Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта

Окончателното решение - след завръщане на премиера от Брюксел
Обновена: 15 юли 2020 17:40 | 15 юли 2020 17:39, Веселина Йорданова
343
Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три варианта се тиражират в публичното пространство за бъдещето на правителството след протестите от последните дни. Решение обаче ще се вземе, след като премиерът Бойко Борисов се върне от срещата в Брюксел за евробюджета. Самият Борисов заяви сутринта, че "има идеи", но изчаква именно нея.

Днес при него се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета, предаде БНР.

Още по темата
Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Вторият е за кабинет на ГЕРБ, на който Борисов не е премиер, с експертен характер след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват "въздържал се", след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила - ГЕРБ.

Третият е Борисов да излезе в отпуска до редовните избори и кабинетът да се управлява от действащите вицепремиери. Той отново е със смяна на всички министри.

По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии - ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

Предстоят и обсъждания с коалиционния партньор Обединени патриоти, даде да се разбере Борисов днес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ше го застрелят край!
174
13
 
8
 
! Отговори
вой на червени *** преди 3 години
"Гладна кокошка - просо сънува" . Нали така платени червени дeбилчeтa, дето за жълти стотинки бълвате помия и оаквате форумите. Колкото и да се напъвате, нормалните хора са с Борисов и правителството, а жалките ви инсинуации будят съжаление и съмнение за умствения ви капацитет.
173
5
 
13
 
! Отговори
kiki преди 3 години
Пътник е Боци верно е! Ама на изборите ако пак го изберем какво ще приказвате тук не знам. Ще се удавите от яд в собствената си слюнка. То па няма такава омраза, хейтене и злоба срещу тоя човек. Може да е всякакъв ама мъчи да запази някакакъв ред в държавата в тия трудни времена. Навсякъде по Европата ако хвърлят по полицайте камъни и бутилки следва кютек и газ! Тия вчера имаха заповеди да не отвръщат и седят мирно, а *** хвърлят и трошат! Това не е правилно!
172
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам само един въпрос към Другаря с Пачките и Кюлчетата. Другарю Партиен Секретар и пръв ръководител на БКП. Къде са 20-те милиарда евро които присвои пардон усвои и какво построи с тях. На този въпрос чакаме отговор тези които сме на жълтите павета. А ние сме многи и все млади хора, имаме много години в които да те изчакаме с отговора.
171
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рибата се чисти от опашката, а кметовете , кога?Ще свалите правителството, а местните феодали си остават...
170
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е,че Бойко е решил да се скрие.Дали обаче ще го оставят да го направи?!Май ще го гръмнат и то мноооого скоро!!!!Щом Президента каза да си ходи,значи е поръчан!!!!Край с Бойко!!!!
169
1
 
10
 
! Отговори
3 бързи спатии преди 3 години
Има три варианта:1.Бойко се маха.2.Маха се Бойко.3.Махат Бойко.
168
5
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Много взехте да фантазирате, алкашами!
167
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите съвсем заприличаха на социалистите. И ония навремето така пискаха: ама кой ще дойде след Орешарски? Ама анархия ли искате? Ама вие сте платени! Ама вие сте само 2000 от 7 милиона! Ама вие чупите държавна собственост!Само дето тогава плащаше Сорос, а сега Черепа.Е, вижте къде е БСП сега и се сещайте какво чака ГЕРБ.
166
1
 
6
 
! Отговори
Metallica преди 3 години
Бях на 15 години, когато падна комунизма, 31 години ме лъжат и мамят, че сме едва ли не велики, Не искам нито герб, нито бсп, нито никой от тези политици. Но това което искам, и това което ще стане са две коренно различни неща. България е бита карта, ние сме роби на запада вече. Искам да подчертая, че аз пари си имам, изкарал съм си ги честно. Върпоса е , че сме тоалетн-ата на Европа. Който е разбрал, разбрал, друъгите да се радват на парите, кооито им дават да тролят.
165
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямата мутра е Радев!
164
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе мутрите си отидоха по един и същ начин.Тоя няма да си иде по различен начин!Пътник е,и тоя път не гое поръчал Доган!Досади на народа!!!!
163
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагаме работни места за висококвалифицирани гербери като хигиенисти в ресторанти, вериги магазини и обществени тоалетни. Необходими изисквания към кандидатите: диплома за завършено основно образование и владеене на български език.За мнозинството от необразованият герберски електорат остават отворени позициите към сметосъбиращите фирми, като и сезонни професии като метачи на улиците.
162
2
 
5
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Да но България не е 10 хиляди души по улиците ? И какво правим ако насрочат временно правителство ? Един неработещ държавен апарат.
161
3
 
6
 
! Отговори
Работник преди 3 години
Днес герберската С Г А.Н ви продаде отново на олигархията за 1 левче - 50 евроцента, да им бачкате на вересия!Това е Тотална гавра с честните трудолюбиви хора - дето нямат чекмеджета!Герберастията иска да запази корупционните си практики! Няма да я бъде!Мутри Вън!
160
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Само диктаторите свършват като Бойко Борисов Или в затвора Или на площада Или с краката напред Дойде време да си платиш за магистралите и аз ,аз ,аз ,аз
159
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
После ще дойдат тия ,които ще вкарат престъпника Бойко Борисов в затвора !Ей тоя ще дойде !
158
3
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Какво се случва на улицата? Протестират мъже и жени на около 30-35 години, които имат деца и искат добро бъдеще за тях и за себе си. Но едно е да искаш, друго е да го получиш. След падане на правителството, най- вероятно няма да се случи второто. И млади, които искат по- добър живот, но не са обвързани със семейство. Когато стане лошо, младите ще избягат навън, а щеу останат тези с децата. Те са бъдещите жертви на политическите игри. Под небето нищо ново.
157
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕлектраНа строшена от мутрите държава,какво да и се счупи?Днес изтече още един разговор между Премиера и бившия гл.прокурор и настоящ председател на конституционния съд.Отново се коментират милиони и далавери!Без да симпатизирам на Бобоков и Пл.Узунов,но тяхната комуникация екато детска приказка в сравнение с изнесения днес разговор!
156
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Бойко почвай да изнасяш кражбите Може да се отървеш катоТодор Живков във Банкя под дом.арест!