Хакери ни дебнат с измами, внимавайте къде се логвате!

Контрирайте хакерите с двойно удостоверяване и закрити камери
20

Дните в изолация дадоха ново поле за изява на онлайн измамниците, които сега изнудват като твърдят, че притежават ваше неприлично видео. То било заснето чрез виртуален вирус през камерата на мобилното ви устройство.

На тази посочена биткойн сметка има преведени трансакции, явно някой се е хванал на въдицата. Имаме дори трансакции, различни от българските, което явно означава, че има потърпевши от други страни. В тези заплахи хакерите посочват, че разполагат с паролата на имейла ви, като вероятно се има предвид стара парола. Това обясни за "България сутрин" експертът по киберсигурност Любомир Тулев.

Според него двустепенната верификация е нещо, което трябва да правим със сигурност. Трябва най-много да се внимава къде се логваме.

"Има техническа възможност камерата на компютъра ви да бъде контролирана чрез пробити сървъри и съмнителни сайтове. Проблемът се решава с поставянето на лепенка на камерата", допълни той.

В студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR музикантът Венци Мицов посочи, не се притеснява от подобни заплахи на хакери.

"Не се впечатлих от мейла, който получих, нямам и 1000 лева да преведа, защото боядисвахме вкъщи, правихме ремонт...", заяви той.

И отбеляза, че има ситуации, в които вманиачени типове могат да стигат до заплахи. Самият той се е сблъсквал с подобна случка - до съд и по-сериозни действия обаче така и не се е стигнало.

"Когато подадох сигнал в дирекцията по киберсигурност към МВР, момчетата си свършиха работата много добре, но после законодатеството е много тромаво", допълни Мицов за Bulgaria ON AIR.

"Колкото сме по-прости, толкова повече ще ни цакат такива идиоти", категоричен бе той.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изостанал си поне с 10 години. Друго нямам какво да добавя. Няколко пъти ми разбиват паролата от 30 символа. И ми пишат от моя имейл. Аз отговарям на този имейл, за да проверя и получавам писмо в папка Кутия. Символите в Abv.bg относно конструирането на парола са ограничени. @#$%&)(\ /*:123457890;~`A-Z малки и големи".,]['}{_!?|
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 12

Имейлите от "институции" си имат имейл адрес. Клиентите също. И вярвам знаете с кого си имейлирвате за да четете всичко наред...
15
3
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 1 месец
Че са пробити, пробити са, но другото, което си писал са пълни глупости. Можеш сам да видиш каква е ентеопията при 15 символа. Да не говорим, че бруутфорс през хттп не прави по хиляда опира в секунда, щото поне за ддос следят.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Abv.bg пощата е масово атакувана от хакери. Получих имейл от моя имейл в папка Кутия с който ми доказват, че пощата ми е хакната и ми пишат, че е Троянски кон. Abv.bg няма никаква защита. Хакерите имат програми за разбиване на пароли с капацитет 10 милиона пароли в секунда. Паролите в Abv.bg са до 30 символа и с ограничение на вида символи. Това е много удобно за хакерите - паролата от 30 символа се разбива на 2 части от по 15 знака и така лесно се разбива. Най-силни са паролите на Yandex.ru.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Шопо

Да - инсталирай Linux на всеки човек. Даже ги научи сами да си компилират програмите. Закай, да науча баба, дето ще се пенсионира след 5 месеца, да си сетне виртуалната машина, за да може да игра Candy Crush, без да се притеснява от мизерия.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонименц 11

Зависи от "мейла". Аз работя с клиетни и е немислимо, да си сетна спама на "не дупускай нищо освен от тези 10 мейла", а и често получавам мейли от институции, университети, потенциални бизнес партньори. Понякога, някой се маскира и като банка, данъчни и прочие. Скапано е, но алтернативата е, да не ползам мейл, а това е начина, през който намирам работа :/ ... Иначе преди бачках в Макдоналдс ...
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що четете имейли от непознати бре ? От друга страна който се връзва на подобни работи означава, че фалшивия имейл по принцип е налучкал верната посока.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво бе гений ти си напрово за Нобелова награда.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последното изречение от статията казва всичко.
8
0
 
3
 
! Отговори
Халка Вирус преди 1 месец
Голям смях!
7
1
 
5
 
! Отговори
Вир0$ преди 1 месец
Не се логвайте на този сайт.
6
1
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 1 месец
Па затова има Линукс, има ВЧМ, има браузъри, има двуфакторни пароли и има XXL на телевизора а не в нета.
5
3
 
5
 
! Отговори
. преди 1 месец
---
Колко се смях... :)
---
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
***, аз даже нямам компютър вкъщи :D
3
3
 
6
 
! Отговори
. преди 1 месец
Подаването на оплакване някъде няма смисъл, тъй като този имейл не може да бъде проследяван като моя биткойн адрес.
Не правя грешки.

На ваше разположение!
2
5
 
5
 
! Отговори
. преди 1 месец
Забележка: Трябва да копирате адреса на портфейла и да премахнете интервала между буквата V и буквата R.

Имате 48 часа за плащане.
След получаване на плащането, ще изтрия видеоклипа и никога повече няма да ме чуете.
1
4
 
5
 
! Отговори
Коуега преди 1 месец
Туй некви коуеги ли са уа, баси пришълците. Ей, момче, единият да се избръсне, а вторият да се избели.