Над 400 хил. участвали в протестите, сериозни са

"Хората искат да спре употребата на държавата в частна полза"
110
Над 400 хил. участвали в протестите, сериозни са
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентъ е изчерпан, Народното събрание и протестиращите говорят на различен език, коментира политологът Димитър Аврамов пред bTV ситуацията селд вота на недоверие вчера.

По думите му по време на дебатите видяхме вътрешнопарламентарен дебат, който по никакъв начин не засяга хората отвън.

Още по темата

Хората на протестите искат да спре употребата на държавата в частна полза, не се занимават с партии, посочи той.

Социологът Кънчо Стойчев подчерта, че протестите са сериозни, независимо от опитите, които се правят за омаловажаването му.

По думите му над 400 хил. души са участвали в тях по различно време и начин и социолозите мерят сериозен протестен потенциал - това са едни от най-сериозните протести в България.

Дълбоката причина е, че България е на последно място по развитие в Европа, заяви Стойчев.

Вторият голям проблем според него е, че дистанцията се увеличава дори със съседна страна като Румъния . Средната страна е двойна на българската, даде пример той.

По думите му перспективата е избори, въпросът е кога. Повече от 30 месеца имаме задължение за машинно гласуване, кой трябваше да го осигури, попита риторично той.

Според Димитър Аврамов властта трябва да потърси път към протестиращите, но това според него ще бъде обвързано с оставка на настоящото правителство и дали ще има втори мандат в рамките на това НС.

Кънчо Стойчев смята, че ГЕРБ трябва да мисли за контролирано оттегляне от властта, защото другият вариант е това да стане под напора на ситуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Реябва да си завършен и...от..за да изкараш нас, гражданите, виновни за провала на това мафиотизирано управление.Правитвлството страхотни...ама ние ги саботираме. Ти, верно ли го мислиш това?
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аврамов , това че сме на последно място в ЕС по всичко , можеше да го премълчиш патриотично...
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Аврамов да спре да менторства защото неговото СДС отдавна е с ГЕРБ.А ДБ отново ще се натика във властта на пролет в Борисов 4.Другото са фарсове и пародии.
22
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Повече от 30 месеца имаме задължение за машинно гласуване, кой трябваше да го осигури, попита риторично той."Всеки друг е виновен, но не и гербаджиите.
21
5
 
16
 
! Отговори
Обикновен човек преди 3 години
Къде ги видяха 400 х. човека?! На повечето места не са повече от два автобуса хора. Само в София са повече. Ще дойде август и всички тия ще се юрнат към морето.
20
4
 
13
 
! Отговори
Тоя Кънчо преди 3 години
отдавна сме га разбрали какво смята - смята че БСП трябва да ни води смело към руския си господар, ама не е познал.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хубава и смислена снимка е поставил автора. Чудиш се, какви са тези хора там и кой какво им говори в слушалките? На въпроси не дават смислени отговори. Елементарни изказвания. Яд ме е и ме е срам, че това е бъдещето на България.
18
11
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
БРАВО , НАПРЕД ДО ОСТАВКА НА МУТРИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА !!
17
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът е с ясни искания. Оставка на крадците. Просто е. После има разписани процедури.
16
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокйо бе! 400 хил са протестирали общо - в това число са и автобусите на Боко. А там са много - по вчерашни данни 1.5 млн а по данни на Цв. Цв . най много 600 хил...аз лично видях само 10 автобуса гербаджии но може да са съм пропуснал останалите....и ЕТОООО ! бройката излезе... :)))))))))
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
14 дни на 400 хил. прави 30 хиляди на ден. Даже и да съберат всички градове в страната не могат да го докарат. В повечето градове където има протести са по 50-100 човека. Само в големите надхвърлят 1000, като в София са около 6-7 до 10 хиляди. Нищожно количество недоволни, като се има предвид колко са избирателите в страната.Ялови протести за ялови мераци.
14
15
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
До 5Ма ти не си ходил, как ще ги видиш?Отиди ,може пък да се засрамиш от мнението си, и да видиш че ходят нормални хора.
13
6
 
4
 
! Отговори
Ако да 100000 преди 3 години
Бойко подава оставка веднага, но първо трябва да го докажат БХАХАХАХА.
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не видях повече от 2/3000 на протеста, или имам нужда от очен лекар, или живея в паралелна планета. Не знам. Имам нужда от помощ, моля някой да ме светне.
11
6
 
20
 
! Отговори
ergr преди 3 години
400 хиляди друг път, най-много 10 000 да са.И Божков потвъррди тази бройка даже.
10
5
 
18
 
! Отговори
тъп електорат преди 3 години
Мене ме нема у тая схема! Значи, някакви си 399 000, плажуващи с хавлии на жълтите павета, щото плажът ни е окупиран от Доган, сега върнаха и къмпинга на Баневи, ама те не могат да се порадват, щото са в кауша, заради лошият ни главен прокурор!
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пържат публиката по медии. Но утре на избори, протестър и те ще трябва да гласуват за някой. А тези слаба ли дето ги разправят, никой няма да получи достатъчно глсове да ги облече в закон, който да задължи властите да съблюдават и съответните такива да контролират.Те така с протестърите. Само да мине пандемията и ще се върнат по работни места, за да плюят по родината си. А да се захванат с промяна от днес до края на дните си, е тежко за тях. Фейс бук поколението, дава само лайк.
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малиии... 400 хиляди още от сега.... а то обикновено революциите са все на пролет.тогава със сигурност за Бойко и ГЕРБ ще гласуват с камъни масово на всеки километър.
7
4
 
22
 
! Отговори
Бау преди 3 години
"Дълбоката причина е, че България е на последно място по развитие в Европа" разбира се, че е. Повечето хора са с основно образование и работят в сферата на услугите. Умните млади се изнесоха. Цикъла за жалост е малко затворен. Чакане на държавата майка и невероятни честни политици да ви дадат пари, защото заслужавате, няма да проработи ... Човек трябва да си помогне - сам.
6
16
 
6
 
! Отговори
Станчо преди 3 години
Божков знае какво прави