Борисов: Дисциплината не ни е силно качество, затова въвеждаме мерки

Премиерът нареди на областните управители да действат според обстановката
313
Борисов: Дисциплината не ни е силно качество, затова въвеждаме мерки
Снимка: Правителствена пресслужба

Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и затова се налага да въведем тези мерки.

Това заявява премиерът Бойко Борисов по повод връщането на част от мерките заради нарасналия брой заболели.

Още по темата
На видеоконферентна среща между министър-председателя, Националния оперативен щаб и областните управители, след обсъждане на актуалната обстановка с COVID-19, докладвана от здравния министър Кирил Ананиев, е взето решение да се върнат част от противоепидемичните мерки. То беше обявено и на брифинг днес.

Областните управители докладваха на премиера Борисов, че в някои райони на страната няма регистрирани случаи на коронавирус, а в други не се наблюдава увеличение на заразените. От доклада им стана ясно още, че заразата се разпространява предимно заради това, че не се спазват мерките, разпоредени от здравното министерство за прилагане в закритите пространства, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев докладва на премиера, че според всекидневния анализ отмяната на мерките, наложена с цел връщане към нормалния живот, не доведе до очакваните резултати.

"Затова ще възстановим някои от мерките, които действаха допреди три седмици", изтъкна Ананиев. Той изброи конкретните предложения, насочени към ограничаване на събирането на повече хора на едно място.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито ще се провеждат без публика. Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. А на открито се допуска при заетост на местата до 50% от общия им капацитет при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и другите изисквания. Не се разрешават също групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито.

Премиерът даде разпореждания на областните управители чрез щабовете да продължат да следят капацитета на болниците и да предприемат нужните действия. "Така или иначе трябва да свикнем, че коронавирусът го има, че живеем с него, и ако се спазват дистанцията, маските, предпазните мерки, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е целта. Имате пълните права", категоричен бе министър-председателят.

По време на срещата премиерът изрази увереност, че промените в противоепидемичните мерки ще изиграят роля и обстановката ще се нормализира. Положителен факт е и че броят на оздравелите от новия вирус се увеличава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ао и този път гласуват за тоз, вече ще ги призная.
280
0
 
7
 
! Отговори
6 преди 3 години
Този *** продължава да гледа на дисциплината по милиционерски- като насилие над хората . Не разбра , че дисциплината не е средство , а резултат от влиянието на много фактори т.е. много неща следва да се направят , които той и тези край него не знаят !А са се наели да управляват ! Проблемът не е медицински , а социално -психологически !
279
0
 
10
 
! Отговори
И слепите виждат преди 3 години
Пътник си, няма да устискаш до края на юли. Гаранция!
278
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** още ли си на свобода
277
1
 
18
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Борисов , ако не искаш да те обесят на някой стълб тълпите от побеснели хора , сдавай властта и в суматохата се измитай !Май наистина си *** и не се усещаш!
276
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, тия работи ги говори за себе си.Тебе те снимат докато хъркаш. Аз нямам проблеми с дисциплината.
275
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е с манталитет на нарушител, а после реве след като е намамил държавата защо му е мащеха. А джендърите дето се оплакват - то досега и меките мерки не се спазваха, никой не ви пречи да не спазвате и новите, ако не сте го разбрали сте много *** парчета.
274
3
 
15
 
! Отговори
.... преди 3 години
Време е да има размирици както в Сърбия иначе тези *** ще се гаврят с нас докогато си иска
273
9
 
11
 
! Отговори
гадна твар преди 3 години
Честито нови мерки! И още по-драстични ще станат, помнете какво ви казвам. Всеки народ заслужава участта си /управниците си/! Няма държава, няма институции, само шайка болни мозъци дето ви управляват там в България.
272
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уревахте света,че свободата ви е нарушена,че маските ви задушават, като охлабиха мерките хукнахте като подивели и кой вие виновен тогава,че има толкова заразени и болни?*** си е *** за него угодия няма!
271
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лудогорец направи, каквото моя-разнесе достатъчно цорона вирус.Вайно беше Домусчиев да се изкефи, пир по време на чума. Като резултат, България е в списък а на силнозаразените.
270
4
 
17
 
! Отговори
@ преди 3 години
ОСТАВКА! Престъпници! Трябва да ви подпалят задниците като в Белград за да ви дойде акъла!
269
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в събота - на плаж в Росенец каним и Бойко
268
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОБРЕ ДОШЛИ ВЪВ ТИКВАДОР!
267
6
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Кaтo знaeхa упрaвницитe кaквo щe cтaнe, зaщo рязкo oлaбихa мeркитe! Ceгa oбвиняват лoшия човешки мaтeриaл, че не бил дисциплиниран!Цитирам:"Затягай, охлабвай до омазване леко, заплашвай,затягай!"Колко пъти ще ти вярват!?
266
3
 
22
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Някой знае ли защо Австрия ни хлопна кепенците, и Литва също?Хората там гледат активните - 2811 и смятат колко прави това за 100 000 население!При 7 000 000 население в БГ това днес прави около 29! Рискови се смятат държави с над 15 активни на 100 000 население!Ако някой не е наясно - заради 1200 лв клинична пътека ще се напъват до нас++++ане да вдигат бройките! Кой разбрал за фалшивите заразени разбрал!В интензивно са все около 30! Тъпата лакомия на дребно ще ни затвори отвсякъде!
265
1
 
25
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Само боко е дисциплиниран като пълни чекмеджетата редовно с евро
264
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Газови патоци къде отлетяхте??? та се не видяхте...
263
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почна да хленчат всички "мъжкари" и пишман женски. Всички са разбирачи по вируси и пандемии. Знаят, какво са кризисни ситуаци и как се управляват. Въобще слушайте кварталите *** тук... А тях ще прокопсате :)
262
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСКО-ТУРСКИЯ ГАЗОВИК ПАК ГОВОРИ ГЛУПОСТИ