Томислав Дончев: Корупцията се бори с институции и закони, а не с хайки

Само че въпросът бил има ли мнозинство, което да се бори с нея
159
Томислав Дончев: Корупцията се бори с институции и закони, а не с хайки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корупцията може да се пребори само ако има нужното мнозинство с воля да я спре, смята вицепремиерът Томислав Дончев.

По време на дебата за вота на недоверие срещу правителството, внесен от БСП, той припомни, че от ГЕРБ винаги са решителни по отношение на всеки, за когото има подозрения за корупция, както и отбеляза, че мнозинството е положило всички усилия да се промени законодателството, така че да се спре корупцията.

Още по темата
"Има корупция в България, но откога е тя? Корупцията е хронично заболяване на българското общество и държавата и големият проблем е, че сме се научили да живеем с нея, което е проблем", коментира Дончев.

Според него обществото и институциите трябва да съберат сили да се преборят с това хронично заболяване.

"Само че корупцията се бори с институции и закони, а не с хайки. Законите ни са взети от практиката на най- развитите държави, някои от текстовете са буквално копирани. Какво не ни стига? Къде е мнозинството, което е готово да се бори с корупцията? Има ли хора с такива портфейли, с такива жилища, които да се борят с корупцията? Какво би се променило – един нов парламент, в който 20% ще бъдат други, ще има ли такова мнозинство?", риторично попита вицето.

Според него рестарт на държавата означава временна сърдечна недостатъчност на обществото.

Дали правителството трябва да подаде оставка или не, докога ще стои? Докато има полза, докато може да свърши нещо полезно, докато не се е скъсала връзката с гражданите, в противен случай няма да има нужда да ни викат оставката“, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да призовем всички велики и известни българи да дойдат на помощ.Стига сме стояли на жълтите павете.Да извикаме патриарх, да извикаме достойните българи и да тръгне целия български народ срещу МАФИЯТА
70
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този плешив човек е и брутален.ЖАЛКО ЗА НАРОДА.Говори глупости и подържа хунтата.
69
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
България се нуждае не само от ново правителство, но и от конституционна и законодателна реформа. България трябва да влезе в 21-ви век. Българското общество трябва да спре да мисли и да действа като земеделски стопани. В противен случай все повече и по-добре образовани хора ще търсят щастието си в чужбина и необразованите ще управляват страната
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще кажи на ПНАШИЯ СВЕТИ ПАТРИАРХ НЕОФИТ да ни помогне да преборим хората, които скрито приеха законите и мерките срещу християнското семейство???Защо Неофит не излезе да благослови протестиращите? Защо? Защо Св. БЪЛГАРСКА ЦЪРКВА не подкрепи стачкуващите??? Ние се борим срещу МАФИЯТА. Патриарх трябва да ни подкрепи в тази СВЕТА БОРБА.СТАЧКА!!!
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те затова сипаха яко в кошничката на Червената шапчица от Банкя в Брюксел, защото не сме корумпирани!Като лъжете кой ли ви вярва?
66
2
 
20
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
Томчо, вземи погледни през прозореца навън. И ако това не е "скъсана връзка", не знам как да нарека дбелоочието ви!
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което се случи с невинните протестиращи зад колоните на министерския съвет , докато не се случи същото и на депутатите , ще си я караме все така .
64
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Дончев, Дончев!? Когато се произнасяш, мислиш ли, Дончев? Законите ги има, институциите са ваши /на ГЕРБ/, а ХАЙКИТЕ следват една след друга - в Плевенско, Ямбол и Ямболско, Шивачево, Сливенско и за капак ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!!! Кой ги прави тези хайки? Ъндърграунда? Опозицията? Или институции на властта - Иван Гешев, Младен Маринов, Ивайло Иванов???
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Томислав Дончев: Корупцията се бори с институции и закони, а не с хайки"Разбира се плешо, я виж какви чудесни резултати постигнахте за 10 години управление:"България отново е най-корумпираната страна в ЕС, показват тазгодишният Индекс за възприемане на корупцията на "Трансперънси интернешънъл"."
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случас с ГЕРБ,корупцията се бори с павета!
61
5
 
4
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
Ситуацията е мега Проста. Робите искат да сменят нещо си. За да са това Нещо, което Краде. Изпитан принцип на промяна. Нарича се Политика.
60
1
 
1
 
! Отговори
баце преди 3 години
Анонимен, чети#70. Там ти писах.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Св. отче Неофите, незабравяй!!! Св. Йоан Богослов пише за "страхливците", които от страх да не загубят властта, уважението на политиците, парите от държавата си мълчат като СТРАХЛИВЦИ.Всички пророци са изобличавали корумпираните управляващи. Нима ГРОБАДЖИИ не крадът или ти се усладиха ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ДЕТО ГИ ВЗЕ ОНИЯ ПЕДОФИЛ-ЕВЛОГИ. Колко пъти стачкуваха срещу Евлоги? Колко пъти се оплакваха деца? Колко пъти българите ще викат срещу гроб-юафия???Поне кажи! Подкрепяш ли Борисов и Пеевски?
58
0
 
3
 
! Отговори
баце преди 3 години
До АнонименОще не е загрял, че са набухали текстовете на Инстанбулската конвенция в социален закон. Трябва им време да проверят и да анатемосват наред в социалното министерство. Да уточня, че това са си мой предположения.
57
0
 
11
 
! Отговори
баце преди 3 години
Томито изглежда най-трезвомислещ от ГЕРБ, ама не съм видял политик олепен за корупция или уж законна кражба или за разхищение на средства. То закони има, ама няма полза като не се прилагат или ги прилагат избирателно .
56
5
 
26
 
! Отговори
Разтревожен преди 3 години
е Дончев и с основание. Състави ли Радев правителство ще стане много лошо. Ще извадят на бял свят кирливите ризи и престъпленията вършени от ББ-Т и шайка през годините на власт. Не всичко, но дастъчно ГРОБ вече никога вече да не влезе в парламента. Сега рият и плюят срещу Радев, защото не е безхарактелен слуга като Плювньо, но на него не му мига окото и това ги вбесява. Ама и Дончев е в кюпа. Ще го отнесе с пълна сила, няма полезен ход и ще трябва да черпи, ако успее да се закрепи в Габрово.
55
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корупцията се бори като се изчистят такива като Дончев.
54
1
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
следователят по делото на тъщата стана депутат от герб... институции...
53
6
 
22
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Този или е1.Луд с вяра в собствено величие и недосегаемост2. Нагъл и открито ни се подиграва3.Толкова е нагазил в корупционното блато, че няма друг избор.4.кукла на конци и пее това ,което му диктуват.А може би всичко заедно?!
52
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до сомнабул,Гешев нали бори олигархията. Настъпи Божков, Прокопиев и др. Сега им искате оставките...