Лекари призоваха на дебат НОЩ за коронавируса

Предлагат той да се състои на 17 юни, чакат отговор
10 юни 2020 16:19, Александър Попов
190
Лекари призоваха на дебат НОЩ за коронавируса
Снимка: БГНЕС
Лекари призоваха членовете на Националния оперативен щаб на дебат, свързан с епидемията от коронавирус и прилаганите мерки у нас.
 
Д-р Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов и д-р Антония Първанова призовават той да се осъществи на 17 юни в залата за пресконференции на БТА от 14:00 часа и ще очакват отговора на щаба през следващите 5 дни.
Още по темата
Те изразиха позицията си в отворено писмо-покана:
 
"Уважаеми колеги,
 
В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция. От една страна НОЩ, на който Вие сте членове, има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата, за да информира гражданите. От друга, все повече стават критиците на решенията на МС, взети по препоръка на НОЩ. 
Мненията, различни от Вашите си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност.
 
С достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме не само мерките, които се приложиха, но споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите специалисти, когато се говори за: брой на болните; починалите в асоциация с вирус; брой на заразените със САРС-Ковид 19; изградилите имунитет (независимо от неговата трайност).
 
Гражданите имат право да чуят истината и в тази връзка бихме искали да Ви поканим на публичен диспут в БТА, на който да обсъдим: различията в оценките за степента на опасност от този вирус; какви мерки е редно да се вземат и адекватността и резултатността на досега взетите, не само в медицински аспект; как това ще бъде от полза за гражданите и обществото като цяло.
 
Дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност на тези, които трябва да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и анализи. Изводите от един такъв дебат могат да доведат до предложения, които са полезни за обществото. Нека го използваме.
 
Предлагаме да дебатираме като лекари, а не като служители в дадена институция!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
8
 
10
 
! Отговори
до 46 от славянин преди 3 години
''Хаха! Пич, кога е учил виросология ветеринара? Кога е писан учебника? За разлика от Мангъров и сие, екипа на щаба следи денонощно новите научни публикациите за COVID 19!!!!''Абе, пич, ти да не мислиш, че само дъртите НОЩ-ници следят новите научни публикации, а останалите не ги следят!!!??? Значи само НОЩ-ниците ''са в час'', защото само те следели новите научни публикации!!!??? И как точно го установи тази ''факт''!!!??? Ти в ред ли си централно!!!???
59
9
 
6
 
! Отговори
dodger преди 3 години
а бе тия лекари световни новини не гледат ли, английски език разбират ли? Те по-велики от СЗО ли са?
58
6
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До МдаНе се притеснявай - няма да се обсъждат нито медицински, нито немедицински въпроси. Просто дебат няма да има. Видяхме смешника Фантомас как се разсърди на Миролюба Бенатава като го попита защо смята, че "ЯКО ЩЕ ИЗМРЕМ". Хвърли микрофона и избяга с двеста. А ак трябва да води дебат с професионалисти, сигурно ще оцапа гащите.
57
1
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Ти компетентният може ли да кажеш кой спуска мерките на ,,мутрите Тръмп,Путин,Трюдо,Макрон,Конте,Санчес ,Болсанаро,Орбан,,Абе и още и още.мутри??? И не се отъждествявай с народа. невежи юнако!
56
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52Швеция определено се провали. В Беларус никой въобще не знае колко е реалния брой на жертвите на вируса. Обща характеристика с буквално всеки авторитарен режим.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 39 от славянин"ето откъде идва сериозността на вируса"Толкова си зле, че сам не осъзнаваш, че сам си се опровргаваш. Независимо какво са предпоставките за сериозността на вируса, те са налице, тъй че вируса Е сериозен.
54
7
 
10
 
! Отговори
??? преди 3 години
Попитайте мъртвите и техните близки , има или няма коронавирус .Тези да си развиват тезите у тях
53
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте им само физиономиите на НОЩ - ефрейтора, милиционера с комунистическите мустаци от 70-те,....все разбирачи на отговорни постове...Истниските специалисти са извън Щаба, на тях не се дава думата, тяхното експертно мнение не се цачита - валидно е само това на шуробаджанаците - вижте им само лицата като на изпаднали германци, довчера плашеха хората с чували и камиони трупове, днес казват, не се страхувайте, ама ние ще удължим срока на карантини и други подобни неадекватни решения от наша стран
52
4
 
10
 
! Отговори
:D преди 3 години
До 46 - Кат Мангъров следи публикациите, що миналата седмица обясняваше че вируса не мутира. Тука го имаше у днес и бълагия он аир на интервю го каза (в Петък го каза). Че нема да мутира и нема да има втора вълна. Ако иска да направи научна публикация и публичен международен дебат с колегите си, тогава ще се види. Особенно ще е интересно да се включат такива от първа линия от САЩ, Англия и Испания.
51
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С кого да дебатират? С манкъров който иска да зарази с вируса 70 процента от народа? не, мерси, той е за затвора. Провежда геноцид.
50
5
 
9
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Сеща ли се някой каква статистика за смъртността у нас излезе преди няколко дни!? За който не се сеща - за първите месеци от тази година до третата седмица на месец май смъртността в България е била с 6% ПО-НИСКА от смъртността за същия период на миналата година и най-ниска от смъртността за същия период през последните няколко години! И това в условията на ''епидемията'' от ''апокалиптичния'' вирус! Статистиката разбива на пух и прах лъжите на НОЩ-ниците!
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тези от къде изпълзяха?"От отверстието на Винету, правили са визитация
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОЩ ще се скрият и няма да приемат.
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Нито Швеция, нито Беларус са се провалили, това са твърдения на някой си. Ако имаш собствено мнение погледни статистиката и си направи извод. Но за да можеш да си направиш такъв, трябва да се говори обективно, а не един да казва, че смъртността е 10%, а друг 0.02%. Очевидно има проблем в обективната методология и това пречи да се направят правилните изводи.
46
4
 
4
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Та, някой може ли да ми обясни, защо тази групичка намесва други аспекти освен медицинския?Те не са ли специалисти по медицински въпроси?Дебата не би ли трябвало да бъде медицински?
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Д-р ХаусАдрианчо? Страпончо мамин!
44
9
 
12
 
! Отговори
Мими преди 3 години
Ей,тези от БСП не се спряха!
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМА ЧЕСТНО - ИМА ЛИ ВИРУС?
42
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 8 от славянин 22Хаха! Пич, кога е учил виросология ветеринара? Кога е писан учебника? За разлика от Мангъров и сие, екипа на щаба следи денонощно новите научни публикациите за COVID 19!!!! Не за предишните корона вируси! Самия COVID 19 мутира и на три континента има ТРИ РАЗЛИЧНИ ЩАМА!!! Сега сме 2020-та година! Ама било едно време.... Хаха!
41
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да подкрепим МангъровТой е истински лидерНека оглави щабаНай-добрия в България