Борисов: Повече няма да затваряме, но срещу глупостта нищо не можем да направим

Премиерът заяви, че целта е до 30 юни всички мерки да паднат
Обновена: 12 юни 2020 13:58 | 12 юни 2020 11:45, Веселина Йорданова
407

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече няма да затваряме. Това подчерта премиерът Бойко Борисов по повод кризата с коронавируса на извънредно заседание на правителството днес.
Още по темата
"Ясно докторите казаха, че силата на вируса в момента не е така мощна, каквото беше в началото, направихме абсолютно всичко да си укрепим болниците, да се третират болните с медикаменти", заяви Борисов.

Премиерът подчерта обаче, че не може да чакаш с всички симптоми седмица и да не потърсиш лекарска помощ, каквито случаи има.

На практика всичко е отворено в момента в България. Целта ни е от 15 юни до 30 юни още да разхлабим, за да пуснем всичко от 30-ти, но срещу глупостта не можем да направим нищо, ядоса се Борисов.

Премиерът каза, че когато знаеш, че си заразен, а не се лекуваш, подлагаш под риск огромни групи хора, затова се налага дисциплина, където тя не се спазва.

Дистанцията и дезинфекцията си остават ключови, подчерта той и допълни, че в цял свят лекарите имат едно и също мнение и прилагат едни и същи мерки.

"Имаше протести срещу ваксинирането в София, утре ще имам разговор с председателката на ЕК, защото ЕК иска да капарираме, да дадем милиарди предварително, за да може, когато излезе ваксината, да ваксинираме целия ЕС. А в София още няма ваксина, а има протести, да участваме ли за ваксина или да не участваме? Тя е доброволна", каза премиерът.

"Днес моят колега Конте е на разпит в тяхната прокуратура защо не е въвел мерките, които въведе България. Сиреч, ако беше тогава някой друг премиер в България или друг шеф на Щаба, по същия начин сега щяха да ги разпитват защо са умрели хората", коментира Борисов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
2
 
! Отговори
селЯнин преди 3 години
Ми не се изморявайте другаре!Събирайте сили.Щото на изборите ще ви наритат мощно.Отново и за кой ли път......
217
0
 
1
 
! Отговори
HH преди 3 години
Направете нещо срещу корупцията в Столична община!
216
9
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Знаете ли истината за коронавируса? Предлагат се пари на хората, за да ги вписват болни от коронавируса, а за да водят починал човек от корона, държавата плаща от 2000 лева до 4000 лева на близки на починалия. Борисов сам си призна, че коронавирус в момента няма и лекарите така казват, че няма, но целта му била да усвои европари и да е солидарен с цял свят и общата измама. То се обезсмисля да се носят само маски в градския транспорт. Всичко отпада постепенно, защото не може изведнъж.
215
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не забравяйте,че Пуяка ви нарече "***"!..кефите се ,нали?
214
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да знаеш, че си заразен, когато не ти се прави безплатен тест? Ако имаш симптоми на коронавирус джипито не те ще, а ти трябва да си направиш сам тест за 130 лева, да ги дадеш от джоба си? Как да стане? Ще ходя и ще ръся навсякъде - хич не ми пука за държавата, щом на нея не й пука за мен.
213
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
за съжаление,тя е нещо като "национална особеност"....-Сложете ръка на сърцето си и кажете:-Познавате ли поне един "важен фактор" в държавата,бил той "политик" ../най-вече!/,бил той..самонарекъл се "бизнисмен",който да не страда от най-тежката форма на ***?..Ето:-"Образеца за глупащина" ви "обвинява" в.."глупащина"....?!..Смешно?..Бих казал ТЪЖНО...
212
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така хем е доброволна ваксината, хем трябва да се ваксинира целият ЕС? Пак шикалкавене...
211
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Борисов: срещу глупостта не можем да направим нищоПрав е. Трябва да се четат много книги от ранна детска възраст. Щяло е да му се получи.
210
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипитата отказват да приемат хора със симптоми на коронавирус. Имам такъв случай в близкото обкръжение. Казват ти да си седиш в къщи. Или много да се влошиш и да викнеш линейка или да ти мине от само себе си. Това медицинска помощ ли се нарича? Пълна анрхия.
209
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хубав запис излезе Мутро! Честито!
208
1
 
11
 
! Отговори
моляаааа???? преди 3 години
Да даваме капаро за ваксината ли??? Ще ви дам едно капаро и една ваксина мошеници ниедни! Държавата няма да купува ваксина!!! Всеки който иска ще си купи и ще си я постави! От къде на къде ще финансирам предварително ваксина с неясно действие и състав? НЕ!!!!
207
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и е прав Тиквуня:-Ако срещу глупостта можеше да се направи нещо,ТОЙ САМИЯ ОТДАВНА да е отлетял в "небитието политическо"..Та е прав:-Глупостта не се лекува..../освен хирургически/...
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкоууу,вече те подслушват и злепоставят,откакто Цеко не е в партията ви!
205
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряй махалите от *** дето се изпозаразиха по Курбан Байряма.И ние имахме Великден.Ама не отидохме на гости и на църква.Слушахме и се пазихме.
204
2
 
4
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
Евала Бат' Бойко!Голем си!
203
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По официални дани от грип всяка година умират средно по 2000 човека в България. От Ковид за 5 месеца 100 човека. Имате ли си представа този вирус каква лека настинка е в сравнение със сезонния грип. Даже Мутафчийски отначало каза че грип тип Б е в пъти по - опасен от короната, но после обърна палачинката. Вече съвсем ни взеха за ***. Лошото е че има и съвсем реални ***, които от самото начало им вярват.
202
6
 
1
 
! Отговори
Георги Анев преди 3 години
Аман от Анонимни.Цела държава от искащи и обвиняващи Анонимни! Все едно нема Хора,нема Държава!
201
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупостта Суджук е ваша, не е на хората!Затворихте цяла България за 4 човека заразени, а сега премахнахте всички предпазни мерки.Кой е ***? Ти!
200
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е за глупостта, но и той не прави изключение...Послуша оня ш'матарока Мангъров и сега ще стане ясно "Кон боб яде ли..."
199
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе ? Да не те е страх от метла ?