Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта

Окончателното решение - след завръщане на премиера от Брюксел
Обновена: 15 юли 2020 17:40 | 15 юли 2020 17:39, Веселина Йорданова
343
Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три варианта се тиражират в публичното пространство за бъдещето на правителството след протестите от последните дни. Решение обаче ще се вземе, след като премиерът Бойко Борисов се върне от срещата в Брюксел за евробюджета. Самият Борисов заяви сутринта, че "има идеи", но изчаква именно нея.

Днес при него се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета, предаде БНР.

Още по темата
Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Вторият е за кабинет на ГЕРБ, на който Борисов не е премиер, с експертен характер след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват "въздържал се", след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила - ГЕРБ.

Третият е Борисов да излезе в отпуска до редовните избори и кабинетът да се управлява от действащите вицепремиери. Той отново е със смяна на всички министри.

По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии - ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

Предстоят и обсъждания с коалиционния партньор Обединени патриоти, даде да се разбере Борисов днес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
4
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Гешев трябва да отговаря още и за организиране на убийството на Милен Цветков и прикриване на извършителите.
154
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Кой ще дойде, кой ще дойде после кой ще дойде Не кой ще дойде !А как мафиота Бойко Борисов ше е в затвора е важно !
153
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три инстанции съд, не може да въртиш с измислени доказателства------Иванчева е минала само две инстанции.
152
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ако не си тръгне сега,когато има още какво да се яде,зимата няма да му снимат пистолета на шкафчето а ще го използват срещу него!
151
2
 
3
 
! Отговори
Народа преди 3 години
Няма да липсваш повярвай ни Бойко
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей така БКП са завзели властта 1944 - с вдигнати юмруци и викове фашисти! Това ми напомни поведението на Радев!
149
2
 
3
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Има и 4ти вариант, Кауня Радев и Черепа в затвора, Също и мършите дето чупиха държавна собственост...
148
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 194 Еми не си прав.Змията когато си отива най-много хапе!Тоя змей трябва да се махне и то бързо,иначе рискува много и няма да успее да харчи от шкафчето!
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС на власт ще е краят на България.
146
5
 
6
 
! Отговори
Хора мислете преди 3 години
Хъм нито един вариант не е добър! Най-добре е Борисов да си изкара мандата като премиер на България, така както Българския народ го е решил на парламентарните избори през 2017-та година!Не се поддавайте на манипулации от мафията!
145
1
 
4
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
За теб няма варианти бре, крадецо! Вземаш си шапката и по живо по здраво у затворо!
144
4
 
3
 
! Отговори
бари преди 3 години
бойко, не мисли варианти, просто подавай оставка!
143
3
 
6
 
! Отговори
До 194 преди 3 години
Много сте прав! Помня, когато се редях на опашка в 4 часа сутринта за кисело и прясно мляко за да нахраня децата си, помня купоните за 6 яйца месечно. Работихме за 5$, а пенсията на баща ми ( с 40год. стаж!) беше 3$. По същото време г-жа Нинова е приватизирала Техноимпекс, а г-н Радев е бил на държавна издръжка и уж деполитизиран. Младите трябва да знаят това!
142
3
 
3
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Абе как ще хвърли оставка заради улицата? Колко хора има на улицата 10 000, 50 000 или 100 000? Едва ли са повече от 10 000, но и да са 100 000 какво от това? Диктата на улицата в политиката. Супер. И сега ние дето си работим на две работи да си храним семействата, плащаме си данъците и сме гласували на предишните избори ще го ядем зимата с Радево правителство щото улицата иска така? Аз пък не искам. Искам избори но не под диктата на улицата и Божков. Искам редовни избори Март 2021!
141
3
 
3
 
! Отговори
ф преди 3 години
Б.Б. да не забравя как полицаите осакатиха 2 здрави български момчета. Ритане в главите с полицейски обувки, биене, мачкане, хвърляне не телата им като парцали един върху друг. Ще се възстановят временно, но ще останат с тежки последици за здравето. Това няма как да се прости.
140
2
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Никаква колаборация с герберите! Те десет години ни унижаваха, дискриминираха и крадиха. Цветанов, Борисов и Гешев - вън от България!Те са много заразни! Скоро герберските плъхове ще започнат да се разбягват и да опитват да се присламчат в други партии. Не ги приемайте, скоро след това дълбоко ще съжалявате! Безусловна оставка!
139
3
 
4
 
! Отговори
До 190 преди 3 години
Пий си хапчетата.Три инстанции съд, не може да въртиш с измислени доказателства. И КОЙ СИ, да коментираш въобще какво има и няма главния прокурор на България, без значение как се казва.Дори и най лошия прокурор е представител на Държавата.
138
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне на 16.07.2020 г.
137
1
 
1
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Първият вариант е обозримо най-реален да се случи. Тук вече ще си проличи Радев дали е искрен и дали пак ще направи служебно правителство, което да върне Борисов за "Борисов 4";))) Ако това стане, тогава протестите ще са и срещу двете крила - и срещу Борисов и срещу Радев. Това предстои;)))
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки народ си заслужава съдбата! После, като дойдат на власт Нинова и Радев и всичко тръгне по мед и масло:))) да няма мрънкане, че не живеем по-добре!