Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света

Щабът остава да работи до 31 декември, спират ежедневните брифинги
Обновена: 4 юни 2020 08:33 | 4 юни 2020 08:12, Камелия Цветанова
456
Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов това, което успяха да постигнат властите в България за овладяването на кризата с коронавируса, не са успели да постигат в нито една друга страна в света.

„Днес правим 100 дни откакто издадох заповедта за сформиране на Националния оперативен щаб и ще благодаря отново на всички българи на дисциплината, за усилията на всички на своя трудов пост -  лекари, полицаи, лаборанти, социални работници“, каза той.

Борисов отсече, че мерките у нас са били навременни. 

„Фактите, когато говорят е безспорно и тогава много богове мълчат. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“, коментира той.

Премиерът Бойко Борисов призна, че се надява да няма втора и трета вълна.

 Според него България успя да избегне ситуация като тази в Испания, САЩ, Великобритания, където болните и смъртните случаи са много.

„Показахме дисциплина. Безспорно за това заболяване дистанцията, дисциплината и дезинфекцията, а това го правят всички възпитани хора, даде възможност да си подготвим болниците, облеклата, лекарствата. Огромен труд се вложи, но ние успяхме да третираме нашите болни, с това което казват, че е най сполучливо от първия момент. Това, което направихме е чудо и никой друг колега не успя да го направи в света“, похвали се премиерът. 

Борисов съобщи, че спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

"Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
13
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Щом няма протести значи всичко е ОК:):):)Няма недоволни:):):)Са 100/200 човека на 7 000000 е ала бала:):):):)Тук под новините в Днес БГ,че драскат 10 човека с по 10 ника срещу правителството и Бойко е шменти капели:):):):)
269
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, не бъди толкова сигурен!Доста руснаци също направиха къщи и магазини на "приятелките" си в Барселона...
268
2
 
13
 
! Отговори
отегчен преди 3 години
св.св "бат" БойкУ Банканский Еднокнижник Чудотворец, Повелителят на де билите.
267
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самозабравил се байганьовец
266
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въздух под налягане!Нищо не е направил, само егото му е голямо
265
11
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Лично според мене и според Сова Харис е са да има едни избори Бойко направо вкарва опозицията у кереча:):):):)Втората сила Бесепето назад с 10%:):):):)Другите с по 4/5%:):):)Е затва ги няма Андрей Райчев,Колю Червеноармееца,голфъра Кънчо и Юрийййй Асланов:):):)Велинградския Али Баба колко ли комикси трябва да пусне по БТВ за да промени нещата му е бедна фантазията:):):)
264
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКогато управляваха БСП и ДПС,страната беше хиляди пъти по-спокойна,не следяха и мачкаха хората,имаше свобода на словото и не убиваха хора за различно мнение!
263
2
 
12
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Скромността го краси...
262
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България и българите никога не са били по добре. Сравнено с прословутия комунизъм сега сме от 500 до 550 пъти по добре, а от великата русия и смешните руснаци сме с век по напред от тях.
261
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме интересува кой ще управлява,спрете тези кражби и този терор над населението и България,спрете и убийствата над хората,погрижете се за хората,а не за кражби и стадиони,асфалт,който не се яде ,нито се пие,нито подпомага народа,децата,нито създава добре платени работни места или дребни фирми!
260
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид-20 на Позитано е по-смъртоносен от ковид-19!!!Бегай те и не се обръщайте назад!!!
259
22
 
7
 
! Отговори
Скънка преди 3 години
Абе, ей!Сопололанковци! Анонимни драскачи. За първи път държавата реагира така добре от 30г. Докато вие или ваш близък не се зарази, взичко е прах и мъгла. Борисов ли има силата да направи такава световна конспирация, турбулираща все още!?Просто бъчгарина знае: око да види, ръка да пипне. Но вируса не можеш да го видиш, ***!Нито ми пука за ГЕРБ, нито з БКП, но , нали НИЕ ГЛАСУВАМЕ!?Слабисти.
258
8
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Да тикво никои други не раздадоха кредити на народите си а само ти.
257
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събудете се от розовия си сън,никога България не е била по-зле,половин България е в траур от масовата смърт на близки и гробищата са пълни,хората се страхуват и са следени,мачкани,други бягат от България пради безизходица,трети изнемогват или се самоубиват от безизходица и бедност,пенсионери и деца гладуват,жени не искат да раждат,защото нямат средства да си отгледат децата или защото се чувстват несигурни за бъдещето им и переспективата пред тях!Градове са затънали в дългове от партийни кражби
256
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** и стадото *** винаги си мислят, че от тях по-умни няма. Едва ,когато налапат маркуча от вентилатора започват да осъзнават грешката си.
255
11
 
9
 
! Отговори
Пиян - залян преди 3 години
Защо Тиквеникът не отговори на фактът , че сме най-корумпирнаната страна в Европа ! Това е постижение благодарение на ГЕРБ = ГРОБ
254
8
 
6
 
! Отговори
лекар пенсионер преди 3 години
До Манолов Ти вярваш ли на лъжите на тези от нощ,щото аз не вярвам на нито една тяхна информация? Това сега което се игра от март насам е пълна лъжа и театър за простите,грипът мина още февруари и ноември
253
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://dnes.bg/obshtestvo/2020/06/04/borisov-udarnoto-stroitelstvo-prodyljava-vypreki-virusa.452120#comment-newestС над 24 милиона окрадени от Созопол от кмета Рейзи като кмет на ГЕРБ(над 2) и после на СДС(24)и сега Созопол е затънал в огромни дългове и нямат представа как да се оправят с дълговете,а подсъдими няма!И Рейзи най-нагло заявил в лицето на созополчани,че няма да могат да го осъдят,защото си е платил където трябва,пари пръснати за лични придобивки и игра по игрални домове в чужбина
252
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-255,ако си поздравил слънцето,естествено е ,да ти изтрият коментара,ДНЕС БГ, не приема поздрави за вожда ни.
251
1
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
ТОВА, КОЕТО НАПРАВИХМЕ НИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, НИКОЙ ДРУГ НЕ ЧОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ.