Проф. Балтов: Заразените у нас може да достигнат 20 хил. до септември

Носенето на маска е изключително важно, каза директорът на "Пирогов"
Обновена: 22 юли 2020 09:00 | 22 юли 2020 09:00, Ния Христова
175
Проф. Балтов: Заразените у нас може да достигнат 20 хил. до септември
Снимка: БГНЕС
"За съжаление нивата на заразата у нас са доста сериозни. Днешните случаи са от около 6% от взетите PCR тестове. Това ще натовари системата и допълнително ще затрудни работата ни", каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред Нова тв.
 
Той обясни, че причината за голямата бройка се дължи на разпускането на мерките, както и неносенето на лични предпазни средства като маските.
 
"Освен в градския транспорт и другите закрити места, не е лошо маските да се носят и по улиците, когато има повече хора. Носенето на маска е от изключително значение. Във Франция ги носят и когато се разхождат сами по улиците", добави той.
Още по темата
 
"Случаите във Варна и Пловдив вече са повече, което говори, че там няма да имаме клъстерно, а дифузно разпространение на заразата. То би било много по-трудно за контрол от колегите от РЗИ", каза Балтов.
 
Професорът не мисли, че има тенденция да излезем от платото на заразата. Той смята, че бройката на регистрирани случаи у нас може да достигне 20 хиляди до края на септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
2
 
! Отговори
аз корона вируса преди 3 години
Няма да ви пусна лесно. Ей така, докато не се заразите всички. чакам ви деца мои
18
15
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Преди мен едно шимпанзе е пуснало 16 коментара против човека! Пиша да се знае, че платения коментиращ против лекарите не е представител на народа
17
15
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
те до септември толкова от рак ще умрат тоя ми говори за нещо дето го няма...
16
8
 
9
 
! Отговори
Академик Мангъров преди 3 години
Ако направят 1,000,000 теста ще открият 52,300 заразени.
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в отделенията идват основно напълно здрави наплашени хипохондрици, което го знам от човек, работещ в Пирогов------То няма как да е иначе, това е толкова близко до акъла.
14
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не отрича че ковита е факт ,ноооо има едно голямо НО просто той не е толкова заразен и не носи смърт както го обявявяте вие алчните за власт и за ПАРИ! Ние младите които четем за разлика от вас еднокнижниците не ви вярваме на лъжите!
13
7
 
3
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Хайде посмали малко . НЕМА нужда от толкова заразени.
12
7
 
23
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Когато лекувате здрави хора и крадете като за последно, системата не се натоварва допълнително.
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Личи Веднага че Пирогов Правят Тестове Ако те Направят 600 Теста Заразените ще са 650. Интересно България Продължава да Саботира България. Честито Разпределение на Парите от ЕС. Ииии ПРОДАДЕНА БЪЛГАРИЯ.
10
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най се дразня че всеки се опитва да си натрапва маските а даже и той не носи.
9
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И мен какво трябва да ме интересува, че имаме най-лошата здравна система в Европа?Значи с моите пари може да се краде повсеместно, ама болници и легла не могат да се строят. Е*бал съм ви и здравна система и всичко, без това в отделенията идват основно напълно здрави наплашени хипохондрици, което го знам от човек, работещ в Пирогов.Но нищо, все пак след две седмици всички ще умрем, така че не се притеснявайте, хладилните камиони чакат ;)
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..."Директорът на "Пирогов" Асен Балтов заяви пред "Нова телевизия", че заради високите нива на заразени с коронавирус от последните дни очаква след седмица здравната система да се натовари........"да се разбира - "дайте още пари"........ Грам не вярвам на тия директорски пра сета. Корпупцията е посевместна на всички нива и особено в здравеопзването.Информацията която се дава по отношение на корон вируса в България е непълна и неточна. Не случайно вчера гърците намекнаха, че България лъже за броя на заразените.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
+325 открити новозаразени-316 "излекувани"-5 починакли---------------------------+4 случая повече от вчера
6
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като хотели, стадиони и масови мероприятия бяха отворени на воля, след като със седмици вече наблюдаваме бум в заразените и всички знаем, че здравната ни система ще бъде натоварена на макс, най - после нейни представители ни предупредиха, че това вече е факт и скоро ще трябват нови легла за заразените от вируса, ако искаме да има къде да ги настаняваме изобщо ! Това не е новина всъщност, властта междувременно се е вкопчила във собственото си оцеляване......... !
5
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя папагал (по образование ортопед) докога ще се обажда като на барабан палката по теми, от които нищо не разбира?
4
11
 
28
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Ми то е ясно целта ви е да затворите държавата! Мутри вън!
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си направя тогава една маска от тънак чорапогащник и ще ходя с нея в магазните.
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** сигурно си вярва, че щом баш тулупа се върна с обещание за 29 млрд не е необходимо да работим, а да се усвояват в болниците чрез пътеки - кеф ти ковид-19, кеф ти изкълчени стави..
1
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе разкарайте го тоя кръвосер :))) Снощи проф. Костов публикувате, днес пак това ковидно плашило- ОРТОПЕД. Тоя е ортопед бре. Ортопед, намества кокали. Сравнете го тоя с проф. Костов- база за сравнение няма. Тоя е един самозабравил се некадър, толуп гербаджийски. Днес са 6.06% уж положителните, ама я гледайте как набеждават хора рзи-тата, дето пробутват уж положителни тестове, излезли за четири часа! 4! Е, по господари на ефира, ше го намерите. Ебм ти тинята...