Не е трудно – да кажем "Благодаря" на Щаба и лекарите

Епидемията утихва, но вирусът е още тук
273
Не е трудно – да кажем "Благодаря" на Щаба и лекарите
Снимка: БГНЕС
Националният оперативен щаб минава на заден план. Днес беше последният брифинг, а специалистите, предвождани от ген. Мутафчийски, ще продължат своята работа до края на годината.
 
100 дни те бяха на предната линия, одобрявани от едни, хулени от други. Техните решения бяха подлагани постоянно на дисекция, оформи се и алтернативен лагер, където най-силно се изявяваше доц. Мангъров.
 
А това беше едно от най-хубавите неща - всичко бе на показ. Винаги различните мнения са по-ценни за човек да си извади собствени изводи. Тези различия ни накараха да мислим повече. Нима е по-хубаво да има само едно мнение, с което да се съобразяваме? 
 
Със сигурност е имало грешки на Щаба, има немалко гласове, че се е насаждала паника. Анализите за тяхната работа тепърва ще излизат.
 
Обаче статистиката е изцяло в полза на НОЩ. За да има днес ДЕН. Очаква се на 15 юни да бъдат свалени всички медицински мерки и животът постепенно да навлиза в почти познатото русло. Почти, защото всички излизаме от тази криза променени.
 
Това, което можем да кажем без затруднение е "Благодаря". Към всички в този щаб, които успяха със своите действия да създадат нужната дисциплина в обществото. А знаем, че дисциплината никога не е била сред силните ни качества. 
 
Трябва да благодарим, че Щаба и всички лекари у нас работиха в една непозната обстановка.
 
Не е нужно да се сравняваме с другите страни - едни бяха по-засегнати, други се справиха по-добре. Истината е, че опазихме здравната си система, която не е сред водещите в Европа. И проблемите в нея ще трябва да се решават и след кризата.
 
Безспорно един от героите на тази криза е ген. Мутафчийски - вестителят и на добри, и на лоши новини. Най-вероятно бързо ще бъде "забравен", така сочи историята. Едва ли ще го видим и в политиката, както прогнозират немалко анализатори. 
 
Позитивите ще отидат в политическата власт, пасивите ще си останат за Мутафчийски. 
 
Всъщност, както стана ясно, днес не се прощаваме с този щаб. Защото са възможни още вълни на вируса и пак трябва да бъдат на първа линия. С всичките кусури и силни страни.
 
Най-голямото БЛАГОДАРЯ трябва да бъде за лекарите, които се изправиха срещу заразата. За безсънните им нощи, за стоицизма да живеят в болните, а не у дома. За професионализма им. Някои работиха и работят в условия, които са далеч от стандартните за 21 век.
 
Трябва да признаем, че имаше и такива медици, които не бяха на нивото на колегите си - през тези месеци имаше достатъчни случаи, които са притеснителни. Имало ги е и преди коронавируса, вероятно ще ги има и след. Хубавото е, че и на тях се даде гласност, защото от тяхното нехайство често зависи човешкия живот. 
 
И за финал - мерките падат една след една, коронавирусът утихва, но все пак е тук. И от нас зависи дали отново ще му дадем главната роля в нашия живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
6
 
! Отговори
NewOne преди 3 години
Слуги на влиятелен ***, с каква благородна смелост, громите думите свободни,На всички онези, на които запушихме устатаПо Ф.И.Тютчев
194
5
 
8
 
! Отговори
БЛАГОДАРЯ ВИ преди 3 години
Благодаря на всички които се опитват да дават най-доброто от себе си за да може страната ни да бъде един ден на мястото което заслужава и хората да живеят по- добре и по -щастливо. Благодаря на всички, които са имали безсънни нощи за да намерят правилното решение за всички нас. И на тези които честно просперират и печелят честно парите си . И на жената която купи обувки на онова дете, и ...на всеки който ме прави горда , че съм българка. А тези хора са толкова много. Благодаря ви че ви има
193
10
 
8
 
! Отговори
Стар кучкар преди 3 години
Карам кучето на доктор, а то ръмжи по доктора и посяга да го хапе.А той го лекува през това време, че щеше да умре.Излекуваха го, но сигурно ако види доктора пак ще го лае.Абе куче,шка му работа!
192
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кервани с трупове и яко ще мрът...."благодаря"
191
6
 
12
 
! Отговори
полковник Райън Хънт преди 3 години
Генералът-некадърник го чака Гуантанамо и оранжев гащиризон
190
1
 
8
 
! Отговори
Рот курна вируса преди 3 години
Освен да им мерситкам за тъщюрвата, кжята се подкапична на третия ден след като Мунтафатиевът пльосна ония камиони със замразените трупове, за кво друго.Цялата им згаN саде проSтотийници, моше-нници, таRикатници и неGрамотни баLъци...какво да очакваш.Оня с трудовашката куртка и двете вертикални раета на шалварите, тоя па с тия червени раета да не би да се е готвил за червен коминучестически зандан та се зготвил, и мани ами плаши народо че нема никой да умре.Е, те тьщтурвата са изблещи, отSра са
189
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво да им кажем благодаря че ни плашеха да не излизаме само да не стане ноември и декември да гледаме лошата картина и тогава ще бегат като дявол от тамян всичките които сега ни спасиха генерали без армия тогава ще бъде страшно.
188
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво? Perche? Warum? For what? Почему?
187
5
 
17
 
! Отговори
Благодарен преди 3 години
Благодаря на Мангъров, че изказа противоположно мнение и спаси хиляди хода от психоза и самоубийство.
186
6
 
12
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Мангъров пък за какво да се извинява? Че си е казал мнението като лекар ли? А някой ще се извини ли, че утрепаха Милен Цветков и замазаха случая? За какво да благодаря? За неадекватните реакции и методи, граничещи с тези на средновековната Инквизиция ли? Че те плашеха хората с вируса, така както навремето са плашили с вещици и върколаци. Приписваха му някакви свръхестествени свойства, на които всеки непредубеден биолог ще се изсмее. Сори, не намирам резон. Шведския модел е правилен
185
5
 
14
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Имена като доц. Мангъров,доц. Чобанов,доктор Кацаров,доктор Тодоров и още много други изключително КОМПЕТЕНТНИ точно по тази тема!!!!!!Но все пак в България знаем как се случват нещата.......
184
7
 
16
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Думата БЛАГОДАРЯ се казва като има за какво!!!!Във този случай,въз основа на "свършената" "работа" от "Щаба" единствено може да се заведе "дело" за насаждане на масива "психоза" и "страх" във обществото и подвеждащите внушения за "хладилни камери със тру.....","найлонови чували за тру...." и още много други,които очаквано не се случиха!!!!Хората(истинските виросолози),които отказаха да "паникьосват" народа са извън щаба.......
183
6
 
5
 
! Отговори
Познавам 4-ма болни преди 3 години
До ???Двама в София, двама в Пловдив. Щом са болни, значи са тествани. И 4-та бяха 55+ г. 5-ия не го броя, беше син на първите 2-*** лекари. По техни думи го изкара на крак за 2 дни, без хоспитализация. Приемане в болница, демек.Що се правите на ***? Да броят болни беше малък като процент, ама някои изкараха по месец в пълна упойка и на интубация. Други починаха.Искате да ви строят близките им да ви се обясняват защо не сте могли да ходите в парка на разходка ли?
182
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Sata NATО Само Неадекватни хора, без елементарна медицинска култура, могат да обвиняват за всяване на страх и паника. Слава Богу, че Бойко Борисов е с бързи рефлекси и назначи най- компетентните хора в щаба, които се справиха отлично. Малко е, да изкажем огромната си благодарност към тях. Ако трябва някой да се извинява, това е мангъров, защитникът на стадийния имунитет. Не искам и да помисля, какво щеше да се случи, ако го бяха послушали. Щяхме да преживеем трагедията на швеция сега.
181
5
 
12
 
! Отговори
??? преди 3 години
Някой да познава поне един човек тестван за този вирус?Каква работа толкоз са свършили тогава?
180
18
 
19
 
! Отговори
Х преди 3 години
До Благодаря на ГенералТочно така. Генералът и целият щаб заслужават едно голямо благодаря за всеотдайната работа по време на тази пандемия с много неизвестни. Това е истината. Доказаха го и отличните резултати. Повече от арогантно и свръхнахално е да му се иска да дава извинение. това е присъщо за оядени хора, на к. им поизтъня малко джоба по време на пандемията. Молете се да няма ново подобно природно бедствие. Не предизвиквайте съдбата.
179
11
 
18
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
Да благодаря на щаба, дето беше PR инструмента на хвалипръцкото Негово величество Бокича! Не, мерси.
178
17
 
11
 
! Отговори
Х преди 3 години
До Анонимен 170Повече от нахално е да се плюе и упреква нощ за всяване на паника страх. Истината е, че хората от щаба работеха денонощно, неуморно, дадоха всичко от себе си, в интерес на цялото общество. справиха се отлично. Страхът и паниката е за страхливците и бъзлъовците, к. се изпокриха, а сега се понапериха и започнаха да критикуват. Това, че славито Трифонов ще дава генерала на прокурор е повече от арогантно. явно е поизперкал. Пък и рейтинга му падна значително в 7/8.
177
8
 
13
 
! Отговори
Голям смях преди 3 години
Да, много правилно мисли генералът доктор Венцислав. Там си е вируса, във ВМА-то, Министерския съвет и Народното събрание. Ами, вземете и ги дезинфекцирайте и им кажете да си мият ръцете !
176
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми добре ама щооо у Индия няма 100 милиона умрели!?!?