Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта

Окончателното решение - след завръщане на премиера от Брюксел
Обновена: 15 юли 2020 17:40 | 15 юли 2020 17:39, Веселина Йорданова
343
Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три варианта се тиражират в публичното пространство за бъдещето на правителството след протестите от последните дни. Решение обаче ще се вземе, след като премиерът Бойко Борисов се върне от срещата в Брюксел за евробюджета. Самият Борисов заяви сутринта, че "има идеи", но изчаква именно нея.

Днес при него се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета, предаде БНР.

Още по темата
Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Вторият е за кабинет на ГЕРБ, на който Борисов не е премиер, с експертен характер след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват "въздържал се", след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила - ГЕРБ.

Третият е Борисов да излезе в отпуска до редовните избори и кабинетът да се управлява от действащите вицепремиери. Той отново е със смяна на всички министри.

По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии - ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

Предстоят и обсъждания с коалиционния партньор Обединени патриоти, даде да се разбере Борисов днес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
3
 
! Отговори
до дядо соци преди 3 години
Дядо соци, кой ти каза, че ще дойдат на власт БСП? Престанете с тая манипулация, не разбрахте ли от протеста , че тя не работи вече.
34
2
 
1
 
! Отговори
я гледай... преди 3 години
До вярно ли е ,ч е28 Не , не е вярно.Нинова ще си скубе косите.
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставки и служебното на Радев ще подготви закон за забрана на ГЕРП, СДС и ОП и народен съд който да ги съди..
32
4
 
7
 
! Отговори
Лойко преди 3 години
Давам 20% от чекмеджето, само не ме сваляйте!
31
2
 
3
 
! Отговори
66 преди 3 години
Ама човека се е загрижил за вас защо го плюете.А и вместо да пишете и сте мъже а не футьовци идете на протестите ако не сте бъзльовци,ако имате дете и роднини в чужбина,ако живеете на ръба без помощи за кризата,ако ви рекетират ,ако нямате вода или ви е скъп тока и консумативите са ви в космоса.И въобще ако разбирате за какво става дума освен за ракията.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов знае че е напълно заменим;Герб знаят че са напълно заменими;Знанието ги плаши и затова ще протакат с тръгването.Няма какво да плашат че няма кой да ги замени.Само партийните членове и малодушните граждани се връзват на подобни приказки за незаменимост. Погледнете ги, та те са съвсем обикновени хора. Кого лъжат????
29
2
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Днес ПИАРКАТА на Борисов го е Подготвила за Кръв!! -Тя му казала че нарочно хвърляли червена боя Протестиращите -за да го стресират!! -Или казано _ Не си подавай Оставката -дори и стотици да са облени в КРЪВ и да УМРАТ!!
28
2
 
5
 
! Отговори
Тиквун преди 3 години
Това ми прилича на: "Заповядайте при мен, забравяте за мойте далавери, пък аз ви давам 20 % от поръчките ..."
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рискови за енергийните проекти са ГЕРП които 20 години блокират АЕЦ Белене. Ако не беше ГЕРП вторият АЕЦ щеше да е готов и да сме забравили за кожодерските марици подарени на САЩ срещу НАТО и власт за Костов.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Борисов. Местото ти е при Иван Костов вече!Далаверите с власт свършват сега за теб лично!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че това което предлага няма нищо общо с исканията на протеста.
24
5
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
До Ф.С.В. 22 Теб не те е страх , но ние помним какви я свършиха БСП ,докато бяха на власт.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варианта е само Един,незабавна оставка на мутрата,служебно правителство и свикване на велико народно събрание с цел промяна на конституцията!
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От любимец на народа, борещ се с развилнелите се бесовски сили през лето 2020, се превърна в изгнанник. Остана му едничка радост, да гали чекмеджето вечер.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бочо търси варианти да извърти нещата в негова полза... ама извинявайте, смяната главния проКУРор и да започва приоритетно дело за пачките в нощното шкафче!
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да кажат господарите от Брюксел варианта е само един ОСТАВКА И ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА МИНИСТЕРСТВА И ОБЩИНИ. Там където има обществени поръчки там е 100% корупция. Лесно ще се разплете мрежата след като се притиснат 10-20 от най-облажилите се с благинки фирми.
19
2
 
10
 
! Отговори
вярно ли е ,ч е преди 3 години
Каракачанов и Симеонов са започнали да си скубят косите , защото може и да не помиришат парламент при следващите избори
18
3
 
2
 
! Отговори
Баце е незаменим преди 3 години
Банкянското слънцеЕла изгрей и освети менавеки да се слави твойто име!Необходим си като въздухът,водата,без теб не могат съществата!Без твойте мощни магистралиживот ще има ли?Едва ли!А ако вечер не те видим на екранакак спокойно ще се пъхнем под юргана?На теб сме благодарни ний до гроб,напук на празния си джоб!Баце,ще ти бъдем вернидори в условия мизерни!Ако трябва ще ядем само лапад-в България Слънцето изгрява от запад*!*Банкя
17
2
 
4
 
! Отговори
G преди 3 години
Борисов тотално е откъснат от реалността. Протестите да за промяна на системата, от пост комунизъм - олигархия към управление гарантирано от НЕЗАВИСИМА съдебна власт. Старите играчи и техните деца и лакеи по затворите или вън от играта. А той очаква да види какво ще му шушне меркел, щото вече сащ му шепнаха на ушенце. И предлага или избори, където да си ги купи или и той да стане един почетен председател и пак по стару му. ОСТАВКА! ЗАТВОР! Заедно с Гешев, доган, свин.ята и цялото дс котило!
16
7
 
4
 
! Отговори
Мутра по душа преди 3 години
Ако всеки 5 хиляди *** бутат правителството в тая държава за никъде не сме. А на тия дето си мислят че могат да променят нещо да погледнат хубаво в огледалото и да започнат от там като са абослютно безпощадни!