Борисов: Повече няма да затваряме, но срещу глупостта нищо не можем да направим

Премиерът заяви, че целта е до 30 юни всички мерки да паднат
Обновена: 12 юни 2020 13:58 | 12 юни 2020 11:45, Веселина Йорданова
407

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече няма да затваряме. Това подчерта премиерът Бойко Борисов по повод кризата с коронавируса на извънредно заседание на правителството днес.
Още по темата
"Ясно докторите казаха, че силата на вируса в момента не е така мощна, каквото беше в началото, направихме абсолютно всичко да си укрепим болниците, да се третират болните с медикаменти", заяви Борисов.

Премиерът подчерта обаче, че не може да чакаш с всички симптоми седмица и да не потърсиш лекарска помощ, каквито случаи има.

На практика всичко е отворено в момента в България. Целта ни е от 15 юни до 30 юни още да разхлабим, за да пуснем всичко от 30-ти, но срещу глупостта не можем да направим нищо, ядоса се Борисов.

Премиерът каза, че когато знаеш, че си заразен, а не се лекуваш, подлагаш под риск огромни групи хора, затова се налага дисциплина, където тя не се спазва.

Дистанцията и дезинфекцията си остават ключови, подчерта той и допълни, че в цял свят лекарите имат едно и също мнение и прилагат едни и същи мерки.

"Имаше протести срещу ваксинирането в София, утре ще имам разговор с председателката на ЕК, защото ЕК иска да капарираме, да дадем милиарди предварително, за да може, когато излезе ваксината, да ваксинираме целия ЕС. А в София още няма ваксина, а има протести, да участваме ли за ваксина или да не участваме? Тя е доброволна", каза премиерът.

"Днес моят колега Конте е на разпит в тяхната прокуратура защо не е въвел мерките, които въведе България. Сиреч, ако беше тогава някой друг премиер в България или друг шеф на Щаба, по същия начин сега щяха да ги разпитват защо са умрели хората", коментира Борисов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
5
 
14
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
Не можете да го свалите от власт щото сте 100 пъти "по-умни"... от него. Това е истината.
297
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До реалистАдрианчо?? Страпонче?
296
11
 
15
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Глупостта и арогантността на Барба Ганьос са безкрайни като Вселената.Този самозабравил се човек е проклятието на Тато ,чийто слуга беше Ганьос.За 11г намаляхме с почти 800 000, и скоро ще изчезнем.А Барба Ганьос всеки ден ни залива с наглостта си.
295
5
 
3
 
! Отговори
Фифо преди 3 години
Глупостта си ТИ.
294
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше някой друг на мястото на ББ нямаше да го привикват от СпП и да го разпитват, защото гл.прокурор щеше да бъде друг и Ст.Ц. нямаше да бъде шеф на КПК. А в НС нямаше всички да са управляващи, вкл. и ДПС и да служат само за "подпечатване" решенията на Падишаха. И дано сега поне няколко медии сменят партитурата, защото е жалко всички да благоговеят пред един човек. Сетне ще ги е срам за това си поведение.
293
8
 
13
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
"....срещу глупостта нищо не можем да направим..."Напълно си прав.Вече близо 15 години не можем да направим нищо срещу ГЛУПОСТТА ТИ.Защото е съпроводена от паталогичен нарцисизъм, тепегьозлък, шикалкаване, снишаване и т.н. и т.н. А все още матрЯлът ти се вързва на идиотщините.
292
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де вършина,де,по дебелата ти крадлива чутура,га се пъчеше кат пуяк,га извозваше денощно труповете в чували,га ни дивосваше денонощно ти твоят щаб,всичко беше наред,а сега ние глупави ти пак умен!
291
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УЖАС ! Колко трябва да си дебелокож от всички страни да те плюят ,псуват, да ти показват всеки ден реални записи и гафове и ти да си стоиш де се правиш че дъждец ръми и правителството ни е много "стабилно " !
290
7
 
7
 
! Отговори
киро но не брейка преди 3 години
следете статиите утре 13.06 със сигурност ще има много малко "заразени"с вируса,всичко утре 13.06 ще е по мед масло във връзка с "вируса"!!!.....защото утре 13.06 краля в царството на слепите нали и едноокия е крал та утре краля слънце има рожден ден!!!утре ще четете само окуражаващи статии за "вируса"запомнете утре 13.06 "заразените с вируса"ще са много малко!!!
289
6
 
9
 
! Отговори
тоти преди 3 години
Всички простаци и неверници да отидат на гости в Доспат,та да ви бият дузпата веднъж за винаги !!!-по големи балъци няма да станете !!!
288
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Велики СлавяниВзе ми думата от устата!!!
287
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Велики СлавяниЧухме го . Нищо интересно. 100% монтаж...
286
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което се случва в момента е благодарение на Мангъров....
285
1
 
6
 
! Отговори
два фронта преди 3 години
баце ,сега трябва да се бориш срещу два фронта компромати - цецо и въсо.ша ти издържат ли нервите?
284
4
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Както се повиши рейтинга на Б.Б. заради мерките срещу Корона-вируса, така ще се срине отново, ако броят на заразените и починалите се увеличи поради премахване на мерките.
283
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трети мандат все същия глyпaк си. Наистина нищо не може да направиш срещу глyпocта.
282
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре Бойко, успяхте да направите абсолютно всичко да си укрепите болниците, това добре.Ами лудниците Бойко? Успяхте ли да укрепите и да разширите лудниците, защото надорът изкукурига, Бойко? Знам, че се налагат крути мерки, ама не можете да се похвалите с голяма организация. Нито със психологическа и психиатрична помощ.Хората се побъркаха, тресе ги параноя, не се шегувам, познавам такива, бяха си нормални, сега станаха хипохондрици!И да, страх ги е от болници. И с основание!
281
4
 
7
 
! Отговори
цецко преди 3 години
цецко го оправдаха и сега се задейства със запис.Квалификациите към Цвета не са притеснителни, нито как им го вкарал на колегите Бойко.Притеснителни са коментарите му за Еврохолд на които щял да размаже мутрите защото не се съобрязяват с негоГЕРБ искат да ограбят целият голям бизнес. После ще почнат и със малкият.
280
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента се действа по сценария на ди'ването Мангъров и всичко е оставено на самотек...Явно чувалите все пак ще влязат в употреба.
279
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До търсетеПо същия начин със записи бяха изнудвани Клинтън и Тръмп,не е нищо ново,сега и с Бойко така със записи,тези номера вече ги знаем,не са новост.

Спонсорирани публикации