За пета вечер антиправителствен протест в София

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред
Обновена: 13 юли 2020 21:17 | 13 юли 2020 19:06, Красимир Ангелов
342

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

И тази вечер недоволни граждани се събраха в центъра на София за протест. Това е петият поред антиправителствен протест в столицата.

Още около 17 часа първите хора започнаха да се събират на площада пред президентството.

Малко по-късно протестиращите стартираха своето шествие по бул. "Дондуков" край Министерски съвет. В момента недоволните граждани са блокирали бул. "Цар Освободител" и "Дондуков". Така на практика движението е блокирано в т.нар. Триъгълник на властта, заключен между сградите на Министерски съвет, Народно събрание и Президентството.

"Искаме да останем в България, бъдеще за нашите деца", гласи един от плакатите на протестиращите. Освен в София, има протести в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и Добрич, съобщава Bulgaria ON AIR.

Засилено е полицейското присъствие в района.

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред.

Малко по-рано тази вечер протестиращи се събраха и пред сградата на Министерство на вътрешните работи с искане за оставка на вътрешния министър Младен Маринов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Прочети още на: https://www.dnes.bg/slideshow.php?id=40608

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Причините за исканата оставка са две - събитията от петък вечер, когато по време на антиправителствения протест в столицата се стигна до сблъсъци с полицията и бяха получени сигнали за полицейско насилие и съботният протест в парк  "Росенец".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
3
 
! Отговори
Кал ги виждате нещат преди 3 години
Как ще се самосменят? Каква е алтернативата? Те са си подковали коня?! Дори и да ги смените, някой наясно ли е, че дълбоко корените им са във всяко лице - кмет, строителна компания която е усвоявала държавни поръчки? Тез наистина нямат махане, защото хората които имат пати са завосими от тях и няма как да искочат срещу тях. Според мен тези протести са безмислени. Няма да променят 50 годишно крадене...манталитета е такъв. Но да хубаво е да има някаква промяна.....само не избирайте царя пак...!
52
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Смело товарищи в ногу.Вся власть советов, пардон, Радеву!Молодци! Так держать!
51
5
 
10
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Гешев подгони олигарсите и тяхната мафия, а те сапоискали от Бойко да му въздейства... Бойкоестествено отказва и те вече стигат до РадеФ, (който е свързан) с тях и започва театъра с митингите.Плаща се няколко тарикати да направяторганизацията чрез Фейса и тук...като ползват закатализатор Бойко... Именно ***, които тук пишат "оставка за Гешев "са част от тези на които също се плаща.Искат Гешев да не закача мафията и олигарсите,катопритискат Борисов. Това е.
50
4
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
ами .. протестирайте си ... Предполагам ще видим резултата скоро. Народа е бесен, че си загуби работата и колкото и да му се говори, няма смисъл.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Серкан"Кой плаща на протестиращите искам и аз да се включа от Кърджали."Герберите плащат и возят от Кърджали с автобуси, ама трябва да чакаш следващия контрапротест. Щото при тях спонтанно такива неща не се случват. Само ако ги организират от партийната централа и организират извозването.
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва всеки който дойде на власт и забрави кой го е пратил там,да вижда море от хора да викат оставка,ето това е гражданско общество!Респект за младите хора там.Българи юнаци!
47
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, нищо нямало да се промени като свалим герберите. Като обесим една тиква, да видите как бъдещите управления ще си имат едно наум, че могат и те да свършат зле.
46
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път нещата трябва да се доведат до край трябват спешни поправки в констинуцията и съдебната система.
45
11
 
10
 
! Отговори
Серкан преди 3 години
Кой плаща на протестиращите искам и аз да се включа от Кърджали.Само софиянци ли ще *** пари :)
44
2
 
8
 
! Отговори
ами лесно преди 3 години
До исткои са корумпираните...когато на мен ми продадат апартамент за 500 лв кв.м в софия както продадоха на доста хора от герб тогава ще кажа , че няма корупция. айде пробвай да купиш тец варна за 50 000 лева , а ?
43
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушах оня ден мутрата нямал да подаде оставка защото щяла да се срине държавата олеее долен лицемер мило му е за държавата тя е срината благодарение на теб бе мутро всеки втори млад човек напуска България останаха само няколко областни града другото е пустош
42
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът не е само в София, а в цялата страна, в областните градове. В малките общини хората ги е страх. Ясно?
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истА аз те моля, да ми обясниш как всичко, което искаш, ще се случи като герберите си стоят вечно на власт, в условията на герберска диктатура, където местните герберски координатори колят и бесят и от тях зависи всяко назначение и уволнение, всеки бизнес и всяка кариера? Искаш ли да продължиш да им лъскаш обувките? Щото това, което казваш, че нямало как да се подобри нищо от свалянето на ГЕРБ всъщност е призив "дайте да ги оставим на власт вечно".
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това беззаконие е от 30 години с колосални размери преди Боко!Вие тогава къде бяхте?
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жито и цветя за хунтата!
38
3
 
1
 
! Отговори
Гринуич преди 3 години
Хм. Не е ли много тъмно на тази снимка за 19 ч. в София?
37
2
 
10
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
БНТ национална телевизия ли е, или на Герб? Защо не се показват директно протестите? Пролича си какви са гербаджиите и от техните защитници. Бивши комунисти, бивши ченгета, олигарси и хамелеони като Близнашки, Г. Марков, Т. Биков, Ан. Тодоров, Г. Харизанов, все отбор юнаци. Явно чугунените комунисти, кариеристите и слагачите са най големите привърженици на Герб. Като прибавим и ромите и картинката е пълна. Жалко, че им се връзват и умни хора, но какво ли не правят парите.
36
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По улиците на София обикалят мамени детенце които без да се трудят искат да живеят като европейски граждани.Радев с дрон ще пръска пари,чак когато си плати на Доган
35
2
 
5
 
! Отговори
ма верно преди 3 години
До Платен протестли бе....каскета и боко подгонили пеевски и доган ...нали викаш мафията погнали . а защо герб плати на оня от бсп милиони държавни пари за дупката във варна ?? и кво стана с апартаментите,терасите...погнаха само неудобните
34
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е загрижен за България и се чуди как да ви угоди!След метежника Радеф обикновен фашизъм!Това сме го гледали!