За пета вечер антиправителствен протест в София

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред
Обновена: 13 юли 2020 21:17 | 13 юли 2020 19:06, Красимир Ангелов
342

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

И тази вечер недоволни граждани се събраха в центъра на София за протест. Това е петият поред антиправителствен протест в столицата.

Още около 17 часа първите хора започнаха да се събират на площада пред президентството.

Малко по-късно протестиращите стартираха своето шествие по бул. "Дондуков" край Министерски съвет. В момента недоволните граждани са блокирали бул. "Цар Освободител" и "Дондуков". Така на практика движението е блокирано в т.нар. Триъгълник на властта, заключен между сградите на Министерски съвет, Народно събрание и Президентството.

"Искаме да останем в България, бъдеще за нашите деца", гласи един от плакатите на протестиращите. Освен в София, има протести в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и Добрич, съобщава Bulgaria ON AIR.

Засилено е полицейското присъствие в района.

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред.

Малко по-рано тази вечер протестиращи се събраха и пред сградата на Министерство на вътрешните работи с искане за оставка на вътрешния министър Младен Маринов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Прочети още на: https://www.dnes.bg/slideshow.php?id=40608

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Причините за исканата оставка са две - събитията от петък вечер, когато по време на антиправителствения протест в столицата се стигна до сблъсъци с полицията и бяха получени сигнали за полицейско насилие и съботният протест в парк  "Росенец".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после гражданското общество каза не на беззаконието и корупцията.
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на хунтата, Югозапада мрази Тиквата!Въже за Доган и Пеевски!
31
12
 
9
 
! Отговори
ист преди 3 години
Искам да се включа на протестите, но моля някой от организаторите да ми обяснят как ще се подобри живота на българите, след като съборим правителството.Понеже всички скандират корупция,моля да назоват поне трима корумпирани, имената им, с колко лева и от кого са корумпирани. И аз ще скандирам мафия, но да кажат кои са мафиотите. Явно Божков не е мафиот, защото ако беше, щяха да му скандират името.Към кой организатор да се обърна за разрешение, да кажа че не съм под прикритие
30
12
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 24Знам и го разбирам. Момента обаче е брутално неподходящ, нито за протести, нито за сваляне на правителство. Само си влошаваме живота ....
29
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауВластта е виновна, защото установи диктатура. Виновна е, защото корупцията се развихри. Виновна е защото установи контрол над медиите и превърна журналистите в ***. Виновна е, защото унищожи разделението на властите и сложи нашийник на прокуратурата. Виновна е, защото се разправя с неудобните. Виновна е, защото виждаме полицейско насилие. Виновна е, защото ни управлява една проста тиква, която е срам за България.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20Казах ти, при кмета на Симитли е.
27
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България не е протестърите?Нарушавате моите права!
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В колко часа ще е вечерното шоу на Бойко?
25
9
 
8
 
! Отговори
Как са го измислили преди 3 години
Едните бедни на улицата със знамена, другите богати ги гледат през прозорците и си поръчват кафенце и цветя с парите на тез дето са отвън :) Нямат алтернатива, направили са се несменяеми, и нямат мърдане. Честито на знаменосците. Поне се приберете да не ви се хилят от прозорците...!
24
14
 
9
 
! Отговори
Платен протест преди 3 години
Класически платен митинг..Мафията плаща на Партията да събере офцете на митинг за да притиснат Главнияпрокурор (и Борисов косвено) понеже ги подгони здраво.В момента част от парите се получават и от платени провокатори (***) , коитообработват хората тук и във Фейса...
23
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауНедоволството не е от вчера и от оня ден, а то се е трупало от много време просто сега ескалира хората не са раби на мутри.
22
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професия протестър като Йоло Денев!
21
12
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
България народ ни излезе по улиците на България.По времето на Орешарски цяла България беше по улиците.Виждаме че платени 5.000 човека обикалят улиците на София.
20
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе верно ли Бойко Борисове избягал в Северна Македония - да търси политическо убежище там?Качил се сигурно на джипката Тойота, щайги с ягоди в багажника и е издул македонската музика на макс (Корона чао)???
19
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо кризата е за целия свят!С протести не става а с труд
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре е, че герберите упорстват. Колкото по-здраво са се окопали във властта, толкова по-яко ще катастрофират накрая. Сега все още имат шанс да подадат оставка, докато още имат подкрепа и да се явят на нови избори както вече два пъти го направиха. Презапишат ли, това ще тушира енергията на опонентите им, защото ще са получили някакъв мандат на скорошни избори. А докато това, което виждаме по улиците продължава, подкрепата за ГЕРБ ще се топи всеки ден.
17
13
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 12Не е виновна властта ... Целия свят, ЦЕЛИЯТ се затвори преди месеци. Бизнеси за МИЛИАРДИ фалираха. Десетки милиони си загубиха работата. Вируса ни удари напълно неподготвени ...
16
7
 
11
 
! Отговори
Респект преди 3 години
Много млади хора, интелигентни, ерудирани демократи.
15
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не видяхте ли от афроамериканците в САЩ как се протестира? Счупете поне някоя витрина на ЦУМ, откраднете нещо, подпалете нещо. Това е революция, а не разходка в парка.
14
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Варна до София всички протестират против мафията, а герберите и прокуратурата се припознават и започват да нервничат.