Helpbook: Матраци, шкафове, боклуци след ремонт при съседите

Ежедневно получаваме сигнали за паркиране върху тротоари и градинки
Обновена: 9 юли 2020 07:03 | 9 юли 2020 07:00, Анисия Иванова
24

Нетърпима мизерия тормози хората в район "Сердика“, сигнализира в платформата Helpbook.info наш читател.

"В жилищен блок в кв. „Банишора“ от известно време тече ремонт. Всички строителни отпадъци вкл. стари матраци, шкафове и пр. се изхвърлят до кофите за смет, което е незаконно. От сметосъбиращата фирма не извозва буклуците и те стоят дълго време до кофите. Отделно има следи от входа до кофите, тъй като работниците влачат чувалите, те съответно се късат и буклукът се разсипва", оплаква се той, документирайки със снимки положението.

Въпреки новопостроените подземни и надземни паркинги, проблемът с паркирането в доста райони на столицата продължава да съществува. В платформата ежедневно получаваме сигнали за препречени тротоари, затруднено придвижване на автомобили и пешеходци, както и масово спиране по площадки и градинки.

Наш потребител ни изпрати множество снимки от район „Изгрев“ като подробно описва ситуацията в квартала: "Искам да уведомя за системно паркиране върху тротоара на ул. "Тинтява", в района на предприятието Полиграфснаб. Като цяло в участака от улицата между моста на бул. "Драган Цанков" до Ловен парк се паркира безразборно. Тъй като в момента там има няколко строежа на различни фирми, тротоари на практика липсват. Паркирането върху тротоара в упоменатия участък, създава сериозни проблеми с движението не само на майките с колички, но и на велосипедисти и пешеходци. Освен това, при кръстовището с ул. "Русаля" има неправилно паркирани коли, непосредствено до и на пешеходната пътека. Въпреки че маркировката е видима и има знак, това не притеснява шофьорите. Заради строежите често движението се пренасочва, като знаците се поставят неграмотно и неправилно. След подаден сигнал за подобна ситуация на телефон 112 не последва никаква реакция от интитуциите."

По същия повод неудобства търпят и живущите в район „Сердика“: "Ул. "Беласица" пред бл. 57 е еднопосочна. От дясната страна на улицата са направени паркоместа (недостатъчни за живеещите там), но от лявата страна на улицата няма такава маркировка. Тъй като улицата е широка и в ляво има кофи за боклук, лявата част не се използва за преминаване на коли и спокойно може да се паркира там, без да се затруднява движението. Така и правихме в продължение на 4 години, без да има проблем, но преди 2 седмици колата ни беше вдигната от паяк и ни беше обяснено, че на еднопосочна улица не може да се паркира от лявата страна. Моля да направите маркировка, позволяваща паркирането. Това е зелена зона и смятам, че е в интерес на общината да има повече паркоместра на зелена зона. Също така ще се оползотвори част от улица, която не се използва за нищо друго в момента“, пише  нашият потребител.

Неизвозен боклук пък от дни наред задръства тротоара на пловдивска улица. Пешеходците са принудени да излязат на пътното платно, за да заобиколят камарите с боклуци, което създава предпоставки за инциденти, а сметосъбиращите съдове в района се оказват крайно недостатъчни.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
. преди 1 месец
Ама това в гетото ли?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като знам колко плащам за такса смет - това си е съвсем в реда на нещата. Виждам само битови отпадъци (с изключение на едни огризки от плочки), така че нека общината да си юрка фирмите да чистят.
17
1
 
0
 
! Отговори
глас от тъдява преди 1 месец
Тукашното кметство е разлепило по контейнерите , тел. номер на който да се обадиш че ще изхвърляш подобни неща и идват да ги приберат.
отделно си имаш специално сметища където можеш да идеш сам. Даже и маслото на колата може да си смениш.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първата снимка може да се види във всеки квартал на столицата.Камионите за такива отпадъци минават от дъжд на вятър.Да не говорим,че и извозването от контейнерите за разделно събиране е също толкова нередовно и около тях се натрупват всякаквки изхвърлени пластмасови,хартиени и стъклени изделия.Така около двата вида контейнери се заформат постоянни сметища.А като започнат да ровят и разхвърлят ромите става ад.
15
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 1 месец
за съжаление това е само на хартия. Може би има някои квартали, в които минават, но за Овча купел стара част мога да кажа, че този камион е като бялата лястовица - всички го чакат, а него го няма. Иначе има и график на сайта на общината, но той е само про-форма.
14
0
 
1
 
! Отговори
Бонка преди 1 месец
Ам в нашия блок живее шефка на дирекция в столична община. Сяка сутрин си минава и камион за едрогабаритни отпадъци, даже си има и амуджи после метър и мият със вода около кофите. Много сме доволни.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За строителни отпадъци си викаш контейнер, който струва около 100лв на извозване. Има пари за ремонт , няма за *** , дребни тарикати.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако неможеш да си изнесеш сам старите мебели само за да дойдат да ти изхвърлят гардероба и шкафа чакаш седмица и даваш 120-130 лв ...с заплата 800 лв дали е малко излишен разход това...
11
0
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 1 месец
На кофите се оставят с изключение на електроуреди, които се взимат и то срещу заплащане от определение фирми. 1 път седмично минава камион, който ги събира. Helpbook говорят някакви празни приказки наизуст.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само да обясним на Helpbook, че е напълно ЗАКОННО да се изхвърлят стари мебели на кофите. 1 път седмично минава камион, който събира едрогабаритните отпадъци. Разбира се, забранено е да се изхвърлят електроуреди. Хайде, много моля, проверете закона. Защо го казвам ли? Покрай наовднението в Ман. ливади тази седмица ще минат 2 пъти да извозят едрогабаритния *** по наше желание, за да не виси по кофите. Мерси. Неграмотни сте.
9
0
 
3
 
! Отговори
Георги Тотев преди 1 месец
А да попитам аз, въпреки че не съм от София, къде да се изхвърлят тези отпадъци. И във Париж като съм ходил хората ги оставят по същият начин, но има специализирани автомобили, които минават сутрин и ги събират. В повечето градове няма депа за събиране на строителни отпадъци, дрехи, най-елементарното трева. Във Варша строителните отпадъци ги слагат в здрави чували в близост до контейнерите.
8
0
 
2
 
! Отговори
Слугенаж преди 1 месец
До всяка велможа по една слуга от
порода.нека ми работят без пари и да ми се кланят от здрач до зори...
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това столичаните като типични граждани много обичат да го правят - легла, матраци, телевизори - всичко до кофите... някой им е длъжен да ги изхвърля след тях.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Въпреки новопостроените подземни и надземни паркинги, проблемът с паркирането в доста райони на столицата продължава да съществува."
Това е, защото закона е "врАта у пОле". Задължителни е да има по паркомясто/гараж за всеки апартамент в нов блок, но не е задължително да се продават в комплект. А цените са все едно не гараж купуваш, а врора спалня в апартамента... масово пестят пари хората и не ккупуват гаражи. Отделно, че доста домакинства са с две коли
5
1
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Относно проблемите в статията (успях да я прочета), ами в София се презастрои и пренасели, защото всичко се прави за София и нищо за провинцията !!!
Та всичко се юрна към София и на софиянци не им е приятен този факт.
Симеон Дянков, колкото и да ми е антипатичен, имаше една добра идея да раздвижи провинцията. Може би не беше избрал правилния подход, но точно това трябва да се направи и проблемите в София автоматично ще намалеят , когато спрат да се изсипват постоянно хора от страната там !!!
4
2
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Ало, г-да журналисти, от "Днес" !!!
Моля да вземете спешни мерки !!!
Не че съм много претенциозен, но две грамтични грешки ми се виждат прекалено, а може и да са повече ?!
" ...Като цяло в участака от улицата.."

Вярно, израснал съм по друго време, когато нямаше компютърни програми, които да следят за граматика и др. грешки и въпреки това се грешеше по-малко от Вас !!!
Мисля, че е срамота, Ви е как мислите ?
П.С. Не ми трийте коментара и си оправете грешките, че заблуждавате народа !!!
3
1
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Аб, г-жо Иванова, нямате ли текстов редактор:
"...и буклукът се разсипва", "
2
5
 
7
 
! Отговори
The Ghost преди 1 месец
Бреййй, големи чистофайници софиянци бре... Чак около кошовете за смет искат да е чисто
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искаме да паркиране навсякъде! Искаме всичко да е паркинг!