Борисов: Повече няма да затваряме, но срещу глупостта нищо не можем да направим

Премиерът заяви, че целта е до 30 юни всички мерки да паднат
Обновена: 12 юни 2020 13:58 | 12 юни 2020 11:45, Веселина Йорданова
407

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече няма да затваряме. Това подчерта премиерът Бойко Борисов по повод кризата с коронавируса на извънредно заседание на правителството днес.
Още по темата
"Ясно докторите казаха, че силата на вируса в момента не е така мощна, каквото беше в началото, направихме абсолютно всичко да си укрепим болниците, да се третират болните с медикаменти", заяви Борисов.

Премиерът подчерта обаче, че не може да чакаш с всички симптоми седмица и да не потърсиш лекарска помощ, каквито случаи има.

На практика всичко е отворено в момента в България. Целта ни е от 15 юни до 30 юни още да разхлабим, за да пуснем всичко от 30-ти, но срещу глупостта не можем да направим нищо, ядоса се Борисов.

Премиерът каза, че когато знаеш, че си заразен, а не се лекуваш, подлагаш под риск огромни групи хора, затова се налага дисциплина, където тя не се спазва.

Дистанцията и дезинфекцията си остават ключови, подчерта той и допълни, че в цял свят лекарите имат едно и също мнение и прилагат едни и същи мерки.

"Имаше протести срещу ваксинирането в София, утре ще имам разговор с председателката на ЕК, защото ЕК иска да капарираме, да дадем милиарди предварително, за да може, когато излезе ваксината, да ваксинираме целия ЕС. А в София още няма ваксина, а има протести, да участваме ли за ваксина или да не участваме? Тя е доброволна", каза премиерът.

"Днес моят колега Конте е на разпит в тяхната прокуратура защо не е въвел мерките, които въведе България. Сиреч, ако беше тогава някой друг премиер в България или друг шеф на Щаба, по същия начин сега щяха да ги разпитват защо са умрели хората", коментира Борисов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
4
 
! Отговори
Цеко Жирардела преди 3 години
Лошия матрял ще яде хурката с едни 220 милиона и продължаваме напред. Който играй със Шишман и Боянския Плилеп-пичели. Който ни играй- ни пичели...
277
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви болници си укрепил бе крадец неден!
276
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКакто виждаш има карантина в цял свят,тя не е по вина на правителството ни,а каквото каже баш шефа,това ще правят,преследването на Боижков и другите също не е от кефа на ГЕРБ,а така са им поръчали шефа и господарите,хайде стига плюхте по ГЕРБ,че ви спасиха от немалко неща,включително и от бежанската вълна от Африка и Азия!Сега щяхте да го ядете сурав и курав,ако не бяха герберите.Просто сега го няма Цвък в ГЕРБ и затова злепоставят Бойко.
275
7
 
24
 
! Отговори
?!?!? преди 3 години
Квото искаш прави! Пътник си Бойко! Краденето ви е нечувано! ГЕРБ ще остане с най-бруталните кражби в българската история, като цяло!
274
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо" ..че кога сме "РАЗГОВАРЯЛИ" бе скъпа?!?!..Не си спомням такова нещо!"Издаваш се много лошо, че тролиш, защото няма как да знаеш дали тоя отсреща не е някой, с който си водил разговори.
273
4
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Говорещия с вируса каза ,че яростта му е силно отслабнала след навременните мерки .Вирусът е обещал повече от хрема да не предизвиква.
272
5
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Мдаааа, срещу банкянската глупост нищо неможе да се направи !
271
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах ли ти бе Дрътия че Власите накрай Дунава се давят. И за чих Кар три месеца клатих леглото изгубиг си работата останах без спестявания на сичкото отгоре тая у бюрото по труда ми вика че незнае кога Дебелата Сачева ше ни даде пари на съкратените. Май е време за винкелите че фанаа ръжда. 800 човека сме у маалата като тръгнеме ше стане шок и ужас.
270
2
 
2
 
! Отговори
Що бе преди 3 години
Мен ме кефи без зомбита по улиците!
269
3
 
18
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
И ние не чожем да се оправим с глупостта на управниците!
268
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ме интересува като нямаме пари за болници и тестове що напазарувахме безсмислени самолетчета от новия ни голям брат и дори все още не сме ги видели!Докога ще ви търпим?!!!
267
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да каже как наля над 200 милиона държавна помощ в банката на Шишман и Боянския Прилеп ! Изключително нагла, крадлива и цинична Тиква......
266
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тонкатае убаво де,нема лошо!..Но все пак "за протокола":-Би ли уточнил каква е връзката м/у "Къмпинг Градина", "Егейското море" и...ТЕМАТА:-"Борисов: Повече няма да затваряме, но срещу глупостта нищо не можем да направим"?да са не засегна от израза "глупостта"?
265
3
 
14
 
! Отговори
търсете преди 3 години
В Тубата и някой сайтове се появи скандален аудио запис на Борисов в който е пиян е признава доста неща.За съжаление тук не може да се дават линове.
264
4
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Просо в Гърция ходя на Егейско Море,ако го знаеш къде е:):):):)След две седмици съм там и дано водата е по-топла,защото тук е лед бате:):):):)Иначе идеална за изтрезняване:):):):)
263
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен271че кога сме "РАЗГОВАРЯЛИ" бе скъпа?!?!..Не си спомням такова нещо!..Да не си "разговаряла" с.."Тоби астронавта" в гаванката ти?
262
6
 
16
 
! Отговори
Великият Премиер преди 3 години
е доказано .......умен човек. Тотално объркан и непоследователен. Държавата блокирана отвсякъде при няколко човека с ковид-19 , сега гоним като бройка на ден държави с над 10 пъти по-голямо население. Едно е вярно-за този вирус нищо не се знае. Лятото му влияело лошо , да ама май не е така ,а последно време при мека зима юни е с дъжд и не е чак жега. Аз мисля , че трябваше да държим до края на юни както бяхме по инерция , гадно е но юли е горещ и тогава по-има смисъл да отворим курорти и тн.
261
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тонкатаоле мале!Ся па в "Къмпинг Градина" ли си,кукло?..и са наливаш с Узо?.....Ега ти големеца си!!!!!....м/у другото,нали щеше да са търкаляш из гръчкото средиземноморие?..Но както и да е,мечтите обичат мечтателите...И НЕ,аз НЕ пиша "срещу" Тиквата!!!!...Просто отбелязвам ФАКТИ,с които САМИЯ "Бойко" ДЕЙСТВА СРЕЩУ СЕБЕ СИ!!!!..Но,..жива и здрава да си!...И внимавай с концентрата!..Узо-музо,но си е КОНЦЕНТРАТ..има разлика!
260
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Прав е МутафчийскиТова е вярно, което си писал, колкото и един вирус да е несмъртоносен, ако с лека ръка отмениш всички предпазни мерки, разбира се,че много ще заболеят и някои ще умрат. Възниква тогава въпросът е този измислен генерал за какво получава заплата.Дано им светне лампата на някой какви продажници и *** са и премиера и министъра и щаба.
259
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаНаздраве:)))))))))

Спонсорирани публикации