КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа криза

100 000 работни места са закрити, до края на годината ще станат повече
168
КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички у нас трябва да си дадат ясната сметка, че в момента България е в началото на една много тежка икономическа криза, която вече е затворила 100 хиляди работни места, каза пред БНТ лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

"За около 200 хил., вярно запазихме им работните места с мярката 60:40, но временно. След няколко месеца не е ясно какво ще се случва. Хората искат ясни знаци от всички - правителство, президент. Явно трябва да има и други мерки - има редица изговорени проблеми, действия трябват оттук нататък, с решения, които хората очакват", настоя синдикалистът.

Според него до края на годината икономическото положение у нас ще се влоши.

"Тези прогнози за 7% и повече спад, ще станат реалност от октомври насетне, когато сезонната заетост изчезне. Трябва отсега да се мисли как да се реагира изпреварващо във всички сектори, които са на масата на властта. Дълго си говорим за кредити, в същото време фирмите се оплакват, че това не се случва“, коментира Пламен Димитров

Той настоя, че новината за влизането ни в „чакалнята“ на Еврозоната е изключително важно, но точно сега тя не може да бъде комуникирана, защото българинът се интересува за бъдещето си.

"А България получава всъщност стабилност на банковата си система и на бизнеса, който трябва да оперира на пазара", посочи президентът на КНСБ.

Пламен Димитров допълни, че днес на Тристранката ще се обсъждат промени в Кодекса на труда, за които от синдиката отдавна настояват.

"Има поне три групи промени. Първата група, по която има голямо съгласие, е усъвършенстването на колективното договаряне. Това е много важно, когато се договарят минималните прагове по браншове. Втората група промени са свързани със санкциите над неизрядните работодатели. Третата група - изчисляването на работния труд. Искаме ясна регулация и по малко нарушения от страна на некоректния бизнес, който експлоатира работниците си", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
И какво иска да каже този ретранслатор на мутрите?Да се доверим на здравата ръка на силоваците? Те ще ни дигитализират икономиката и ще ни модернизират градовете, ще направят стратегии за развитие на държавата?Не вярвам в МВР школата да учат такива неща
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комунистическия профсъюз служи на банкянския комуниста подкрепа на шорош - и двата са излишни
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой има ли представа къде се скриха мутрите Борисов, Влади Горанов, Мутафчийски, и техните форумни платени драскачи Тонката, Странджата и Зозо ?Тонка искам да ми обясниш отново за Борисов 4, за пожарникарския маркуч и за Ф-ките които са все още на хартия как щели да минават над Бузлуджа.Днес или най късно утре мишката Борисов трябва да излезе от дупката си и да обяви какво мисли да прави.Защото дефакто в момента ние нямаме премиер, скрил се е и не може да се нарадва на всенародната любов.
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде се покри нанкащия толупъ? Четвърти ден никакъв го няма, няма джипки, лентички, ръсене на мозък... Малко се изплаши май.
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каква криза бре слуга мутренскахората си имат пълни чекмеджета с евра и кюлчетаи сега ги плашите че ще стане по-лошо ако изритат мутратана къде по-лошознаум чу и началниците му отвън ще помагат зда стане по-лошо не го правят за първи път но ако народа се съгласи няма измъкване никога
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казионни синдикати, наследници на комунистическите профсъюзи.
73
0
 
13
 
! Отговори
Не-синдекалист преди 3 години
До Т.ШакПо-скоро КНСБ и лицето Димитров бяха достатъчно добре мотивиране дане вдигат стачки.
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами къде сте бре като сме в криза народа скочи на мутрите и тогава се сетихте да му казвате че сме в криза белким се уплаши и се кротни и вие сте слуги на мутрите
71
0
 
21
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
КНСБ не е успяла за 30 г една стачка като хората да спретне. Това не е никакъв синдикат.
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИ ВЪН!!!ОСТАВКА!!!
69
0
 
14
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Наесен ще си проличи, че доста хора са я позакъсали с доходите. Безработни, полу-безработни, работещи бедни. Сега е времето Бойко да си изпразни чекмеджето и да се изнесе по терлици от Министерския съвет. И вече за нищо не отговаря. Каскетурата няма да го разследва за нищо. Два пъти го е правил вече този номер.
68
0
 
15
 
! Отговори
Олян Делян преди 3 години
Пламен Димитров е правилно подбран. За 20 хилки знаете ли как бърже сменя приоритети и позиции. Най големият му успех в живота е личен разговор и едно изпито кафе с Доган, преди 2 години.
67
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ затварят кръчми те, а ние ги отваряме?Американците берат плодовете от масовите протест, сега ги берем ние. .Поради увеличаване на заразени те с ковид, правителството да забрани протестите. Много българи ще загубят работата си. Очакват се фалити.
66
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КНСБ е част от мафията и слугиня на олигархията!
65
0
 
19
 
! Отговори
9689 преди 3 години
Плъх, скрий се...
64
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпълзяха от дупките хранилкаджиите... Спортни федерации, синдикати и т.н. пращат декларации с клетви за вярност към Първия партиен и държавен ръководител.Егати прехода, след 31 години пак го докарахме до същото място.
63
2
 
22
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Ами продължавайте да ближете *** на Мутрата да станат 200 хиляди безработни , а герберите с пълни джобове от откраднати европари!
62
14
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Предвид непрекъснатото покачване на заразените, би било най-правилно Борисов да въведе отново извънредното положение, че иначе наесен ще стане мор!
61
0
 
19
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Казионният клоун до оня ден призоваваше да не се нарушава стабилността, за да не счупим държавата, от днес вещае апокалипсиса.
60
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само у нас синдикатите са против работниците