Новата мярка 60/40 ще запази 300 хил. работни места, ще струва до 1 млрд.

Борисов: Вчера СЗО пак ни уплаши, често си менят позициите
Обновена: 1 юли 2020 10:34 | 1 юли 2020 10:18, Веселина Йорданова
134
Новата мярка 60/40 ще запази 300 хил. работни места, ще струва до 1 млрд.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 130 млн. лв. досега са платени безвъзмездно по мярката 60/40 и е запазена заетост от 160 хил. души в близо 9 хил. предприятия. Това информира премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на МС във връзка с новия дизайн на мярката.

Подадените заявления вчера са за още 300 хил. работници, съобщи премиерът. Подпомогнати са различни фирми, като най-голямата е с 2700 работници.

Новата мярка ще действа до 30 септември и ще запази 300 хил. работни места, ще ни струва до 1 млрд. безвъзмездни пари, каза премиерът. На няколко пъти той подчерта, че не става дума за заеми, а за грантове.

Осигурени са евросубсидии, така че мярката да стане 80/20 в сектори като транспорт и туризъм. За нея ще бъдат отделени 40 млн. лв.

Трета мярка въвежда днес социалното министерство - за наемане на безработни отново с европари, от бюджета ще са 160 млн. лв.

Вчера СЗО пак ни изплаши много, съжалявам, че в тези месеци, Ананиев, толкова често се менят позициите, коментира премиерът и напомни, че СЗО промени позицията си за носенето на маски.

Премиерът коментира и че в Гърция българите са дисциплинирани, както и новите изисквания за преминаване на границата.

"Гърция въвежда електронно заявление, всички чинно попълват, никой нищо не казва, като минат оттатък, плащат такси за магистралите, счита им се за най-нормалното нещо", каза Борисов.

Към момента КПП Кулата работи и в двете посоки, КПП Илинден е затворен на изход за туристи, на вход към България работи, Златоград не работи в двете посоки, информира вътрешният министър Младен Маринов.

"Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода" работят и в двете посоки. По думите му в момента "Маказа" работи, но се очаква днес да бъде затворен.

Борисов предупреди да се наблюдава обстановката, защото "накрая ще кажат, че МВР е виновно". Маринов каза, че гражданите ще бъдат уведомявани чрез МВнР и ще бъде създадена организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
ами в гъция има съд и полиция, а не милиционери и ДС уж съд и не се краде на поразия и Мицотакис не спи с пистолет и пачки
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох в коментарите,че боко е настанен за лечение в психиатрия.Щото не помнел вече какво е излъгал и кого.
76
2
 
10
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Не знам дали сте разбрали,че нищо пак няма за ви струва,но и фирмите ще ги няма,даже и в България?Трудно е да го разбереш,защото само с шкафчета НЕ СТАВА!НИЩО НЕ ДАДОХТЕ,НИЩО НЕ ОТДЕЛИХТЕ,Е...НИЩО И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ!ХУБАВ И СЛЪНЧЕВ ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН НА БЕТОНОМОРИЕТО!НАЕСЕН ЩЕ СИ БЕТОНИРАН!
75
3
 
18
 
! Отговори
нов виц за боко преди 3 години
Мисирка попитала Боко колко са на бройседемте Рилски езера и къде се намират.Той отговорил,че това трябва да се разследва,ама него да не го замесват.
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дават само на едни келнери и хотели, а за другите все няма пари. И все ни губят времето с някакви конкурси и няма работни места. По-добре е да го направят всичко държавно както преди 1989 г.
73
16
 
2
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте все така по ленински другари и другарки от форума ! Да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването . Слава на БКП и лично на другарката Нинова и другаря Радев !!!
72
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста удобни цифри. Няма проблем, до Септември месец, ще кандидатстват още 20 000 "предприятия" и останалите пари от този 1млрд. ще се наместят. Защо не направите статистически портал, като този за коронавируса и да видим на кои фирми и на кой поименно се помага?
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То си се очакваше, излезе една стеногамка там с Баце и Генерал Гожи..
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 статии с 6 фотографии на Боко *** само на заглавната ви страница!Отвратително е дори само да ви разглежда човек сайта, камо ли да го чете!
69
1
 
19
 
! Отговори
.... преди 3 години
Как лъже всички държави дадоха пари на хората в затруднение а само нашите ги стискат за да може после да каже вижте не сме на дефицит спасих държавата нищо че половин милион ще се чудят какво да ядът.
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние пък се правим, че им вярваме
67
2
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Ще ги запази само временно. Наесен ще отпадне задължението на работодателя да запази работните места и отново ще има масови уволнения. Така 1 милиард лева ще се изсипе в джобовете на пишман капиталистите без никакъв реален ефект върху заетостта. И в този цирк соршдарнж играят властта, опозицията работодателите и синдикатите.
66
2
 
13
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Барба Ганьос пак е разказвал вицове ... И офците блеят в екстаз.
65
1
 
10
 
! Отговори
Satira преди 3 години
Още пари за сектора Туризъм -80/20 ???Хаха изнудвачите вече лакомо потриват ръце
64
1
 
17
 
! Отговори
404 преди 3 години
А оставцица кога ще дадеш корумпе???
63
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как лъже Тиквун, чак сам си вярва. Вече е клинично неговото състояние
62
2
 
30
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Варненските бизнесмени ,Домуса ,Ковачки ,Пеевски, строителите Артекс и т.н. вече получиха около 115 млн. и напълниха чекмеджето.Златев и Божков отпаднаха.Това е поредния герберски грабеж.
61
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Домуса и Ковачки пак ще са първите бенефициенти
60
5
 
27
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
Тези 1 млд. ще влязат директно в джобовете на кръга около Хунтата Герб.С тях ще се купуват гласове ,за да не изтърват кокала.НИТО ЕДНА ОБИКНОВЕНА ФИРМА НЯМА ДА ВЗЕМЕ ОТ ТЕЗИ ПАРИ.ВЕЧЕ СА ОФОРМЕНИ ВЕРИГИТЕ ОТ ПОСРЕДНИЦИ ,БЕЗ КОИТО НЯМА КАК ДА СЕ КАНДИДАТСТВА.ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ТОЗИ 1 МЛД. ЩЕ МИНЕ ПРЕЗ "ШКАФЧЕТО НА БАРБА ГАНЬОС".
59
3
 
24
 
! Отговори
Тиквоний преди 3 години
За 12 души служители,кандидатствах по мярката бяха ми приведени 1200 лева.Останалите до 60%, казваха да ги търся от едно чекмедже!