Математикът от БАН: Коронавирусът у нас е в хаотичен режим

Според проф. Николай Витанов: Във вторичен пик сме
Обновена: 30 юни 2020 10:48 | 30 юни 2020 10:45, Ния Христова
157

Рязко скочи броят на установените случаи на COVID-19 у нас за по-малко от месец. Само в началото на юни отчитахме по около 5 нови случая на денонощие. През последните седмици достигнахме рекордни числа от около 150 регистрирани за 24 часа. 
 
България се намира в най-лошия вариант на разпространение на COVID-19, според изчисленията на математика от БАН проф. Николай Витанов. Той каза в ефира на Bulgaria ON AIR, че точно два пъти сме изпуснали добрия вариант на развитието на вируса у нас.
 
"По Великден Гърция затвори границите си, ние не го направихме. В началото на юни, когато имахме по 5-6 случая, отново изпуснахме добрия сценарий. Бяхме изчислили, че лошият сценарий у нас ще бъде около 18 юни да имаме над 4000 регистрирани случая на коронавирус. Сбъдна се. Днес случаите са 4831", посочи математикът.
 
Проф. Витанов изтъкна, че в момента се намираме във вторичен пик на първата вълна на заразата. Причината за това са разпуснатите мерки.
 
"Лошият сценарий очертава над шестцифрено число на общия брой заразени. Добрият сценарий вещае намаляване на броя на заразените и леко затихване на епидемията през лятото. Пък есента ще видим", обясни ученият.
 
Коронавирусът се разпространява по хаотичен вариант, отбеляза още проф. Витанов.
 
"При нас мерките бяха хлабави и излязохме по друг сценарий - вместо да сме в регулярен вариант, сме в хаотичен. Намираме се на една стълба. Броят на случаите  - това са стъпалата. Бавно вървяхме надолу, но обърнахме и тръгнахме нагоре. Сега сме в хаотичен режим и доста ще поседим в него. След него е турбулентният. Той е четирицифрено число и представлява тичане нагоре по стълбите. Ситуацията се контролира засега, но има вероятност да го стигнем, ако мерките не се спазват", разясни гостът.
 
Той смята, че София представлява вулкан по отношение на разпространението на коронавируса у нас.
 
"Софиянци трябва да внимават. Ако столицата изригне, ще стигнем 1000 заразени на ден. Този вирус се развива най-устойчиво в големите градове", предупреди математикът от БАН.
 
Проф. Витанов отбеляза, че лятно време хората по-лесно биха изкарали вируса, тъй като имат повече съпротивителни сили срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
2
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Просто по цял свят Смъртта покосява наред като с комбайн,но в БГ ще се обърка и ще блуждае поне 2-3 години по разни села и паланки и ще си бега навън защото тук е смрад,мизерия,простотия,пътища без табели и див путинизъм
128
1
 
3
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Доктор Мънгъров ви каза-колкото повече заразени толкова по добре тоест сухите съчки в гробищата ! Тоя пезевенк в бяла престилка ако практикуваше в Китай отдавна да е намазал въжето ! По неговата логика медицинската наука е излишна тоест кой каквото му е писано за ковид-19 ! Абсолютен лидер сред *** !
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не е математик, не разбира от модели, престанете с тази карикатура - дори всички от бан му се смеят.
126
2
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Този човек се прави на умен, но никога нищо умно не казва...
125
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това никому неизвестно преди два месеца човече от (е)БАН излезе от дупката си и започна да се прави на умно, като т.н. медии щедро му предоставят ефир. Помня при първото си появяване как обясняваше, че цифри нямало да казва и гледаше като мишок. Игнор!
124
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Математика да си гледа числата и да не се занимава с медицина.
123
4
 
4
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
Абе що всеки в тази държава не си гледа работатат...вярно че има нещо като логика математика да прави статистика изчисления но стаистиката е постфактум...а тези хора дори говорят по теливизии да психяясвата народа допълнително...утре какво да очакваме някоя даскалица по физическо да ни говори за вируса...луда работа
122
1
 
6
 
! Отговори
професоре Витанов преди 3 години
Правилния подход към българските *** е не да се опитваш да им обяснаваш как стоят нещата, а да им начукваш канчетата редовно. Днес пак има много случаи и много починали и пак ще ти цвъркат на насреща от диваните с усти, пълни с чипс. Не може да образоваш овцете. Научи се да ги стрижеш, но като че ли си прекалено интелигентие за такова поведение. В България успява не умният, а ревачът-бабуин биещ се в гърдите, ако може във виенската баня
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вдигат броя на тестовете , увеличават броя на заразените - всичко е в реда на нещата. България 140000 теста от началото на пандемията, Великобритания 9500000 теста от началото на пандемията ( дневно се правят около 230000 теста) . После тиквон обяснява колко е зле Великобритания. При десет пъти по-малко население родна България трябва да прави около 20000 теста на ден , в момента рекорда е близо до 5000 което е четири пъти по малко!!! Изводите си го правете сами!!!
120
7
 
2
 
! Отговори
до 133 преди 3 години
Английската ваксина, се произвежда от компания, спонсорирана от фондацията на психопата Бил Гейтс и съпругата му Мелинда, която носи на врата си кръст обърнат надолу, наложен върху образа на Слънцето (символизиращ унищожението на живота на планетата) активна участничка в сатанинска секта. В доста страни вече тихомълком се гласува закон за задължителна ваксина, преди още да я има произведена! Който има поне две активни мозъчни клетки, трябва да знае за какво става дума!
119
3
 
3
 
! Отговори
Сейтън преди 3 години
Носенето на маски ви подчинява на законите на Сатаната!
118
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 132 Бил Психопата Първи ще си сложат ваксината лекарите, защото те разбират нещата и защото са под най-големия риск. Отначало няма да има ваксина за всички, защото за един месец не могат да се произведат милиарди дози. Първи ще са готови една английска ваксина и една руска, които нямат нищо общо с Бил Гейтс, ако това те успокоява, но като те гледам каква си болна паника - едва ли. Пий си хапченцата и си мисли дали и в тях не са сложили нещо
117
4
 
2
 
! Отговори
БилПсихопата преди 3 години
Всички КовидПолуидиоти, скоро ще ви вкарат в кръвта синтетичната ваксинаУбиец на Бил и Мелинда Гейтс, десетки години тествана върху хиляди деца в Африка, които после се разболяват и не се знае какво става с тях! Тогава ще квичите, но ще е късно! Предупредени сте!!!
116
3
 
3
 
! Отговори
до 126 преди 3 години
"Несъществуващ вирус казваш. Що не погледнеш какво става в Бразилия, тарикат. Или да се поразходиш до там." - Същото, което става и в САЩ срещу Тръмп, с подправени данни, с купените корпоративни медии, опозицията всява хистерия и страх сред населението с несъществуващ смъртоносен вирус, като се опитват да правят пълзящ преврат на президента Болсонаро, който подкрепя Тръмп. КовидПолуидиот, нееден!!!
115
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
ААА аз вярвам само на Дедо Мишо математиката. Той знае всичко от избори до вируси. Ненапразно Бате го е турил в съвета на директорите на Информационно обслужване да е на хранилка пожизнено.
114
8
 
7
 
! Отговори
НеМогаДаДишам сМаска преди 3 години
Има ли някой, който още не е схванал, че Активното Мероприятие Covid-19 е една ОГРОМНА ИЗМАМА, целяща политически, финансови, социално-психологически контрол на населението, НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ХУМАННАТА МЕДИЦИНА!!! Зад всичко това стоят Правителството в Сянка на САЩ с лице лидерите на Демократическата Партия Араб Обама, КилъриКлинтън,НансиПелоси, в съюз с комунистическияРежим в Китай, ООН на рокфелеровци и СЗО чиито главниСпонсори са кланът Клинтън и психопатите-сатанисти Бил и Мелинда Гейтс!!!
113
0
 
11
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Некадърник. Ами като правиш прогнози на база математически модели се взимат всички фактори бе, галошш. Включително манталитет и народопсихология. И аз мога да кажа, ако стоят затворени всички вкъщи и никой не излиза три месеца,вирусът ще отшуми.
112
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, кой му плаща на този шам(р)ан?
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РелефТеб и със *** в *** да те задължат да ходиш няма да има разлика от преди това.
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лъжите на /112За Буда чекмеджето не знам, но знам за един руски ***. Адрианчо Николов Димитров. Баш фен на страпоня.