Такса "Барбарон", багери на плажа, а опашките към Гърция се увеличват

Едва 13 плажа с безплатни чадъри у нас
30 юни 2020 12:25,
356

Такса  "барбарон" по морето, малко туристи, но броят на "хитринките" не спира да расте. В заведение край Царево курортисти трябва да платят по 6 лева за пуфове.
Още по темата

Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно подценяват възможностите на потребителите да мислят, търсим нормативни решения на тези въпроси. Имахме някога икономика на дефицита, но сега търговецът трябва да се поставя в обувките на клиента и да знае какво може да даде. Това каза за "България сутрин" председателят на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

Такса "барбарон" конкретно съществувала от 3 години, в които потребителите се уведомяват с табела за нея. По думите му е трябвало търговците да помислят предварително. Каквато и табела да се постави на мястото, хората биха отхвърлили един подобен модел, смята Николов.

"За какво им беше на политиците и на министъра на туризма да обещават безплатни чадъри и шезлонги?! Накрая останаха 12-13 плажа, които могат да го предложат това, кому беше нужно", попита риторично Николов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Държавата също получава своя концесионен дял, припомни той. Разходите, които има по поддръжката на даден плаж, трябвало да се случва по един по-честен за потребителя начин.

"Туризмът ни все в един камък опитва да се спъне, но има и страхотни проблясъци, които трябва да се научим да разпознаваме. Капаните еднодневки не са устойчиви и дълготрайни в развитието на туризма", коментира още председателят на "Активни потребители".

Николов коментира и случая с трактор, който почиства плаж "Оазис" от водорасли в разгара на сезона.

"Багерите на плажа показват как добрите намерения могат да бъдат провалени. На плажа стават страшни разправии, защото винаги тракторът, който почиства, бива заобиколен от викащи туристи. Опашките към Гърция трябва да ни покажат, че нещо грешим. От бранша явно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с големите разходи. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през миналата година", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
27
 
! Отговори
Vmz преди 3 години
До АнонименВажни са плажа, морето и отношението. Хотелите са без значение. Факта,че са празни е красноречив. Разбра ли го тъпата ти кратуна?
141
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелите и обслужването са половината от уравнението. Другата е морето и плажа. Е там сме много много зле. Аз като ходя на море, основното му преживяване, емоция и тн е свързано точно с времето и прекарано на плажа и във водата. И като попадна на проблеми с достъпа до плажа, навалица, шантави цени, крясъци, викове, мутри ... после ми е все тая в какъв хотел ще преспа. Същото е и Гърция, чакаш 5 часа опашка, обаче след това знаеш че имаш 2 седмици кеф на плаж и море без повече отрицателни емоции
140
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто във всички сектори, почти всички участници са безкрайно некомпетентни, мързеливи и разчитащи на селяндурски тарикатлък. Така е на Територията, но от Боко насам, тези неща се превърнаха в политика, идеология, начин на съществуване
139
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 145Пълни глупсоти. И на Златни и на сл Бряг има хотели които не са на пясъка и са лукс. Шума не знам, какво общо има. Ти ако си умрял на 40 години е твой проблем. В клубовете по света е пълно с възрастни хора. Това си е личен избор. Там, където ходиш не е средно ниво, а под средното ниво. Много далече от нивото на нашите курорти.
138
0
 
21
 
! Отговори
бг преди 3 години
Бг черноморски, селски хотел две звезди. Цена за нощувка Юни - 52 лв. Дотук ОК. Но, първо, реалното състояние и местоположение няма много общо с обявеното в Букинг и най-втрещяващото - в условията на КВ-пандемия, едно, че няма никакви дезинфектанти, а дори и едно сапунче за 10 ст. не са оставили в банята ?!?...Но трябваше да го предвидя при положение, че в графа "екстри" бяха вписали - тоалетна хартия ?!?
137
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 140лвНе знам как караш 5 дена в 5 звезди. С толкова пари в нас немога изкарам.хахайа Ама в бедните държави, където няма наплив е така. Макарони ли ви правиха всеки ден :)
136
3
 
37
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
За едно лято никой няма да фалира.Те си пълниха гушите 30 години,а сега реват за един сезон.Не им се връзвайте-бъкани са с кинти.
135
2
 
17
 
! Отговори
Do 138 преди 3 години
До АнонименАхам, ти търсиш лукса на хотела, който е на плажната ивица.Явно, твоите потребности са различни.В Гърция хотелите са средно ниво, но в комбинация с всичко останало, което получаваш, не може да се сравни с твоите велики, луксозни хотели на Сл.бряг.Така че, ако си някой пубер, който търси шума, чалгата, да се показваш, че си на първа линия, в хотела на Ветко, то...отивай си там. Никой не те спира.И...само в България има нещо подобно като - кажете хубав ресторант, с хубава храна.
134
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Камчия за закуска за трима души, състояща се от две кафета,един сок, плринцеси - 2 бр. и палачинка ни накараха даплатим 26.00 лв. Не седнахме повече там. Като гледам - и други не сеиднаха.Ами ще фалрират подобни, така не се прави бизнес. Съжалявам. В Турция за толкова трима души обядваме на корем. А хлябът ми е от заведението, както и плодовете накрая.
133
16
 
4
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Българчето е толкова "прозорливо"! Сега, като фалират хотелиерите - промишлеността около тях - храни, транспорт, консумативи - ще "цъфне и върже". Тези бизнеси ще се свият и ще орежат хората и заплатите. Ще ги последват други. В това число и тея тук дето не спряха да хвалят ромейско, сръпско и турско. Толкова сте прозорливи! Сега всеки ще скочи да обяснява, че има собствен независим бизнес - и ако троленето е такъв, вярно е. Лошото е, че половината фенове не знаят кое къде е в Гърция, обаче ...
132
3
 
18
 
! Отговори
138, преди 3 години
Аз не харесвам особено Гърция, но в Турция за 140 лв. на човек миналото лято бяхме в 5-звезден прекрасен хотел, с чудесна храна, басейни, градини и плаж - влизаш и неплащаш нищо, освен това, което вече си платил - горната сума, в която влиза храна денонощно, напитки, шезлонги и т.н.А, детето на 13 г. беше абсолютно безплатно.Мога да ти кажа и хотела - провери си - Лимак, Анталия.Преди това бяхме на друг, пак там - Либерти Лара. Същата работа.Обади се ти, когато тук някой ми предложи това.
131
2
 
0
 
! Отговори
казах ви аз! преди 3 години
Че не се знае къде е Цанко точно! Вие ми не вярвате - мислите, че говоря за другия Петров. Не познахте !!!
130
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ако има ммого голям Фиш с пари... Нито ще седиш тук... Нито гръцките села, ще са ти отправна точка :) Айде напусни селкааа
129
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я ми прати линк да видя, къде спиш в Гърция :) щем пратиш ама друг път... Кооперацията има само една баба да и платите наема. Като намериш там хотели, като на златните или сл бряг ела ми се обади.
128
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че неможе да си го позволиш е друг въпрос.Явно сте ми виждали фиша за заплатата :DМога да си позволя доста неща, но за същите пари получавам много по-добра отпуска извън България. Тук ползвам само определени планински курорти (да, доста от планинските ни курорти са добри). Тия селски тарикати с надписаните сметки и барбароните по 6 лева имат от мен много здраве. Въпросът не е в парите, а в отношението. Да разчитат на валута, ако има въобще вече кой да им я даде :)
127
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ,което ,не успяха да направят хората ,го направи. Вируса !!Разнибичка бизнеса на .....бизнесмените !!!
126
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дом131Като не ходиш, какво? Свърши морето ли :)Те тук не чакат тебе, а чужденци да плащат комфорта. Ти си ходи, къде искаш. Се там.
125
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дом128Това е твое мнение. За мен хотелите в България са на високо ниво. Това, че неможе да си го позволиш е друг въпрос. Там разчитат на валута от вън, не на нас. Аз съм доволен от нашите хотели и обслужване. По нищо не отстъпва на други държави. Да не говорим в Италия в какви мизерлуци 2 на 2 сме спали, а уж големи хотели. Алабала
124
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селските тарикати, събиращи подобни такси и натоварващи елементарна сметка в пъти над нормалното, ще фалират още през август. Но проблемът вече си е техен.Като не могат да правят бизнес, да не се захващат. Не е за всяка уста лъжица.
123
5
 
10
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Пълнете им още гушите, те ще обещаят и майка си, ама в края на деня пачките ще са им в чекмеджето, а вие ще си плащате такси доживот!