Прогноза: Броят на заразените ще стигне до 200 за денонощие!

Пулмолог: Голяма част от мерките се разхлабиха наведнъж
Обновена: 4 юли 2020 21:48 | 4 юли 2020 21:15, Веселина Йорданова
235

Ако преди можехме да отдаваме по-големия брой заболели на по-големия брой направени тестове – сега заразените просто са повече като абсолютен брой. Така обяснява ръста на заразените пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Според него причината за повече положителни проби може да е разхлабването на мерките, предаде Bulgaria ON AIR.

"Голяма част от мерките просто се разхлабиха наведнъж в голямо количество. Бяхме свидетели и на най-сериозното нещо, което беше един мач, на който присъстваха 12 хиляди човека, така че това са очаквани неща", заяви медикът.

Специалистът очаква през следващата седмица броят на заразените да скочи до 200 за денонощие.

"С колкото повече хора се контактува, толкова повече рискът от заразяване е по-голям. Аз лично бих разхлабил мерките, където имаме контакт. И бих си помислил мерки 1:100, но в никакъв случай не бих си помислил за разпускане на 1:1000. Мачовете са точно това", добави той.

Според д-р Симидчиев е възможно пазейки се от други респираторни заболявания през есента, по естествен път да се намали и броят на заразените с Ковид-19.

"Не трябва да допускаме да се разпространява много този вирус, защото колкото повече той се разпространява, толкова повече ще виждаме по казуистичните, т.е. по странните и необичайни прояви на този вирус, виждаме вече как той засяга по-млади хора", каза пулмологът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото нещата опират да пари, то едни 10 милиарда ще бъдат разпределени на 240 депутата.Въпроса е колко пари ще получи всеки депутат от тези 10 милиарда дадени от ЕС за мерки срещу пандемията.
11
7
 
4
 
! Отговори
Ромул преди 3 години
Ши има и холерия
10
12
 
14
 
! Отговори
ек ек ек ек преди 3 години
То има и прогнози, че ще намаляват случаите, ама не говорите за тях... ек ек ек!Вчера нали показаха, че сте увеличили тестовето х2... що не ги увеличите х8, пък може да станат и 1000 на ден... ек ек ек!
9
7
 
19
 
! Отговори
ЕХ ЕХ ЕХ преди 3 години
Дали не беше наредено отвън на нашите послушници да се отпуснат мерките?Гледам в Германия как на финал няма публика а нашите 12 000 на финала от двата най големи града.Май нещата намирисват на друго....Не обвинявайте хората защото свободата у нас все още не осъзната .Единственото решение ако ИСКАТ управляващите да се справят е да върнат строгите мерки .
8
16
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Бях в сряда на мача в сектор 'Г' броя си дните!Ще ви питам,какво правим след седмица или месец,когато пак нищо ми няма!Да ме пази Господ от 'чипирани' и да ми дава активно кръвообращение на едното място!Друго не искам!
7
3
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Още един елементарен и заучен коментар !!!
6
2
 
28
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Самата бройка не е толкова важна. Лошото става, когато се покачи броя на хората в интензивни отделения. Дано топлото време предотврати силата на самия вирус и хората да го карат леко
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От началото на световната пандемия в България от 6 милиона жители на страната, починали приблизително 200 човека.Въпроса е колко е процента на смъртност на този коронавирус?
4
10
 
7
 
! Отговори
Алооооо,крал Артур преди 3 години
Стига с тия пари !!!Що не си ги навреш някъде, умнико !Едно си знае баба, едно си нае !
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нали мерките се разлабиха за парите, колкото повече заболели от корона вируса толкова повече парички ще дойдат от Европата в нечии шкавчета и чекмеджета.
2
8
 
34
 
! Отговори
Крал Артур преди 3 години
Нали това е целта,от 1 месец го приказват за тези 200 човека,все пак едни пари ще дойдат
1
8
 
12
 
! Отговори
?? преди 3 години
Явно трябва повече хора да се пускат на мачовете. Така поне по-бързо всички ще измрем.