Млад герой: Борец на 16 г. спасил от удавяне момчето в Бургас

Христо Ташев се сетил за спасителния пояс за спешни случаи
8 юни 2020 15:10, Елка Василева
32
Млад герой: Борец на 16 г. спасил от удавяне момчето в Бургас
Снимка: БФБ

Млад борец на 16 години е спасил от удавяне второто момче, което в неделя скочи от моста в Бургас. В информациите на медиите се прокрадна информация, че "някой е хвърлил спасителен пояс", което се е оказало ключово за изваждането на 17-годишния младеж. Приятелят му обаче нямаше този шанс.

Оказва се, че Христо Ташев от местния клуб по борба "Черноморец" по същото време е бил на плажа с компания от четирима свои съотборници и един от най-добрите си приятели Жулиян, който пък е състезател по кикбокс, пише на сайта си Българската федерация по борба.

Още по темата

"Имаше навалица, чухме викове, че някой се дави – разказва 16-годишното момче. "Не знаехме колко са във водата. Някои предложиха веднага да скочим и да ги спасим. Но аз ги спрях, не се вади толкова лесно давещ се човек, ще повлече и нас. А пък и ни трябваха поне 5 минути да стигнем до тях. Тогава се сетих, че в края на моста има спасителен пояс, оставен за спешни случаи. Приятелят ми Жулиян първи скочи във водата да ги търси, през това време аз отидох за пояса и го последвах. За щастие едното момче успя да се хване. Другото, на няколко пъти се гмурках, но не успях да го намеря. Може би, ако бяхме реагирали няколко секунди по-рано и той щеше да е жив...", казва Христо Ташев.

Той признава, че е имало период от 5-10 минути на бездействие, в който хората на плажа са били в паника и не са знаели какво да правят.
Едва по-късно са дошли спасител, полиция, линейка.

"Лично аз не се паникьосах, а и приятелите ми", продължава Христо. -"Ние сме тренирани физически и психически, калени сме. И в стресови ситуации сме научени да не влагаме емоции. А пък и с пояс във водата е доста по-лесно".

Христо Ташев тренира борба от 5 г., през февруари стана осми в категория до 71 кг на държавния шампион в свободния стил за кадети, а преди това при по-малките печели и второ място на първенството на България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Тука не е Дания преди 3 години
До Хм,Нали се сещаш, че ако и тук сложат спасителни пояси през 10 метра, за 10 часа максимум ще изчезнат всичките...
27
1
 
15
 
! Отговори
Браво пич!!! преди 3 години
Браво пич!!! Това, което си направил е най-великото нещо на света - да спасиш човешки живот, рискувайки своя ! Чест и почитания! Господ здраве да ти дава!!!
26
1
 
8
 
! Отговори
Браво пич!!! преди 3 години
Браво пич!!! Това, което си направил е най-великото нещо на света - да спасиш човешки, рискувайки своя ! Чест и почитания!
25
3
 
13
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Хвала на хлапето!!!От друга страна,на Dnes.bg,не може да им се отрече,че са обективен и безпристрастен,новинарски сайт!!!Ето,от часове държат новини,с коментари по 60/70 броя.Какво да пишат,за Божковите нападки,към цялото правителство,там няма нищо интересно!Е той същия Божков дали на шега,дали на истина е попитал,ще бъде ли подкрепен,в политически проект.В други сайтове има огромна подкрепа,за себе си не съм решил,но Вие,защо ли не ги пишете тия скучни новини?!
24
1
 
27
 
! Отговори
ogin преди 3 години
Нека има повече такива българи
23
9
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
арменците са българските тур.ци по отношение на козата подчаст на тур..ция, пра-сета и кози са двете подчасти от общо 10 на тур.ция. И елените са някакви българи, има ги много в Холандия.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bravo kurnaz mlad maj!
21
3
 
48
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Браво на момчето!Всеки, който не знае да плува да не скача в морето. В противен случай той сам е решил съдбата си. Никой не е длъжен да му реди спасителни пояси на 2м по цялото черноморие.Хората са чакали 5-10 мин, но може би не са били отлични плувци, така че всеки си преценява. Само отличен плувец може да си позволи да спасява удавник, иначе стават двама удавници.
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
деца от социални домове задължително трябва да учат занаят
19
1
 
57
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
Браво на момчето - хладнокръвно действие и скромно изказване! Герой!
18
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдеща бургаска машина за бойни действия. Браво братле
17
5
 
9
 
! Отговори
f преди 3 години
Едните Кими Райконен и Мика Хакинен са мечки и македонци и съответно българи.
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е живо и здраво момчето!Водете децата на спорт по желание и ги научете да плуват около 3-4 клас,поне да знаят как да изплуват,ако попаднат във вода или на дълбоко!И сложете пояси и П-образни стоманени захватки на различни височини на такива места!Един наш съученик в 8 клас се удави в един канал,защото паднал и е нямало за какво да се захване и излезе!
15
8
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
Тракийци и македонци, едните са лястовици, другите мечки, не знам кои, кои са.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12,съдиш по минусите, не коментарите
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12,'Съдейки по коментарите тука, за съжаление, някои субекти'никой нищо лошо не е казал.
12
2
 
34
 
! Отговори
Браво на момчетата преди 3 години
Браво на момчетата. Бързата мисъл и желанието да помогнеш са две много необходими качества за всеки от нас. Съдейки по коментарите тука, за съжаление, някои субекти са много далече от желаното еволюционно развитие.
11
50
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9,'признава, че е имало период от 5-10 минути на бездействие, в който хората на плажа'а той защо е бездействал 5-10 мин?
10
7
 
16
 
! Отговори
Хм, преди 3 години
в края на моста имало спасителен пояс...Не знам колко спасителни пояси има там, но в Дания даже и около езерца дълбоки не повече от половин метър има пояси през десетина метра.
9
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той признава, че е имало период от 5-10 минути на бездействие, в който хората на плажа са били в паника и не са знаели какво да правят."Много добре са знаели какво трябва да направят, но са се подхилвали, снимали са с телефоните си, люпили са семки и са плюели по държавата.