След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци

Секторът се раздвижил за около десетина дни
6 юли 2020 17:00, Нели Христова
265
След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци
Снимка: БГНЕС

След тежкия старт на сезона най-накрая има светлина в края на тунела - 50% от хотелите на "Златни пясъци" отвориха врати и посрещнаха първите си туристи, докато само преди седмици те бяха пусти.

Гостите са предимно румънски туристи, но се увеличават тези от Германия и Полша.

Туристите са доволни, че хотелите спазват високи противоепидемични мерки. Казват, че са притеснени заради коронавируса, но са проучили нещата у нас и се чувстват в безопасност, а и цените били добри.

"От около десетина дни резервациите се раздвижиха и заетостта ни е средно около 50%. Основно пакетите, които в момента се продават са: четвъртък, петък, събота и неделя. Румънците, които идват при нас, гледат времето и си правят резервации в последната минута. Има анулации, но те са незначителни в момента", коментира пред БНТ Яница Константинова, управител на хотел в курорта.

Надява се сезонът да бъде добър, макар и да не достигнат миналогодишната заетост.

На юг плажовете също се изпълниха с почиващи през уикенда.

Дали от бранша обаче са оптимисти за летния сезон, след като над 40 от големите хотели в "Слънчев бряг" отвориха врати?

Хотелиери обясниха, че в началото е имало много отменени резервации, но сега са обнадеждени, защото пък имало бум на резервации за края на юли.

В южния ни курорт даже имало хотели с пълна заетост и няма къде да настанят желаещите да почиват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
12
 
! Отговори
Насерко-Посерко преди 3 години
аз имам хотел на плажа, цакам ва са сто лева за чадър, 10 лева колата, 20 бирата а твърдия по 30, идвате и ще доволни, че сте големите газари да ми плащате толкова, тапаци
100
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименвсички българи сме заедно в ситуацията в която се намираме ... и гладните, червени андрешковци, ... и по-заможните, всички сме свързани. Взаимните омраза и презрение няма да помогнат, нито плювките, нито меренето на ***Не може всички да се изнесем да живеем в Гърция ...----а може ли поне андрешковците да се изселят в Русия барабар с *** :)
99
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На юг от Тесалия има по 50 евро шезлонг,аз без пари н е да няма да ида да се пльсна да гледам гол камънак,55 градуса севеафриканска жега и езеро вместо море.На мен в югозападна България ми е гадно топло не пък в Северна Африка.После, за всеки влак си има пътници,никой не ви кара да сядате където ви е скъпо,но не може да се говори на едро.Не може да се лъже че в Гърция било по-евтино а да седиш цял ден на плажа с храна от България и да плюеш че тук една суяа някъде си била двайсет лева.
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ин ловеАбе някой познава ли тая мацка от снимката??? Стана трета седмица я гледам, че май започвам да се влюбвам...Това е Десислава Иванчева преди да стане кметица - продава джапанки в Гърция :)
97
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 87Кажи кой плаж поне иначе се излагаш. А може би обърка Атина със Слънчев бряг?
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офринио, Тузла - шезлонг с чадър = 1 фрапе по 3 евро
95
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бумът е само за събота и неделя,днес е празно
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде точно в околностите на Атина има чадър за 80 евро? Дай конкретно име на хотел,курорт,плаж...
93
2
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До Тонката--хей Мен - Аз ти казвам какво ми каза севритоьрката като минимум -Ти как мислиш -дали съм седял на две кафета- АЗ Обичам Бира- Спокойно си поръчах няколко - И английският ми е перфектен - винаги на заминаване от ресторанти и плаж -ми се кланеха !!!
92
1
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До НАП:):):):):)Гарантирал бил:):):):)
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
що да не е възможна цената аз като ходя по черноморието плащам не повече от 8-10лв за чадър и шезлонг ,но като гледам има касови бележки и по 40-50лв това значи ли че като не съм виждал няма ?
90
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката краде заедно с Боко Тиквата
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,ходят и по села тип кранево през социализма,за Бога никой не еходел в североизточна Гърция на море допреди десетина години.Ромеите обаче като хитри и лукави видяха къде има ниша и като се почна една пропаганда а пък и нали се знаем от отдавна,знаят ромеите колко струват една група бълагрски граждани,та като им платиш ето ти образа на уникалнта Гърция.Преди около две години кметът на едно от селата каза че гърците започнали да боядисват стаите за гости заради бума от балканци хахахаха!
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
другарки и другари, ... добре е да разберете, че всички българи сме заедно в ситуацията в която се намираме ... и гладните, червени андрешковци, ... и по-заможните, всички сме свързани.Взаимните омраза и презрение няма да помогнат, нито плювките, нито меренето на ***Не може всички да се изнесем да живеем в Гърция ...
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрииии и мутропитеци, фалирайтеее! След фалитът ви ще се избиете и ние само ще ви се радваме!
86
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80 евро чадър и шезлонг в околностите на Атина то май ще излезе ,че българина не е беден ,ако ходи там
85
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Кажи някое от тези места в Гърция където шезлонгите и чадърите са по 40-50 евро? Иначе издишаш.
84
3
 
9
 
! Отговори
НАП преди 3 години
След 16.07 Тонка ще ти разгледаме доходите с произход Шехерезадино! Гарантирам, че ще лежиш!
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"- Колега Галов , колега Галов , какво става на мача във Варна ? - Във Варна дъжд от голове - "Черноморец" води с 1:0 ! ""Колежке Ангелкова , колежке Ангелкова , какво става с туристическия сезон ? ..."
82
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТВОЯ ВОЛЯ БЕ ГЛАДНАТА,ако искаш върви и в Албания Боже мой,но защо плюете, ако тук дори и двузвезден хотел ви е скъп,или толкова мразите България че гледате да се измъкнете на всяка цена,аз ви съветвам да се измъкнете по принцип,окончателно и завинаги.Защото другарко не е честно,тук да си изкарваш хляба а да плюеш,а къде си печеш ...на никой не му дреме.Не са гнусни почивките в Гърция ,ГНУСНИ СА ОПЛЮВАНИЯТА и са признак за дълбока комплексащина И ПРОСТОТИЯ.