Такса "Барбарон", багери на плажа, а опашките към Гърция се увеличват

Едва 13 плажа с безплатни чадъри у нас
30 юни 2020 12:25,
356

Такса  "барбарон" по морето, малко туристи, но броят на "хитринките" не спира да расте. В заведение край Царево курортисти трябва да платят по 6 лева за пуфове.
Още по темата

Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно подценяват възможностите на потребителите да мислят, търсим нормативни решения на тези въпроси. Имахме някога икономика на дефицита, но сега търговецът трябва да се поставя в обувките на клиента и да знае какво може да даде. Това каза за "България сутрин" председателят на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

Такса "барбарон" конкретно съществувала от 3 години, в които потребителите се уведомяват с табела за нея. По думите му е трябвало търговците да помислят предварително. Каквато и табела да се постави на мястото, хората биха отхвърлили един подобен модел, смята Николов.

"За какво им беше на политиците и на министъра на туризма да обещават безплатни чадъри и шезлонги?! Накрая останаха 12-13 плажа, които могат да го предложат това, кому беше нужно", попита риторично Николов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Държавата също получава своя концесионен дял, припомни той. Разходите, които има по поддръжката на даден плаж, трябвало да се случва по един по-честен за потребителя начин.

"Туризмът ни все в един камък опитва да се спъне, но има и страхотни проблясъци, които трябва да се научим да разпознаваме. Капаните еднодневки не са устойчиви и дълготрайни в развитието на туризма", коментира още председателят на "Активни потребители".

Николов коментира и случая с трактор, който почиства плаж "Оазис" от водорасли в разгара на сезона.

"Багерите на плажа показват как добрите намерения могат да бъдат провалени. На плажа стават страшни разправии, защото винаги тракторът, който почиства, бива заобиколен от викащи туристи. Опашките към Гърция трябва да ни покажат, че нещо грешим. От бранша явно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с големите разходи. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през миналата година", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера защо някои хора виждат проблем с декларациите за Гърция. Всъщност те облекчават движението. Вместо да се пише всичко на ръка там на място, си отиваш готов и с QR кода директно си те регистрират. Направено е за облекчаване на преминаването през КПП-тата, колкото и да се морят някои псевдожурналисти и политици да обясняват обратното.
181
1
 
21
 
! Отговори
някой преди 3 години
Не разбирам какво толкова спорите кое е по-добре - на едни им харесва нашето , ми да ходят там. На мен ми харесва в Гърция и ходя в Гърция. Който иска ходи в Италия, Испания... Свободен пазар. Фактът, че при 20 лв на шезлонг и чадър, обикновено няма свободни чадъри, показва, че цените не са толкова надути, колкото повечето го изкарват.
180
0
 
15
 
! Отговори
Истина преди 3 години
До Анонименне трябва да се събарят части а целите хотели и да няма по висок от 3 етажа като ако застроеното е 150кв.м 2 етажа по 50в.м на етаж и 50кв.м детска площадка, ще трябва да има поне чисто зелените площи 150кв.м. И басейнът не е залена площ, застроена е!
179
7
 
3
 
! Отговори
до 179 преди 3 години
Агентите на Държавна Сигурност тоест Историците у нас наричат Насилственото Християнизиране на Българите тогава 866 година като Мисионерство........хаха.......по смешно нещо не може да има в История на България .... само за информация 52 Български Рода са били изклани само защото отказват да станат християни или ако щете да приемат Християнството
178
2
 
32
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
Дъщеря ни вече втора седмица кара в Неопори.Малко китно и чисто хотелче и нещо като студио,изглед към морето ,само една алея се пресича и директно на плажа.В самото студио има и кухненски бокс,с пълно обзавеждане.Цените напълно приемливи,хората любезни,храната качествена.Ресторантите чисти,персонала любезен,порциите огромни,рибата перфектна.На плажа за два шезлонга,чадър и две кафета общо 4 евро=8 лв.На кафявото море,на "Перла"- 2 шезлонза и чадър-15лв,само шезлонг -7,5 лв,само чадър- 6лв
177
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес кацна 101 турист. Беше посрещнат с безплатен чадър за 64 лева и такса от 8 лева за сядане на стол в ресторанта. Отделно ще заплаща по 2 лева за вилица, нож и лъжица. За салфетка само 1 лев , но ако иска покривка на масата и чаши за питиеттата трябва да се бръкне още 10 лева. Само 3 лева ще му струва ако иска да има осветление в ресторанта.
176
1
 
36
 
! Отговори
ТИР преди 3 години
През уикенда шофирах София - Варна - Бургас - София. Поне аз, успях да видя поне на 20 места камери на КАТ поставени до абсолютно безумни ограничения. Подчертавам, не на места с концентрация на ПТП, там по правило камери няма, а на места с брутално неадекватни ограничения. Та, бг. туриста като тръгне да пътува към родното черноморие трябва да си калкулира и едни поне 500 - 1000 лв за честитки от КАТ !!!
175
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам тук само софиянци ли пишат или около София? Стига ни надувахте главите с това южно черноморие. На Албена ходили ли сте да видите, че тя е на светлинни години преди Слънчака - и по спокойствие, и по плажна ивица, където рядко ще откриете подобна. Просто по южното, точно софийските м утри и гербери изсипаха милиардите и направиха всичко на г ъз.
174
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Бургас на централния плаж чадърите са безплатни, но има платена синя зона която е включително за събота и неделя. И който не знае, че синята зона важи и събота и неделя, получава скоба за подарък срещу 25лв.
173
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"явно нещо грешим" Ами? Верно ли? В никакъв случай. Много сте си прави, дери туристите до кокал да си знаят повече да не идват. О, ама то няма туристи ли? Е, нищо. Нали сте ги одрали вече поне веднъж, стига ви толкова. Когато няма елементарни умения и образование в управлението, не може да се очакват добри хотели, добри цени или добри услуги. Всичко е варварско и гадно. Ей затова хората отиват в Гърция. Защото там вече са се научили как да обгрижват клиентите си. Била съм там 3-4 пъти,супер беше
172
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла сутрин по БТВ Сашо Кадиев се опитваше да ни внуши, че от утре вече не можем да ходим до Гърци за 1 ден. Това е пълна лъжа. Фармуляра се попълва за 2 минути само дето трябва да е 48 часа преди пристигането на границата. Когато си за 1 ден пишиш само населеното място в което ще бъдеш най-дълго време и това е.
171
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега си съборете части от хотелите, засейте гори, спрете да си пускате феаклийте в морето, изгонете наркодилърите и след 10тина години може и да се завърнат туристите. Иначе нормален човек няма да отиде на почивка в бардак.
170
25
 
3
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Мен - що? Аз си имам къща на морето, и не - нямам "бизнес" на морето. И не злобея. Обяснявам ти разликата между хората с родово чувство - в случая -гърци, сърби и турци и такива като теб - "граждани на света" известни като п.омиари. За това и тук се късате да слушате гръцко/сръбско/турско, но там българско няма да чуете. Защото хич не ви презират. Хайде, умней сега.
169
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-интересна Тема е защо в България няма Информация за Процеса Християнизиране и Насилствено Християнизиране , на други езици пълна и точна Информация и защо не се изучава по История в училищата?Умишлено се крия вероятно у нас да не се узнае , не е тайна обаче че Българския Народ е насила християнизиран от Византия през 866 г. при Борис 1
168
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В "гръцко село" не съм почивал, но в сносни хотели с добри условия и цени - определено да. Не се напъвайте да защитавате барбаронестите акъли на пишман-бизнесмените, а се опитайте да ги изгонитеот морето, понеже както е тръгнало, съвсем без хора ще останете.
167
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз такава такса никога ненсъм плащал. Това, че някой *** управителка се направила на интересна... Не е критерии за цялото море. Показва само, колко ти е акъла на теб.
166
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да се опитват тукашните 2-3 тариката морски да се самоубеждават, таксата "барбарон" е дъното на нашенската самоубийствена глупост. Тя ще доведе до фалит не само тоя конкретен наглец, а и много други нормални хора, които не са кщриви, че някои у нас бизнесменчета с крадени пари и без акъбл и опит са тръгнали да лъжат наред и съждават негативен имидж на дъргжавата ина черноморието ни.Жалко, че няма контрол и подобни да се наритват извън туризма ни. Те са пречка за всички.
165
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нямам бизнес свързан с туризма. Просто те гледам, как се напъваш да хвалиш гръцките села... Се едно не сме ги виждали :)
164
3
 
6
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Анонимен 162 - я ни "светни" тези заведения "на турци" къде са? Дай две - три, не много? Обаче знаеш ли, друг път ще ги дадеш. Щото докато ги откриеш в Гугъл, ще се разсъмне.
163
5
 
16
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До KromВиж сега не е нужно като не ти върви бизнеса да злобееш. В крайна сметка явно не ставаш. Опитай да чистиш тоалетни или да миеш чини...може пък там да си добър.