Ананиев издаде още 4 заповеди заради извънредната обстановка

В една от тях се уточнява как ще се изписват пациенти с COVID-19
30 юни 2020 20:45, Красимир Ангелов
108
Ананиев издаде още 4 заповеди заради извънредната обстановка

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до 15 юли, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Накратко, новото в заповедите е:

В заповедта за влизането на територията на България се посочва, че забраната за влизане в не се отнася и за лица, пътуващи с цел обучение за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г., както и за практически обучения и изпити по практика и за подготовката на учебната 2020/2021 г., когато е невъзможно тези дейности да се реализират от разстояние.

Още по темата
В заповедта за задължителната изолация и/или болнично лечение е посочено, че лицата – потвърдени случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия лекар на състоянието на пациента и изпълнение на едно от следните условия: документирани минимум 10 дни от началото на клиничните оплаквания за COVID-19 и минимум три допълнителни дни без оплаквания (вкл. без повишаване на телесната температура без прием на антипиретици и без респираторни симптоми); или два отрицателни резултата от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 от проби, взети в два последователни дни.

Лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в лечебно заведение, лицата, настанени в места, в които се предоставят социални услуги, и тези с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия поради съжителство с хора от рискови групи, се изписват от болници след два отрицателни PCR резултата от проби, взети в два последователни дни.

В заповедта за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на България изрично е разписано, че всички лица, когато се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност.

В заповедта, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки е посочено, че при провеждане на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион "Васил Левски" се допускат до 3000 души в сектор, през една седалка, през един ред и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън дрън ярина. Едните ще са с маски в заведенията без маски, що за логика? Защо пуснахте да работят заведения и барове? Хем и плащате 60/40, хем по малко ще плащат ДДС , хем ще печелят, хем и без маски.
26
5
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
По добре направи подписка за задължително заразяване - ще има същият ефект.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения"
24
0
 
5
 
! Отговори
бррррр преди 3 години
До Златена- *** па ти мигар страдаш и какво?
23
8
 
8
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Опасни за България са дебилните българи които се интересуват само от себе си и от никой друг заради такива дебелокожи хора с егоистично мислене страдаме ние нормалните Българи
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борим пандемия с маски - така се е правело преди векове и хората са нямали успехи от това. Трябва да използваме технологии а не парцали.
21
3
 
15
 
! Отговори
а така баце преди 3 години
Бай Киро по цял ден праска заповеди,сега му е паднало.
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай се е появил нов вид свински грип срещу който няма антитела у човека. Китайците отново твърдят, че този грип се предавал само от *** на човек и нямало доказателства че се предава от човек на човек. Същите лакърдии китайците разпространяваха цели 2 месеца преди 20 януари 2020 след което признаха че С19 се предава от човек на човек.
19
2
 
14
 
! Отговори
Да преди 3 години
Докога с тези ограничения?!?!?!
18
3
 
8
 
! Отговори
Танасекетеутепат преди 3 години
Тоя ако не е само с трети клас,килийно образование та на,ни приема ни предава
17
3
 
6
 
! Отговори
До факт преди 3 години
В рисковата група 64г.
16
21
 
6
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Коментарите в днес .бг доказаха ще в България има много дебилни безсъвестни безмозъщни безотговорни безчовечни българи които се интересуват само единствено от себе си и от своето благополучие за живота на другите Българи въобще не им пука.Жалко че заради дебилните българи с егоистично мислене които мислят само за себе си за никой друг заради такива хора егоисти страдаме ние нормалните Българи.Истината боли нали дебилни българи егоисти.
15
14
 
6
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Коментарите в днес .бг доказаха ще в България има много дебилни безсъвестни безмозъщни безотговорни безчовечни българи които се интересуват само единствено от себе си и от своето благополучие за живота на другите Българи въобще не им пука.Жалко че заради дебилните с егоистично мислене които мислят само за себе си за никой друг заради такива хора егоисти страдаме ние нормалните Българи.Истината боли нали дебилни българи егоисти.
14
3
 
10
 
! Отговори
факт преди 3 години
бе тоя на колко години е
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛЕД ТОЗИ МАЧ АКО СОФИЯ И ПЛОВДИВ ПЛАМНАТ ОТ ВИРОСА ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ВИ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ .ТРЯБВА ДА СИ КОН С КАПАЦИ ТА ДА НЕ ВИЖДАТЕ КАКВО РАЗРЕШАВАТЕ.. ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ОГРАНИЧЕН ТА В ТОВА ДА НЕ ВИЖДАШ БОМБА .. ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ В ЕВРОПА ..БЛИЗКИТЕ НА УМРЕЛИТЕ ЩЕ ВИ ТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ
12
10
 
23
 
! Отговори
Танзания преди 3 години
Тези тестове, като позитивните тестове с папая ли са ? Стига участие в операция Ковид-19. Пълен бойкот не незаконните заповеди!!!
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Май нещо на тролене ми прилича, а за застрашаване на живота на другите като не носиш маска нали знаеш.
10
8
 
20
 
! Отговори
Бойко Чекмеджето преди 3 години
Чумата ГЕРБ, ако почне да прави 10 пъти повече тестове, ще изкарат още повече заразени. Тези заповеди са незаконни!!! НИКАКВИ МАСКИ, НИКАКВИ ЦИРКОВЕ, ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ на гербаджийте да източат европарите!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерки трябват, но некадърниците от правителството не знаят какво да правят и непрекъснато издават нови заповеди променящи предишните. Ремонт на ремонта на ремонта на ремонта.....
8
5
 
10
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ама какви са тия заповеди от цивилни лица !?!? Нелегитимни са !!!