Борисов: Продължаваме да помагаме на българските фирми!

ЕК е одобрила държавна помощ за средни предприятия за 200 млн.
190
Борисов: Продължаваме да помагаме на българските фирми!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В условията на криза от COVID-19, бизнес климатът у нас се подобрява за втори пореден месец. Това пише премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа, като цитира данни на НСИ в последното проучване за стопанската конюнктура в България през месец юни.

След като през април спадът стигна до 42%, общият показател на бизнес климата нараства с 11,8 пункта през май и с още 11,4 пункта през юни. Подобрението е в резултат на по-благоприятния бизнес климат в секторите промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги.

Въпреки пандемията, много сектори у нас не са спирали работа. Продължаваме с помощта към българските предприятия. С подкрепата и от ЕС се надяваме скоро икономиката на България да се върне в онази отлична кондиция, в която беше и преди кризата, заявява Борисов.

В друг пост той съобщава, че Европейската комисия е одобрила държавна помощ в размер на 200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България, засегнати от кризата с коронавируса. Очаква се от мярката да се възползват около 1500 фирми. Помощта ще бъде предоставена преди 31 декември.

Това е поредният финансов инструмент за възстановяване на бизнеса в България. Само по схемата 60/40 до момента са платени 114,7 млн. лв, с които е запазена заетостта на около 150 000 души.

Предстои да разширим обхвата на подпомаганите сектори. Вече стартира и програмата за подкрепа на микро- и малки предприятия. По нея бизнесът ще може да получи между 3 и 10 хил. лв. безвъзмездна помощ.

 


190
Още от Общество
Нека да е лято! Юли сух и горещ, градусите – до 39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
2
 
! Отговори
12345 преди 1 седмица
мойто шефче вече си построи дворец с тия парички ,а работниците от фирмата ги води на 4 часа....нищо че има работа за 16 часа
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Училищата, болниците, социалните домове и тн. те български фирми ли са и с какво помагате на образованието, здравеопазването и социалния живот на хората, които работят за хората.
176
1
 
8
 
! Отговори
Обезнадеждаващо преди 1 седмица
До Браво на Бойко!
Тъпанарин прост.
175
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 1 седмица
Да бе, да но само на някои, ваши, корупционно определени фирми.
174
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако бехме нормална държава както всички европеиски държави досега отдавна средните пенсии трябваше да бъдат поне 500 евро и средните заплати 1500 евро и с това никои нямаше да се учуди защото е нещо нормално а сега се учудват европеиците как може толкова години в евопа да сме наи големите бедняци и голтаци ЗАЩО
173
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На кои фирми ве, т0луп? На ресторантьорите и таксиджиите. Да ти имам мутренското мислене. И какво е това: "С подкрепата и от ЕС се надяваме скоро икономиката на България да се върне в онази отлична кондиция, в която беше и преди кризата, заявява Борисов." Къде е тая отлична кондиция, като чувам, че масово се работи за 800 лева заплата? тоест 400 евро. Имам приятел психолог, дето работи на държавна служба за 650 лв
172
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Продължавате да крадете безскрупулно, целеустремено и най-вече ЯВНО. Схемите ви са очевидни и за слепите. Всичките ще бъдете избити с гранати на площада, селяни.
171
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е най-вредния човек за
България, и си работи комфортно
като премиер!
170
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Долу Мутрата от СИК!
169
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вожда замисля втора вълна коронки и трета с чували пред вратите на евро зоната. Гладен съм, децата и той. Г-н муфтачекиджийски през това време ще увеличава бройката на лъжливите тестове с положителна проба и хладилните камиони с чували за трупове пълни с пачки, а баце ще се хили пред чакалнята с чуваля като дядо коледа и ще изнася мангизите на бързи обороти, като оправдание за наднорменото тегло. Божке, ясен си ни като птичките на Алепу, магарее мръсноо...
168
4
 
15
 
! Отговори
Билет за ада на ББ преди 1 седмица
Издаден билет към 9 кръг на ада за Толупа! Крадец, подлец, корумпе на държавна сметка, предател. Анатема!
167
4
 
21
 
! Отговори
Уф! преди 1 седмица
Ненаситен нагъл крадец! Горанов е като него, за това го държи. Крадци мазни прости и алчни! Никой не не варва и дума на тези отрепки! Оставка!
166
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На нашите фирми обаче:)
165
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставка на Мутрата. Дъртия крадлив комунист Борисов
164
27
 
5
 
! Отговори
Браво на Бойко! преди 1 седмица
Най-успешният премиер за последните 30 год. .....при това все кризи му се падат и пак изкарва България нагоре и напред ! Сега и в чекалнята на еврото ще влезем - в клуба на богатите страни !
163
5
 
16
 
! Отговори
Тапир преди 1 седмица
Тоя е толкова нагъл и дебелокож, че дори и вирусите бягат от него. Гроб е по-гаден и от най-гадния вирус.
162
4
 
16
 
! Отговори
смешник мухобойко преди 1 седмица
с мешник мухобойко
161
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайде моля ви ако някой има стедно малка фирма с която се бори да изхрани по някакъв начин семейство си с почти честен труд.И някога е получил каквато и да е дори минимална помощ от държавата без да се налага да я връща,моля да се похвали.
160
5
 
14
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 седмица
Докога ще оставяте един комунист да ви плаши с идване на други комунисти , ако направите нова партия и стана премиер ще имате държава засега си оставате само слуги на един охранител станал диктатор не ви ли писна да сте слуги на охранител на бивш диктатор а да живеете като Швейцарци с голем изаплати и пенсии ако спрете да гласуватаза тия партии дето всеки път за тях гласувате и сложите такъв като мен ама едвали ,едвали това ви харесва , харесва ви
159
7
 
17
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 седмица
България е близо до Австрия но там си избират такива като мен скромни млади хора за управници а тук една мутра си я държат цял живот ,ако бяхме като Австрия щяхте да направите партия и да спечеля изборите или да изберете такъв като мен а не мутра да ви краде но не сме затова всички млади нормални хора емигрират и остават само стари комунисти крадци

Спонсорирани публикации