Томислав Дончев: Корупцията се бори с институции и закони, а не с хайки

Само че въпросът бил има ли мнозинство, което да се бори с нея
159
Томислав Дончев: Корупцията се бори с институции и закони, а не с хайки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корупцията може да се пребори само ако има нужното мнозинство с воля да я спре, смята вицепремиерът Томислав Дончев.

По време на дебата за вота на недоверие срещу правителството, внесен от БСП, той припомни, че от ГЕРБ винаги са решителни по отношение на всеки, за когото има подозрения за корупция, както и отбеляза, че мнозинството е положило всички усилия да се промени законодателството, така че да се спре корупцията.

Още по темата
"Има корупция в България, но откога е тя? Корупцията е хронично заболяване на българското общество и държавата и големият проблем е, че сме се научили да живеем с нея, което е проблем", коментира Дончев.

Според него обществото и институциите трябва да съберат сили да се преборят с това хронично заболяване.

"Само че корупцията се бори с институции и закони, а не с хайки. Законите ни са взети от практиката на най- развитите държави, някои от текстовете са буквално копирани. Какво не ни стига? Къде е мнозинството, което е готово да се бори с корупцията? Има ли хора с такива портфейли, с такива жилища, които да се борят с корупцията? Какво би се променило – един нов парламент, в който 20% ще бъдат други, ще има ли такова мнозинство?", риторично попита вицето.

Според него рестарт на държавата означава временна сърдечна недостатъчност на обществото.

Дали правителството трябва да подаде оставка или не, докога ще стои? Докато има полза, докато може да свърши нещо полезно, докато не се е скъсала връзката с гражданите, в противен случай няма да има нужда да ни викат оставката“, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имате мнозинство и не само, че не я спряхте, ами и все се възползвате от нея.ОСТАВКА!
110
1
 
17
 
! Отговори
Agent преди 3 години
10 години така се борихте,че направо в КУЛТ я издигнахте. Чекмеджета с пълни с Евро, рекет, търговия с влияние. Стени-хотели. Оставка и затвор !!!!!
109
2
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Мутрите са едни брадясали и ниско подстригани...., а то това били министрите в правителството.
108
12
 
4
 
! Отговори
Стига преди 3 години
сте ревали срещу тази корупция. Ако я няма и трябва буквално да следвате законите не можете да преместите един стол от тук там. Въобще имате ли представа, че дори не можете да си излезете от вкъщи или да се приберете в дома си? Защото той въобще е незаконен, ако се четат буквално законите?
107
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩЕ СЕ ОБЯСНЯВАШ НА НОВИЯ ГЛ. ПРОКУРОР СЛЕД МЕСЕЦИ ТИ....ОТСЕГА МИСЛИ КВО ЩЕ МУ КАЖЕШ...
106
2
 
16
 
! Отговори
Друг преди 3 години
Всеки работещ балък- като нас има някакъв план , за ден за седмица...какво да направи , какво да свърши...! Дончев ти заран гледаш и четеш какви бисери е наговорил Винету и хукваш по телевизиите да обясняваш какво е искал да каже и ни караш да не вярваме на ушите и очите си!! По евтино ще ни е онзи да е малкоУмен и да няма нужда от лустро!!Но..уви
105
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В интерес на истината,за Томи не съм чул да е краднал.Може аз да не съм чул,но ми се струва най-стабилния в ГЕРБ,въпреки,че не ги понасям.Но не съм чул и какво е свършил за България като труд положен.
104
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставката и страхът на хунтата са оправдани и реалност. И аз щях да се побъркам ако бях крал 10 години и предстоеше да ми вземат всичко в един ден
103
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лойко да бори корупция е като педофил в детска градина да назначиш!!Къде кой и как пребори ??
102
6
 
8
 
! Отговори
0077 до ком. 100 преди 3 години
До .!. Много на дребно са ти мечтите.......не е ли по-добре ЦУМ , Пловдивски панаир , Слънчев ден и т.н. да са твои !!! Парите и всички народни богатства са в ЧЕРВЕНИТЕ ПРИВАТИЗАТОРИ !!!
101
3
 
8
 
! Отговори
Шиши преди 3 години
Аз съм единствената институция в България! Всичко останало е пълнеж и бушони!
100
17
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Анонимен ... Протестът съвсем ще оредее, когато Черепа сметне че е подсилил достатъчно тълпата и закрие банкомата пред Президенството, тогава пред офиса на фигуранта Радев ще останат само оня с гумената лодка, Мая Костинбродска, Румен Петков, Паунов и Импексова ... !!!
99
5
 
17
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
Дончев , ти какво работиш всъщност ?? Какво произвеждаш ??Кой ти дава заплата ( и привилегии) и защо???По добре ли е народа благодарение на теб или все тая??Възроптал ли си срещу избора на Барни, на лъчо, срещу Цецо преди??Колко пъти си гласувал по съвестУмен мен си, не те ли е срам да обясняваш и замазваш..прсто тиите на хунтата
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам Баце да се върне от Брюксел обиден,че не са му казали:''Конграджилейшън''.Толкова им козирува,чест им отдава и накрая и по-малко пари ще му гласуват да донесе...
97
1
 
12
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
Де ги тия институции бре?! Натъпкахте ги само с калинки и бушони!?
96
5
 
6
 
! Отговори
На времето си преди 3 години
един настоящ директор на телевизия, внесе в НС закон за лобизма. Реално това е един от пътищата, с които да се бори корупцията и дебелащината на депутатите. Този закон обаче не мина. Тогава още нямаше ГЕРБ, но имаше БСП /настоящ борец против корупцията/ и ДПС. Закона го отхвърлиха, защото ТОГАВА така им изнасяше. Днес, когато други се възползват от ситуацията правят протести.
95
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастите опозориха страната, запомниха ни само с лошо .Преди бяхме най-верният сателит на Съветския съюз, сега държавата е най-верният сателит на мафията. У нас мафията си има държава.
94
2
 
13
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Каменната ера е свършила,не защото са свършили камъните..Като знаеш как се бори корупцията що не я борите( борихте бе) ..Стоите в партер ,глупости правите , калпави закони приемате. Образа на вожда ви става за реклама на..прахосмулачка и шкафчета?!С кой ще я борите?? Барни, Маринов. С Цецо ли преди? С пацо терасата, московски,..лилето??..Много са ви сакати борците..Не са като..борци- охранители
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, Каскета, Пеевски-прасето, Данчо Ментата, Лъчо Мозъка - ВЪН
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е готов на всичко,за да си спаси ***