ЧЕЗ приема самоотчети до 5 юли заради новите цени на тока

Дружеството ще извърши извънредно отчитане
Обновена: 30 юни 2020 11:52 | 30 юни 2020 11:52, Анисия Иванова
5
ЧЕЗ приема самоотчети до 5 юли заради новите цени на тока
Снимка: БГНЕС

Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно регулиране на нови цени на електроенергията, в сила от 01 юли 2020 г., "ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите, съобщиха от дружеството.

Графикът на извънредния отчет е публикуван на сайта на Дружеството www.cez-rp.bg /в секция „Графици“/. Информация за графика на извънредното отчитане може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите компанията ангажира допълнително 336 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време на 01.07.2020 г.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същ ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

За гарантиране на максимална коректност при фактуриране на консумираната електроенергия, клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2020 г. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на Дружеството.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да отчетат показанията на електромера си днес - 30 юни 2020 г. и да подадат данните към компанията между 1 и 5 юли 2020 г. през уеб-сайтовете www.cez-rp.bg (секция „Електронни услуги“) или www.cez.bg (секция „Е-услуги“) в меню „Деклариране на показания“, на имейл klienti@cez-rp.bg, на телефонна линия 0700 10 010 (меню 2) или в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ.

Клиентите трябва да посочат данните от електромера по всички тарифи, клиентски номер, абонатен номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания. Подадените данни от самоотчета през този период се считат за отчетено потребление към 30.06.2020 г., включително. 

Фактурите през месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода – по стари и по нови цени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И във Варна е така - от ноември миналата година тока ни скочи над 60 лева. Ама, то и с Енерго-Про на глава не се излиза, нищо не мога да направя.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След толкова информация по отчитането защо не написахте какви са новите цени?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали тока нямаше да се повишава кой и къде взе това решение. Офцеееее докога ше ни онодват тия мутри бе. Миналият месец съм потребил реална енергия за 25 лв. След пренос превоза през високи и ниски напрежения плюс ДДС крайната сметка е 76 лв. С пенсия от 300 лв кое по напред да платя. Водата тока или парното. Водата ми е 10 лв реално потребена. След отвеждане и пречистване сметката ми я надуват на 56 лв. Тия за мамуни ли ни имат бе. Хващайте винкелите докога ще търпиме да ни ограбват чужденци
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се самоотчетох, само че по невнимание се скъса напреженовата намотка на хелектромеря.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали уж нямаше да има повишение на тока?