Трима полицаи са ранени, 10-20 протестиращи са задържани в София

Повече от 4 часа продължиха протестите в центъра на София
Обновена: 11 юли 2020 07:14 | 11 юли 2020 07:12, Елка Василева
209
Трима полицаи са ранени, 10-20 протестиращи са задържани в София
Снимка: архив, БГНЕС

Трима служители на МВР са пострадали при протестите снощи в София. Един от тях е в по-тежко състояние, тъй като е бил ударен с бутилка от протестиращ. Другите двама униформени служители са с по-леки наранявания.

Между 10 и 20 са задържаните протестиращи. От СДВР обясниха за БНР, че ще продължат да преглеждат камерите в района, тъй като част от лицата на някои от хората, които са били най-активни в провокациите срещу МВР, са били заснети от камерите. Вероятно в събота ще има още задържани.

Всички отведени до момента не е ясно дали ще бъдат задържани за 24 часа или ще им бъдат съставени предупредителни протоколи по Закона за МВР.

Повече от четири часа продължиха протестите в центъра на София. След преместване до Орлов мост протестиращите отново се събраха в пространството между Министерския съвет и Президентството. След възникналото по-рано през деня напрежение между протестиращи и полиция, след 22.00 часа постепенно обстановката се успокои. Около сградите на институциите имаше много полиция. Малко след полунощ демонстрацията приключи.

Още по темата

Протестиращи в т.нар. "триъгълник на властта" имаха спорадични сблъсъци с намиращите се там полицаи. Наложи се да дойде допълнително подкрепление от жандармерия.

Малко след 23.00 часа протестиращи се опитаха да пробият полицейския кордон, разположен около сградата на Министерския съвет. Някои от присъстващите започнаха да хвърлят бутилки с вода и кутии от бира по полицаите. В резултат се стигна до сблъсък между силите на реда и част от хората.

По-рано също се стигна до напрежение и сблъсъци между привърженици и противници на правителството и на президента Румен Радев.

Протестиращите срещу правителството блокираха пл. "Орлов мост" за около час. Част от хилядите се върнаха към Парламента, други се отправиха обратно към сградата на Министерския съвет.

Малко след 20.30 часа се разигра истинска гоненица между протестиращи и полиция на кръстовището на бул. “Васил Левски“ и улица “Оборище“, както и на кръстовището на бул. “В. Левски“ и ул. “Врабча“.
Причината е, че част от привържениците на Румен Радев се опитваха да блокират автобусите на привържениците на кабинета, които бяха спрели около храма “Св. Ал. Невски“.

Автобусите, които бяха на “Дондуков“ и “Раковска“ успяха да преминат, след като плътен кордон от полицията отцепи противниците на кабинета и направи място да преминат.

До пряк сблъсък между хора от двата протеста така и не се стигна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
11
 
17
 
! Отговори
Тролове на ГЕРБ преди 3 години
Защо говорите за рубли , грипени и БСП? Или сте тъппи гербери иливи плащат като на ромите от герб вчера! ХОРАТА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ МУТРИТЕ , А ТЕ СА ВЪВ ВЛАСТТА , В ГЕРБ В ДПС И КАТО ЦЯЛО В ПАРЛАМЕНТА. НЕ МОЖЕ МИНИСТРИ ДА КАЗВАТ ЧЕ КРАДЪТ А КАСКЕТА ДА НЕ ГИ ЗАКАЧА ЩОТО СА ОТ ГЕРБ. ТУК СЕ БОРИМ ЗА СЪДЕБНА СИСТЕМА И ПРОТИВ БРУТАЛНАТА КОРУПЦИЯ ЧИИТО СИНОНИМ Е МУТРАГЕНЬО СЕЛТАКА.
89
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 93 ПОЗОР ЗА ГРИПЕНАРано си се надрусал бегендарчи та и даже се пробваш да пишеш тука
88
5
 
9
 
! Отговори
Р. Овч. преди 3 години
Ох, мамини.... моето вече иде снова! Опять! Мммммм, молодец! Сега ще звънна на Румен Петков да спретне едно празнично изпикаване във фонтаните на Славейков.... или направо в тези на НДК!
87
14
 
10
 
! Отговори
ПОЗОР ЗА ГРИПЕН преди 3 години
СНОЩИ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПРИЕТА В ЕВРОПЕЙСКИЯТ БАНКОВ СЪЮЗ - ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ВКАРВА НАРОДА СИ В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ДА УГОДИ НА КРЕМЪЛ И ОЛИГАРСИ.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не петни името на Христо Ботев!
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситите на гладните не верват
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като няма мач е много ясно че ще има протест.
83
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Друго мнениеНародът ги преизбира по същата логика според която робът се връща при господаря си. Или както поетът е прозрял: "Не народ, а мърш.а"
82
14
 
8
 
! Отговори
КГБ преди 3 години
Проблема на прецедента Радев е, че Прокуратурата е на път да намери доказателства, че Президентството е една шпионска централа и там се събират секретни документи, които после се предават на тайните служби на Русия! Агента на Моцква Грипен Фатмаков ще бъде осветлен много скоро, той това го знае и затова вчера нападна с грозни думи правителството и прокуратурата с надеждата повече да не го проверяват! Най-добрата защита е нападението, но това няма да го спаси, ще го импиъчмонт и в затвора!
81
6
 
6
 
! Отговори
ама за преди 3 години
До Българин 80фатмака гласуваха много повече отколкото за цялото герп !!! а че радев има за дялане има но боко кърти от всякъде
80
8
 
21
 
! Отговори
Хисто Ботев преди 3 години
ГЕРБ е Организирана Престъпна Група , работеща с Пеевски и Доган , имат си и бухалка прокурор - гущерът Гешев с големите политически амбиции.ГНУСНИ СТЕ!!! Мутрите вън!!!!!! Да живее България , а тъпата тиква да умре!
79
13
 
9
 
! Отговори
ПОЗОР ЗА ГРИПЕНА преди 3 години
МУСТАКА И ЧЕРЕПА ЗАЕДНО С ГРИПЕНА ОРГАНИЗИРАТ ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА....
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес протеста е платену срещу неплатени!
77
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваме американците да ни подпомогнат революцията като раздадат гънс на протестиращите.
76
20
 
8
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА МАФИЯ преди 3 години
ГРИПЕН ОРГАНИЗИРА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА НА СВОЯ НАРОД- ПОЗОР!
75
19
 
12
 
! Отговори
Друго мнение преди 3 години
До Мнение: ГЕРБ може и да не са цвете, но в сравнение с криминалният Кабал от Позитано са направо песен и народа затова ги преизбира. И за ничия изненада, на следващите избори ГЕРБ пак ще победят. Алтернатива няма, не че са много свестни и те.
74
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРИПЕН ЧЕРЕПОВ ДОВОЛЕН НАБЛЮДАВА РАЗДЕЛЕНИЯ И НАСЪСКАН НАРОД- ПОЗОР- ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА
73
9
 
18
 
! Отговори
ГЕШЕВ Е ПОЗОР преди 3 години
БОРИСОВ ВЪВ ЗАТВОР!
72
7
 
17
 
! Отговори
Бг-то преди 3 години
Никой не може да помогне на племето, защото племето не го иска.Племето си харесва ролята на Мишки.Щом им харесва нека си живеят като мишки.Малки и жалки.Да мечтаеш за държавна работа!Да слушаш Фики, Гери, Дриско и тн!Да плащаш да те облъчва нова, бтв и тн.Да си изхвърляш *** през балкона!Да си паркираш Х5 под балкона.Да живееш за ядИние и пиИне.Да си назобен и татуиран.Да гледаш лошо и да си неграмотен.Да това си ТИ.
71
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те полицаите станаха по-големи престъпници от ъндърграунда