Борисов: Повече няма да затваряме, но срещу глупостта нищо не можем да направим

Премиерът заяви, че целта е до 30 юни всички мерки да паднат
Обновена: 12 юни 2020 13:58 | 12 юни 2020 11:45, Веселина Йорданова
407

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече няма да затваряме. Това подчерта премиерът Бойко Борисов по повод кризата с коронавируса на извънредно заседание на правителството днес.
Още по темата
"Ясно докторите казаха, че силата на вируса в момента не е така мощна, каквото беше в началото, направихме абсолютно всичко да си укрепим болниците, да се третират болните с медикаменти", заяви Борисов.

Премиерът подчерта обаче, че не може да чакаш с всички симптоми седмица и да не потърсиш лекарска помощ, каквито случаи има.

На практика всичко е отворено в момента в България. Целта ни е от 15 юни до 30 юни още да разхлабим, за да пуснем всичко от 30-ти, но срещу глупостта не можем да направим нищо, ядоса се Борисов.

Премиерът каза, че когато знаеш, че си заразен, а не се лекуваш, подлагаш под риск огромни групи хора, затова се налага дисциплина, където тя не се спазва.

Дистанцията и дезинфекцията си остават ключови, подчерта той и допълни, че в цял свят лекарите имат едно и също мнение и прилагат едни и същи мерки.

"Имаше протести срещу ваксинирането в София, утре ще имам разговор с председателката на ЕК, защото ЕК иска да капарираме, да дадем милиарди предварително, за да може, когато излезе ваксината, да ваксинираме целия ЕС. А в София още няма ваксина, а има протести, да участваме ли за ваксина или да не участваме? Тя е доброволна", каза премиерът.

"Днес моят колега Конте е на разпит в тяхната прокуратура защо не е въвел мерките, които въведе България. Сиреч, ако беше тогава някой друг премиер в България или друг шеф на Щаба, по същия начин сега щяха да ги разпитват защо са умрели хората", коментира Борисов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
2
 
12
 
! Отговори
Можем, можем, преди 3 години
тъ.пите политици като тебе Боко трябва да се скриете и тогава държавата ще се развива правилно.
257
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоАз си задавах същия въпрос дулго време, опитвайки се да намеря какъвто и да било смисъл в постовете ти, но след известен брой разговори с теб, разбрах, че единствената причина да си тук е не че имаш какво да кажеш, а това да се чувстваш поне на едно място важен, поради което се налага да четем абсурдните ти безмислени постове. Когато и да дойда да чета новини ти си непрекъснато тук, ръсещ "мозък".
256
1
 
12
 
! Отговори
мале,мале преди 3 години
седнал е пред огледалото и говори за глупостта на този отсреща.
255
0
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 266 Абе то видео има и то много,обаче не знам как да го постна тук под новините:):):):)Щяхте да се нагледате на простотии:):):):)Айде който не види дънце да не види слънце:):):):)
254
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега кой ще е виновен? При 16 заразени блокирахте и е'вахте мамата на цялата държава,сега при 100+ заразени няма да"затваряме"ама виждаш ли Глупостите ги правим Ние!
253
5
 
3
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
ами онзи пенсионер да маха маските че тез парцали са едно нищо
252
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Na 264. Fake news. Nema video.
251
5
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Цялата история с вируса е цирк. Всичко е политика, нямаше нищо застрашително. Като ходите без маски, заразихте ли се с covid-19?
250
5
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Здравейте от къмпинг Градина:):):)Слънце няма,но узо има:):):):)Вече сме на трето шише:):):)Рано се подкарахме днес,не знам как ше приключи всичко,всъщност знам,ше приключи Неделята следобед:):):):)Тук всички говорат за коронавирус,обаче ние компанията вече го изкарахме и ни боли фара:):):)Все пак носим маски:):):)Просо стига си се занимавал с тъпотии да пишеш по сайтовете срещу Бойко,защото гледаш,че не ти се получава:):):):)Живей си живота и бъди позитивен,а не хейтър:):):)Наздраве колеги:):):
249
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен260Защо толкова упорито продължаваш да се излагаш,не ми е ясно...Би ли уточнила?..-Какво всъщност целиш с простотиите си?
248
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Я па ти..Откъде да е чул: то във Фейсбук-а в групичките за некадърници без работа и бъдеще, не се обсъжда кой къде работи и какво произвежда. Там се учат как да тролят, споделят ценни конспиративни теории и генерално как да поучават такива, които са по-успели в живота от тях. Можеш да го видиш във всичко което постват.
247
3
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Срещу глупоста на Борисов нищо не можем да направим за съжаление.Затвори, когато имаше 7 заразени и отвори, когато бяхме в пик на броя заразени. НЯМА друга държава, която да отпусне мерките преди да слезе ниско след пик. Но в другите държави министър председателя обикновенно има више образование като минимум. Как е Борисов, чувалите за труповете ще стигнат ли?
246
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоАло, СПТУто, по-леко. Пак се отплесна да поучаваш.
245
6
 
7
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 258 Кеф ли ти е че България няма икономика ?Да си чул че преди вируса изнасяхме продукция за 30 милиарда?
244
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LanХа-ха.... България и икономика. Това опит за виц ли е?
243
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До За кой да гласувам?Уважаеми/уважаема,Ама ти директно назова ЗАБОЛЯВАНЕТО на обществото ни!!-"ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ?"......Така ви ОБРАБОТИХА,че в съзнанието ви...доколкото има такова,се е загнездило ЕДНО ПОНЯТИЕ:--"Избори"!така ви ОШАШАВИХА,че въпроса за вас е не КАКВО ДА СЕ ПРОМЕНИ в държавата,а.."За кого да гласувам?"..И понеже ДЕВИЗА НА МАСКАРИТЕ е "Всички са маскари",за това и вие /НИЕ/ се залутахме като изгубени в горите Тилилейски..
242
1
 
6
 
! Отговори
Абсолютно прав преди 3 години
ББ има интуиция която е решваща за вирус срещу който няма достъпни лекарства и "големите експерти" само гадаят - как ще му повлияе времето, дали ще има наесен нова вълна. Много от мерките, дори и тъпите, бяха наложени от ЕС - примерът е затварянето на паркове и Витоша, за съжаление. Имали са иззбор, но това са решили.Ако имаше най-обикновен хинин по аптеките, не хлорохин, който трябва да се дозира внимателно, нямаше да срещам зачервени хора, които сядат да си починат (за началото на май говоря)
241
0
 
14
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Да, трябва да се пазим, миенето на ръце например е нещо, което трябва да го има винаги! Спазването на някаква разумна дистанция при чакане на опашка също, няма да стане по-бързо с бутане. Кихането и кашлянето насреща без поне една ръка на устата е меко казано липса на всякаква култура, на не говорим за маската - лигавник.То е ясно, че с репресии и забрани няма да стане. Горе изброеното не се отнася само за Ковид-19.Все пак: вчера - Германия - 285 заразени при 84 млн население. В България 93 :(
240
5
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
На изборите догодина ди са правите сметката. Ни едните стават, ни другите.
239
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
други новини освен за г-н Борисофф няма ли в тая държава