След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци

Секторът се раздвижил за около десетина дни
6 юли 2020 17:00, Нели Христова
265
След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци
Снимка: БГНЕС

След тежкия старт на сезона най-накрая има светлина в края на тунела - 50% от хотелите на "Златни пясъци" отвориха врати и посрещнаха първите си туристи, докато само преди седмици те бяха пусти.

Гостите са предимно румънски туристи, но се увеличават тези от Германия и Полша.

Туристите са доволни, че хотелите спазват високи противоепидемични мерки. Казват, че са притеснени заради коронавируса, но са проучили нещата у нас и се чувстват в безопасност, а и цените били добри.

"От около десетина дни резервациите се раздвижиха и заетостта ни е средно около 50%. Основно пакетите, които в момента се продават са: четвъртък, петък, събота и неделя. Румънците, които идват при нас, гледат времето и си правят резервации в последната минута. Има анулации, но те са незначителни в момента", коментира пред БНТ Яница Константинова, управител на хотел в курорта.

Надява се сезонът да бъде добър, макар и да не достигнат миналогодишната заетост.

На юг плажовете също се изпълниха с почиващи през уикенда.

Дали от бранша обаче са оптимисти за летния сезон, след като над 40 от големите хотели в "Слънчев бряг" отвориха врати?

Хотелиери обясниха, че в началото е имало много отменени резервации, но сега са обнадеждени, защото пък имало бум на резервации за края на юли.

В южния ни курорт даже имало хотели с пълна заетост и няма къде да настанят желаещите да почиват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
16
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До до 113Не,не неква сива от по-новичките беше:):):):)Абе майтапи:):):)После с едно БМВ MX6 си правихме весело:):):):)280 по едно време:):):):)Са само не мога да разбера как не дадоха по новините Българските плажове от Събота и Неделя къде се пръскаха по шевовете,а даваха само Гръцките:):):):)Иначе другата седмица щех да хода в Гърция,но се наложи Събота да откриваме на Златна Рибка Бийч бара с приятели:):):)Оставам:):):)Ше бъде страшно:):):)
120
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде да не се лъжем дебелашки!Празно е в момента.Малка държава сме, лесно се проверява.
119
1
 
16
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Пак лъжат нашите мутри. Вярвате ли им?
118
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво хвалите северна Гърция... Северна Гърция, мегалукс!!! Социализъм! Да иде на почивка, да се пече като гущер и да вика в кръчмата!
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извикайте пожарните ама всичките без изключение. Пожара щее всеобхватен и чудовищен. Тези с малко повече мозАк да се изтеглят незабавно от ла,орието щото тези туриссти ще им запалят и гащите.
116
0
 
7
 
! Отговори
до 113 преди 3 години
Ох, тоя със шкодата го познавам... черна октавиа софийска регистрация?
115
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам плажовете им ясно ми защо гледате все цената на шезлонгите ,че то на тези камъчки къде да легнеш я хахахахха
114
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Насерко-*** 102 Много си 'ефтин' бре.За тези с крадените(или раздадените) мангизи - това са жълти стотинки за закуска на детето.Стегни се!Не подбиваЙ цените.Мола те - както говорят новите софиянци-столичани.
113
0
 
19
 
! Отговори
Айде стига преди 3 години
Абе на кой му пука къде ще почивате????!!! Или просто само за оплюване ви бива, та всяка възможност е добре дошла.Комплексарска ви работа. Свят голям, и на Мадейра, и на Созопол и на Варадеро и на Хирикетия и на Галапинос и на Кос, и на Гоя ... е прекрасно. Дай Боже българина да може да обикаля и пътува повече,... че накрая и да разбере на колко красиво място се е родил
112
20
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Днес сутринта на прибиране към София некъв с неква Шкода ми тръгна на контра по магистралата:):):):)Напъва с 200 след мене,аз го оставям да ме доближи и му права такъв ластик,че го няма в огледалата:):):)След малко тоа пак и аз пак ластик и пак го нема:):):):)Абе добре се държа Шкодичката на пътя,пуснах го накрая,че бързаше явно човека:):):)Сигурно е над 200 коня,обаче моето стадо от 605 като се юрне галоп става страшно:):):):)
111
3
 
1
 
! Отговори
за 107-я анонимник преди 3 години
Krabo beach ресторант на плажа бе б а ст ун,нито е курорт,нито плаж нито хотел.НАЙ ОБИКНОВЕН РЕСТОРАНТ на плажа.Правиш ли разликата.
110
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да а сигурно като пише в делнични дни цените са за 5 дена и са с 10 евро по малко
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 107Това е пакетна цена за уикенд бе с м е шник,поне да си беше направил труда да помислиш преди да правиш копи пейст. Ти в Атина никога не си стъпвал личи си.Единсвените излизания от твоето село са само туристическите сайтове.
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ ХОРА ЗА КОИТО В аНГЛИЯ ДОРИ КАЛТА Е ПО-ХУБАВА ОТ БЪЛГАРСКАТА И В ШОТЛАНДИЯ ПЛОДОВЕТЕ СА ПО-ВКУСНИ ???!!не очаквайте нещо добро да напишат за нашата страна поне докато Борисов е на власт.Това е все едно да спориш с лудак,няма смисъл,който където иска да ходи,цялата омразИя я правят т.н. български телевизиии и платени драскачи по форумите,плюс мразещите Борисов,ми то е очеизвадно.Ако дойде ОФ-то на власт ще видите как всичко ще процъфти.О,д, Атина е като ко..чина,поне в центъра.Солун депресия!
107
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От екоталибани ,психодесни леви фашисти и болни дегенерирали нихилисти не може да се очаква нищо хубаво да кажат за България.Мразят Борисов,затова и оплюват всичко българско,само на тия червените драскачи искам да им кажа че за психодесните и вие,и всички останали българи сме плява,защото не сме избрали Кънев Радан за премиер и Прокопиев за министър на информацияата ,те така.Не се напъвайте толкова,София,Варна,Русе,Бургас,Пловдив пак ще са по-хубави от Атина/***/и Солун с дамбата камениста.
106
8
 
8
 
! Отговори
Do 60 преди 3 години
Явно ни в Гърция си бил на свестен курорт ни в България на морски . Албена е страхотна, спокойна и е на световно ниво, но има толкова много други места . Гърция с огромната си брегова ивица , да със сигурност може да се намери безлюдно място със супермаркет наблизо, незнам...Но за мен Гърция наистина си заслужава единствено страхотните островите им , а там си гъчканица.
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Krabo BeachWeekends60 Evro 1 umbrella with 2 sunbeds120 evro cabana with 2 sunbeds+ 30 evro for an extra pouf
104
0
 
10
 
! Отговори
Коки преди 3 години
По лични наблюдения от Лозенец - пълни се здраво петък и събота, неделя следобед се изпразва. От понеделник до четвъртък е празно и спокойно та чак спряло.
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дек' сте вие има ли буря?
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедните българи са като развързани . Уж криза, немат пари а щъкат навсякъде