Борисов: Повече няма да затваряме, но срещу глупостта нищо не можем да направим

Премиерът заяви, че целта е до 30 юни всички мерки да паднат
Обновена: 12 юни 2020 13:58 | 12 юни 2020 11:45, Веселина Йорданова
407

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече няма да затваряме. Това подчерта премиерът Бойко Борисов по повод кризата с коронавируса на извънредно заседание на правителството днес.
Още по темата
"Ясно докторите казаха, че силата на вируса в момента не е така мощна, каквото беше в началото, направихме абсолютно всичко да си укрепим болниците, да се третират болните с медикаменти", заяви Борисов.

Премиерът подчерта обаче, че не може да чакаш с всички симптоми седмица и да не потърсиш лекарска помощ, каквито случаи има.

На практика всичко е отворено в момента в България. Целта ни е от 15 юни до 30 юни още да разхлабим, за да пуснем всичко от 30-ти, но срещу глупостта не можем да направим нищо, ядоса се Борисов.

Премиерът каза, че когато знаеш, че си заразен, а не се лекуваш, подлагаш под риск огромни групи хора, затова се налага дисциплина, където тя не се спазва.

Дистанцията и дезинфекцията си остават ключови, подчерта той и допълни, че в цял свят лекарите имат едно и също мнение и прилагат едни и същи мерки.

"Имаше протести срещу ваксинирането в София, утре ще имам разговор с председателката на ЕК, защото ЕК иска да капарираме, да дадем милиарди предварително, за да може, когато излезе ваксината, да ваксинираме целия ЕС. А в София още няма ваксина, а има протести, да участваме ли за ваксина или да не участваме? Тя е доброволна", каза премиерът.

"Днес моят колега Конте е на разпит в тяхната прокуратура защо не е въвел мерките, които въведе България. Сиреч, ако беше тогава някой друг премиер в България или друг шеф на Щаба, по същия начин сега щяха да ги разпитват защо са умрели хората", коментира Борисов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
5
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Какви ли не новини не измислят. Лекарка заразила 11 души с корона. За ден умрели 5 души. Било страшно да ходиш на обществено място без маска.
237
8
 
5
 
! Отговори
появи се запис преди 3 години
появи се запис на Бойко в afеra,bg - вероятно автентичен.някои от нещата могат да се проследят - Цветя Караянчева ,арменският геноцид и недоволството на Бойко.по това време избухна скандала с къщите за гости и Бойко се чуди как да ги 'препере' и как ще изгори Йончева.иска да окаже натиск на Еврохолд със сделката за ЧЕЗ - там Бойко имаше много интереси
236
9
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
до "239":-лошого е,че някакси СВИКНАХМЕ с ОТКАЧЕНИТЕ му ДИВОТИИ..Гледаме на него като на шут,но всъщност той е ВИРУСА,разяждащ плътта на България!ВСИЧКИ "съпътстващи заболявания" на обществото ни се АКТИВИРАТ покрай него!!!ЕТО ТОВА е грозната му роля!!!!!!!!.."Вирус",.."Създаден в ОПРЕДЕЛЕНА ЛАБОРАТОРИЯ"..
235
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чуйте записа на afera.bg
234
7
 
5
 
! Отговори
За кой да гласувам? преди 3 години
БСП - до тука три национални катастрофи- Беров,Виденов,СтанишкоГЕРБ - в третия мандат почнаха да действат като ОПГ - подкупи,шантажи.Бойко не може си легне спокойно без да излъже веднъж на ден. Съсипаха природата.ДПС - далавераджии.Тотално недосегаеми щото са овладели съдебната система.ПатрЕотите - единият откровено луд. Най-mъпите парчета влизали в парламента. Яко слугуват на Бойко.Воля -почти забравих ,че съществуват. И те патерица на Бойко.Какво остава? Слави? Демократична България?
233
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скандален запис изтече с Бойко Борисов
232
5
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Това е Признание. Хората нямат доверие на Борисов дори по жизнени важни въпроси. Защо така. Ами приказката за лъжливото овчарче. Преждевременно приеха мерките. Сега връщане назад няма.
231
5
 
1
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Ясно докторите казаха, че силата на вируса в момента не е така мощна, каквото беше в началото.Едно признание на Борисов ви цитирах по-горе от тази новина. Сами си преценете има ли нещо, или всичко е било балон и сплашване.
230
4
 
11
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
Прав си Примиере, за простаците лек няма. Няма и да има. Но Вие направихте необходимото за да спрете гибелта на хиляди. Нека тези които не схващат нещата сипят помията насред пътя. Единственното вярно е,че България се справи блестящо благодарение на взетите от Вас мерки. Това е истината.Който не вярва да погледне в двора на комшията или към Европа. Всичко е на показ. Може да види и без очила.
229
5
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Здравата лъжат. И лекарите са принудени да фалшифицират и подменят нещата.
228
1
 
2
 
! Отговори
Lan преди 3 години
239...е как не разбираш? Ще се пускат "ценните туристи" по морето...да, онези неизтрезняващите, дето сеят единствено л*на!
227
7
 
9
 
! Отговори
Lan преди 3 години
С това си изказване Борисов току-що обезсмисли двата месеца "мерки". Единственият резултат от "мерките" ще остане икономическата катастрофа, а вируса така или иначе ще го изкараме! Ся да видим как ще вървят жертвите...едва ли вирусът ще може и да си мечтае да стигне тези от икномическия срив!
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На практика всичко е отворено в момента в България. Целта ни е от 15 юни до 30 юни още да разхлабим, за да пуснем всичко от 30-ти".....Е как хем в момента всичко е отворено, а целта е да пуснат всичко от 30ти?!... Вярно, че този пляка каквото му скимне и истината за нищо я няма, ама тука 2 взаимоизключващи се неща е навързал в две изречения едно след друго.
225
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоАнтоанчо??? Страпончо мамин!
224
0
 
4
 
! Отговори
до истукан преди 3 години
ай стига с тва плащане, това е мит. От такова мислене и невярване, болните растат ли, растат.... Аман от *** народ.
223
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сте Медия, реагирайте на Записа на мутрата. Вече е блокиран в тубата.
222
4
 
3
 
! Отговори
А де преди 3 години
Написах този коментар в БЛИЦ под статия с проучване на нагласите за избори. Излезе надпис,че съдържа забранени думи. Помогнете да открия кои са! Големият губещ е народа. Всички от върхушката на ГЕРБ са придобили апетитни и евтини имоти, разрешава ли са от наивност или са изтървали разни бизнесмени да не плащат данъци, някои бизнеси случайно си сменят собственика с някой близък до властта, но всичко това е случайно. Какво ли щеше да е ако го правеха умишлено? И така без да искат те все печелят.
221
0
 
0
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Иване, ами...не, някои са безнадеждни :(.
220
2
 
6
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Тоя дали е добре с мозъка?За какво ще купува ваксина която никой не иска?Всъщност да купи, но лимитирано количество, и да я поставя на себе си, роднини и най- вече на министрите и всички там негови хора.Имаме шанс да се отървем бързо от елитният ***, задължително да е произведена от Бил Гейтс.
219
2
 
1
 
! Отговори
Lan преди 3 години
230, само аз ли си спомням "три с повече от 100 заразени и затваряме" :) ...пародията става пълна!