Такса "Барбарон", багери на плажа, а опашките към Гърция се увеличват

Едва 13 плажа с безплатни чадъри у нас
30 юни 2020 12:25,
356

Такса  "барбарон" по морето, малко туристи, но броят на "хитринките" не спира да расте. В заведение край Царево курортисти трябва да платят по 6 лева за пуфове.
Още по темата

Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно подценяват възможностите на потребителите да мислят, търсим нормативни решения на тези въпроси. Имахме някога икономика на дефицита, но сега търговецът трябва да се поставя в обувките на клиента и да знае какво може да даде. Това каза за "България сутрин" председателят на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

Такса "барбарон" конкретно съществувала от 3 години, в които потребителите се уведомяват с табела за нея. По думите му е трябвало търговците да помислят предварително. Каквато и табела да се постави на мястото, хората биха отхвърлили един подобен модел, смята Николов.

"За какво им беше на политиците и на министъра на туризма да обещават безплатни чадъри и шезлонги?! Накрая останаха 12-13 плажа, които могат да го предложат това, кому беше нужно", попита риторично Николов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Държавата също получава своя концесионен дял, припомни той. Разходите, които има по поддръжката на даден плаж, трябвало да се случва по един по-честен за потребителя начин.

"Туризмът ни все в един камък опитва да се спъне, но има и страхотни проблясъци, които трябва да се научим да разпознаваме. Капаните еднодневки не са устойчиви и дълготрайни в развитието на туризма", коментира още председателят на "Активни потребители".

Николов коментира и случая с трактор, който почиства плаж "Оазис" от водорасли в разгара на сезона.

"Багерите на плажа показват как добрите намерения могат да бъдат провалени. На плажа стават страшни разправии, защото винаги тракторът, който почиства, бива заобиколен от викащи туристи. Опашките към Гърция трябва да ни покажат, че нещо грешим. От бранша явно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с големите разходи. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през миналата година", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дом170Ти разкажи на децата си, как нямаш пари за наш хотел и за това ги водиш на село. Моята лесна :) аз съм видял и двете неща. Нашето къде къде...
161
2
 
46
 
! Отговори
до 160 преди 3 години
Аз ходя в Гърция да почивам и плащам 2 пъти повече от колкото в България. Не искам най-евтиното. В Гърция хотела в който почивах миналата година беше в гората сред дърветата, а плажа ми беше на 50 метра. Сутрин като станеш ти миреше на борова гора, закусваш вкусна храна - въпреки че и това не е фактор. Отивам на плаж, сядам си на шезлонга поръчвам си фрапе, сок на детето и т.н. на обяд сандвичи - сметката ми е 20-30 евро. Водата е кристално чиста - пълно спокойствие. И това е на цена 80евро/ден
160
3
 
28
 
! Отговори
161 преди 3 години
Каква топка били нашите курорти? Ха-ха-ха... Това можеш да го разказваш на децата си в дългите ви гладни и студени нощи. Ние ще си се греем на южното слънце вприятни заведения с хубава храна, без поредния бг-Андрешко да се пробва да ни лъже и краде.Сполай ти, но ни злобата ти, ни глупостта и наглостта ще са ти в помощ. Фактите те няма да променят. Толкоз по темата - и още 100 поста да напишеш в защита на дребното си бизнесче - все тая. Наивници няма да намериш.
159
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** цяла Европа е празна. Не е празно нашето море. Спокойно не сте фактора вие.Как да ви обясня няма самолети в цял свят. Не защото ти имаш няква изкривена визия, а защото просто няма транспорт. Не е теудно за разбиране. Просто ти си злобар. Нищо повече.
158
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бизнеса работата му е да продава най скъпоКакво най-скъпо, като курортите ни се славят като най-евтината дестинация?
157
13
 
3
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Георги - всъщност Жоре, си един "смота.н провинциалист". Знаеш ли защо? Защото за теб злото се дели по оста София/Пловдив/родния ти ко.птор. И това те квалифицира като провинциалист. За това, добре си си в ромейско. И без това си изпълнен с "трагедия" - не е нужно да я споделяс с други като "житейска философия".
156
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такса "барбарон" и с табела и без табела - дразни жестоко! Ангелкова не разбра, че българинът вече е адекватен турист, защото обиколи и други дестинации и не търси само безплатното и авантата, а качествено обслужване, любезно отношение, хигиена и природа, а нашето Черноморие е още в ерата на Балкантурист!
155
3
 
20
 
! Отговори
156, преди 3 години
Не четеш, ако така и работиш - логично да не изкараш сезона.За посочената цена освен че спиш в наистина прекрасен хотел с ежедневно почистване и спокойствие, се храниш цял ден с хубава храна, имаш безалкохолни и коктейли, дори алкохол /не всеки турски хотел предлага последното/, ползваш басейни, плаж, вечернапрограма и неплащаш ни за чадър, ни за жшелзлонг, ни за нашенския андрешковски барбарон и подобни. Няма кого да убедиш колко е равностойно у нас. Хората са наясно. Затова сте празни.
154
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 159Ти никога не си допринесал за тея хора, които работят на нашето море. Нали не очакваш и с теб да се държим добре тук :) Отношението двупосочно.
153
3
 
23
 
! Отговори
турист преди 3 години
Интелигентния турист, трябва да посети български морски курорт два пъти през живота си !Първия за да установи, че не си струва, а втория за да се убеди, че не си струва !Всяко следващо посещение е форма на мазохизъм !
152
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен не ме бърка , че качеството по Черноморието не е като на френската ривиера, но ме дразни че постоянно трябва да се оглеждаш и да си на щрек, кой и от къде ще те изработи. В Турция не съм стъпвал, но съм влизал в заведения на турци на много места в Бг и никъде не са ме гледали надменно, винаги съм попадал на приветливи и обикновенни хора и като прегледаш сметката , няма надписано няма неочаквани изненади и с удоволствие им оставиш 5 лв. И другия път като мина от там -спирам .
151
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото нямаш пари. На кратко казано. Нашите курорти са висока топка за много от вас. Да не кажа повечето изобщо, не сте ходили там. Но това си е ваш проблем,не на бизнеса. На бизнеса работата му е да продава най скъпо и да внася пари. Като искате евтино... Гърция на село
150
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за тока немагат да избият камо ли за печалба. От Утре ви вдигат цената на тока тихо мълком. А искате да почивате на море евтино. Знаете ли какви са разходите за ток в един хотел. Това са бойлери климатици ел. печки за приготвяне на храна осветление. Ако един хотел реалната му консумация на ток е 1000 лв след пренос ппревоз през ниско и високо напрежение и ДДС сметката набъбва три пъти. Ами вода ами консумативи ами продукти. А искате евтино море. Евтино при Тиквата няма.
149
3
 
22
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
"За 140лв. Не знам как караш 5 дена в 5 звезди.С толкова пари в нас немога изкарам.хахайаАма в бедните държави, където няма наплив е така. Макарони ли ви правиха всеки ден"Грубостта, простотията и наглостта ви няма да ви помогнат.За такива цени хората предлагат нормални условия и чистота.А макароните са за вас - при фалита това ще ядете, ако можете да си го позволите, разбира се.Което е жалко, тук-там и у нас има работливи и свестни хора. Но повечето си намериха препитание в чужбина.
148
35
 
3
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Така че, наливайте в ромейско, сръпско и турско. То те обичат парите ви. Вас разбира се, презират защото никой не харесва и не обича безродни п.омяри готови за кило узаки и два каламара и баба си продават. Добро е, несъмнено за техния бизнес. А зимата, докато нямат какво да правят, ще ви поздравят с трактори които блокират границата. Защото, те искат вашите пари, а не да благоденствате.
147
3
 
23
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Защо не ми харесва на нашето море ? Защото водата е ***, защото не се чувствам комфортно като спра на паркинга на плажа и само моята кола струва под 100 000лв. Българското море е за баровци и богаташи. За това по-бедните българи почиват в Гърция или по разни забутани плажчета, които все още не се стопанисват от Софиянци или Пловдивчани. Може да съм един смотан провинциалист, но в Гърция се чувствам по-добре.
146
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако говориш за 140лв на вечер и тук има места. Не си открил слънцето. Споко.
145
2
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До От СлънчакаИ с репутация на най-евтината лятна дестинация в европа. ДАААА ....
144
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че търсиш някви пусти скучни плажове, защото си скучен... . Не означава, че нашите курорти са зле..... Няма логика в думите ти.Аз тук имам места за Релакс и за купон.
143
2
 
20
 
! Отговори
147, преди 3 години
Какви 5 дена? Освен че очевидно не можеш да четеш, трудно ти е и да смяташ. Дадени са хотелите - всекши може да провери какви са цените. Но не ти изнася, нали? Защото хората предлагат наистина прекрасни условия за нормални цени, каквито тук няма да намерим. Затова и ходим повечето българи да сипочиваме навън. А ви си се самоубеждавайте в каквото си пожелаете и плюйте по туристите. Това няма да ви налъпни ни заведенията, ни хотелите. Защото не можете да работите с акъл.