Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани

Протестиращи разбиха вратата на бившия Партиен дом
Обновена: 15 юли 2020 07:43 | 15 юли 2020 06:45, Александър Попов
328
Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани
Двама полицаи са ранени, има и шестима арестувани протестиращи след снощния протест в Триъгълника на властта. Единият от пострадалите полицаи е в ИСУЛ, а друг служител на реда е с порезна рана по шията. Той обаче е останал на място, за да охранява сградата на бившия Партиен дом.
 
Снощи напрежението ескалира малко след 22:30, когато група протестиращи започнаха да удря вратите на бившия Партиен дом. Към сградата полетяха камъни, бутилки и кенчета, както и пликове и кутии с боя.
Още по темата
"Две бомби, забележете не казвам бомбички, а бомби, бяха хвърлени към сградата на Народното събрание", съобщи съобщи комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР.
 
В резултат на това, момче е паднало, а двама полицаи са опитали да му окажат помощ. В този момент е започнало масово замеряне с кутии и пликове с червена боя по цялата сграда.
 
Според Златанов са хвърлени много бомбички, както и бутилки, които са миришели на ацетон - най-вероятно е запалителна течност.
 
Комисар Златанов благодари на всички, които са протестирали мирно и не са се поддали на провокация.
 
"Подобни мероприятия целят да се опорочи протестът и да се създадат безредици. Нашата толерантност - на българската полиция, е голяма. Но тази вечер непровокираното насилие беше от групи провокатори, които за съжаление опорочиха края на протеста. Двама униформени, без защитно облекло, са били бити пред вратата на бившия Партиен дом", заяви комисар Златанов.
 
Според него на площада е имало малки групи фенове от няколко футболни отбора, като полицията ще анализира записите.
 
Той благодари на хората, които са протестирали мирно. Той обаче призова протестът да приключва в уговорения час - 22:00.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
6
 
8
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Преходът не си е отишъл, както виждаме новото поколение ***. нари с камъни и бутилки се опитва да рекетира старото :)Тук е моментът да им се напомни с ефективни присъди, че "Който чупи, купи" е казано в наша поговорка! И да лъскат фасадата, не бастуните! Хайде Гешев, твой ред е!Къде си Корни, да ги озаптиш малко, че на президенто не му стиска! Ааа, забравих, че тези не са от вашите, те са други криминални!
199
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече шест месеца главния прокурор Иван Гешев не се радва на одобрение. И при избирането му имаше протести. В нашата прокуратура вече втори мандат има двоен стандарт. Сякаш главните прокурори не са завършили право. В правото няма двойни стандартни. В момента няма проверка на записите, в които се чуват обидин думи и на снимката на която министър-председателят спи до два милиарда и кюлчета злато. Прокуратурата само по закон е независима, но фактически е преминала към изпълнителната власт.
198
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, Пеевски и Доган годишно разпределят между 1 и 1,5 млрд. леваГешев е маша на мафията, предсрочните избори са неизбежни
197
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кого ще изнесеш бе Цецке.Кое цска тва дето умре Литекса или цска 1948-*** създадено всъщност 2010-та.Общо колко са ви агитките или те са една и съща 1000 човека.
196
6
 
4
 
! Отговори
Фен на ЦСКА преди 3 години
Довечера че сме много щото ще бъдем цялата червена общност на ЦСКА! и че ги изнесеме тия от парламенто довечера ще хвърляме камъни по тях
195
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В демократичните страни, правителствата често подават оставки, за далеч по-незначителни причини, защото са убедени в морала и законността на управлението си и не се страхуват от извършеното от тях!Какво чака Бойко Борисов и не подава оставка, медиите му пишат и показват ъглите на протеста и казват,че протестират 2-3 хиляди души, а те са над 40 хиляди и с всеки ден стават повече. Най-вероятно Борисов има нечиста съвест. Знае, какви ги вършил и како би станало, ако напусне властта. Готов е да вкара държавата в гражданска война от страх, да не бъде разследван! Дано окупационните войски на САЩ,
194
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая новина мина и замина, гробарчетата продължават да си цъкат небивалици сами, ха.. ха...
193
5
 
6
 
! Отговори
БРЕЙ! БРЕЙ! преди 3 години
По стара българска традиция въведена от янките - при смяна на червена партия се пали партийния дом!Червената боя е задължителен атрибут в тази традиция! ГЕРБЕРИТЕ нали са низшата фракция на БКП (охранители, шофьори канцеларки и т.н.), та всичко си е както трябва!
192
4
 
5
 
! Отговори
Фен на ЦСКА преди 3 години
Ние феновете на ЦСКА! Ще ги изнесеме тия дето ни грабят! ние сме армейците Само ЦСКА
191
6
 
2
 
! Отговори
Hize преди 3 години
До #256Ти сериозно ли си толкова *** и смяташ, като другите, че въпросния разговор е автентичен?Докато Доган е все още на власт още много Бойко-ци ще има след този. Цялата *** трябва да бъде свалена(министри, депутати, прокурори и прочие). Жалкото е, че затвор няма да има за никой. Бесилото трябва!!!
190
9
 
6
 
! Отговори
Фен на ЦСКА преди 3 години
Довечера в 17:00ч се събираме пред парламенто и че го изнесеме ББ и Гешев! бъдете точно 17:00ч
189
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако България отново тръгне с рассия тва ще е краят.
188
1
 
6
 
! Отговори
Равносметката преди 3 години
Я дайте равносметката за погромите и от предишните пъти - за статистика!Да видим щетите при "правилни" протести и "неправилни" протести!
187
3
 
7
 
! Отговори
681 преди 3 години
Носихте си и червена боя снощи. Спокойно, никой не си мисли, че сте други. Всички ви видяха, че освен комунисти, застанали рамо до рамо с БСП, сте и продажници. ***!
186
4
 
12
 
! Отговори
1908 преди 3 години
От разговорите на Божков се разбра, че президента е фигурант и слуга на Пеевски, след като половината от служебното правителство е на "Шиши". Да изметем президента ако сме принципни, какво ще кажете, другари?
185
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам предвид никакви Бсп Бкп Абв и тн комунисти във властта.Комунизъм=русофилистизъм=разбирателство със сръбските българо-убиици.
184
8
 
7
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Тиквата видя че рейсовете със страхливи ромове нищо не свършиха...Бадева си даде парите за тях..сега пусна пияните и дрогирани квартални бандитчета-левскарски *** да провокират и чупят!
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 252 Какво имаш предвид?
182
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия=Сърбия.Вън!
181
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ = БКП

Спонсорирани публикации