Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта

Окончателното решение - след завръщане на премиера от Брюксел
Обновена: 15 юли 2020 17:40 | 15 юли 2020 17:39, Веселина Йорданова
343
Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три варианта се тиражират в публичното пространство за бъдещето на правителството след протестите от последните дни. Решение обаче ще се вземе, след като премиерът Бойко Борисов се върне от срещата в Брюксел за евробюджета. Самият Борисов заяви сутринта, че "има идеи", но изчаква именно нея.

Днес при него се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета, предаде БНР.

Още по темата
Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Вторият е за кабинет на ГЕРБ, на който Борисов не е премиер, с експертен характер след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват "въздържал се", след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила - ГЕРБ.

Третият е Борисов да излезе в отпуска до редовните избори и кабинетът да се управлява от действащите вицепремиери. Той отново е със смяна на всички министри.

По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии - ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

Предстоят и обсъждания с коалиционния партньор Обединени патриоти, даде да се разбере Борисов днес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Буахаха, тука една шепа балъци вярват, че ще се оттърват от Бащицата на народа. Такова нещо не е възможно - както и да се случат нещата, накрая пак ГЕРБ ще е управляваща партия и Борисов ще е премиер (или ще дърпа конците отзад, което е същото).
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, не забравяй да отидеш обръснат и парфюмиран в Брюксел. И както винаги да се умилкваш и да си наклюняваш главата, така изглеждаш по невинен и наивен.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВОЖДЕ... ДА СИ ВЗЕМЕШ И ГЕШЕВ С ТЕБ НА БАРСЕЛОНА... ТАМ ТЕ ЧАКАТ ЗА АРЕСТ
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОД ТРЯБВА ДА СЕ МАХАТ СЪС СТАРИ МРАВКИ НОВ МРАВУНЯК НЯМА КАК ДЕ СЕ ПОЛУЧИ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРТИИТЕ ВЕЧЕ НЕ РЕШАВАТ НАРОДА РЕШАВА АРЕСТ ЗА ВСЕКИ КОЙТО Е КРАДИЛ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОД ДЕМОКРАЦИЯТА И ЕС НЕ МОЖЕ ДА СА ТРАМПЛИН ЗА ТРУПАНЕ НА НЕСМЕТНИ БОГАТСТВА НАРОДА Е СЪС ОСНОВНИ ПРИОРИТЕТИ ТОВА Е ОСНОВНО ДЕМОКРАТИЧНО ПРАВО
11
3
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Mутри вън...........
10
7
 
5
 
! Отговори
контрапротест преди 3 години
Мутри - вътри! Мутри - вътри! Мутри - вътри!
9
4
 
17
 
! Отговори
Падни, стани, а? преди 3 години
Дресираното шебече остаря и омръзна на публиката. Каквато работа можеше да свърши на големите играчи, ползващи тази обслужваща територия - свърши я. Време е друга, бодра и по-майсторски лъжеща животинка да се кекерчи на сцената. И бавната катастрофа ще си продължава все така, поизлъскана с няколко популистки номерца за временно успокоение на електората.
8
7
 
6
 
! Отговори
Ще бъде забавно преди 3 години
Кажи сега че Христо Иванов не направи услуга на Доган, както младежа дето стреля с халосни патрони по него, та той да си вдигне акциите и да заграби още повече порции и власт, а Пеевски вече си се е превърнал във незаобиколим фактор, КОЙ то и да стои зад него. Подозирам, че в ДА България има внедрена агентура от ДС, която ги подучва да правят такива работи или са много прости.
7
7
 
21
 
! Отговори
българин преди 3 години
Абе мутро! Ти на улав ли се правиш? Просто си тръгни с Партията си бе човек! Така както и дойде д нея! Какво управление на ГРОБ мислиш още?! Всичко свърши! Още ли не си го разбрал? Името Борисов е Омразно з повечето хора вече!
6
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, има оставка и после...? Ще чакаме 800 дни да ни "оправят" Радев и Нинова? Нинова знае как се приватизира, а Радев, какво знае и може Радев?
5
11
 
16
 
! Отговори
ХАхахах преди 3 години
Вън ама после са ви подготвили Да, България. Кое ти гарантира, че те няма да крадат? Някой ще ги накаже ако го направят ли?
4
7
 
27
 
! Отговори
Ясно... преди 3 години
Беше на консултации в американското посолство, сега е в Брюксел. Сигурно вече са му набили канчето и са му казали да подава оставката.Заместникът му и Цветанов и той така си дойде с "идеи" от чужбина и после подаде оставката.
3
4
 
13
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 години
И като хвърлих боба,що да видиш - избори! Догодина!
2
35
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството не трябва да дава оставка! Не може да обръжа гръб на хората, които са гласували за ГЕРБ и Обединени патриоти.
1
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма бъдеще, вън и завинаги аут от политиката !