми за националния празник, след като съседите чалгари ме димят с скапани.те си барбекюта. Очаквам с нетърпение датата в която ще се изпаря от тази свинщина
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народ, който от еротична танцьорка изкарва член на Комисията по образование и наука в Народното събрание - НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!!!
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 5/7Цанев, Рашидов. То това се говори отдавна в по-тесни кръгове от компетентни хора, но сега излиза на повърхността и се предлага на обществото. Читавите българи ще подкрепят тази идея, защото в нея има смисъл. Останалите така или иначе не са интересни .... Камъка е тръгнал да се търкаля и няма спиране.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой по китарата на русофилите
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лабава работа сте от НПО-то.
8
4
 
4
 
! Отговори
GG преди 3 години
Трябвя да има референдум
7
4
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
И на теб ти се ще ама няма как. Дърдоренията на Рашидов едва ли могат да се нарекат дискусия
6
4
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Тцъ тцъ тц тц тц виж ти глей ся
5
6
 
8
 
! Отговори
Полека лека .. преди 3 години
.. започва дискусията за промяната на датата на националния ни празник, а щом е почнала, значи вече има самосъзнание в тази посока.Чудесно.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ти се да не се споменават неудобни някому дати ама няма как
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 май е чист като сълза и затова Кремъл протяга мpъсните си лапи към него !
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако вие в парламента правите законите ама после не се спазват значи не сте разбрали какво е парламент и не сте ни нужни.
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вежди, я разкажи как спаси мангизите си в КТБ, докато много други не успяха.