Ден 15: Протестиращи хвърляха семки към сградата на МС, Радев слезе при тях

Нужен ни е нов парламент и да отворим пътя за конституционна реформа, заяви президентът
Обновена: 23 юли 2020 20:37 | 23 юли 2020 20:15, Красимир Ангелов
562

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

За 15 ден продължават протестите в София и големите градове на страната.

В столицата протестиращите срещу правителството и главния прокурор продължават своето шествие в столицата. Те се преместиха пред сградата на Министерски съвет, където хвърляха семки и бонбони по нея.

Още по темата
Те скандират "Оставка", а броят им постепенно се увеличава.

Хората се заканиха, че ще се разделят на 10 лъча и подобно на снощи ще блокират 10 ключови кръстовища в София.

Малко след 20 часа президентът Румен Радев слезе пред президентството и говори пред протестиращите.

"Плакатите ви казват много истини, властта отказва да ги чуе. Протестът не се подаде на провокациите, вие не се уплашихте от заплахите. Никога българите не са били по-единни в решимостта си да си  отвоюват държавата. Днес говориха за ремонт на кабинета. Надяват се, че летните отпуски ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще разберат, че това няма да стане", каза държавният глава.

"Нужен ни е нов парламент и да отворим пътя за конституционна реформа", заяви още държавният глава.

Според него думата "заедно" е ключът към успеха. Той обаче посочи, че пътят към това е дълъг, но си струва, защото "залогът е България" и всички протестиращи пишат историята на България.

"Пожелавам ви успех и непримиримост", допълни президентът.

Протести тази вечер има още във Варна, Бургас, Пловдив и други областни градове.

Как преминава протестът в София вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
6
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 426"От какъв зор"Да въртиш бизнес с Русия е равнозначно да им даваш да дишат, а всички знаем какво се случва когато Раша има и най-малкия шанс да диша.Небезивестната шега за това как се покачват амбициите на Рушия съобразно с цената на покачването на барел суров петрол казва всичко. При 170 долара Джуджи беше готов да пренарежда света. Хубавото е, че в тая графика нямаше 200 долара за барел, та да разберем колко малоъ*ни са ра*ките.
365
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До goshoБългария,както и цяла Европа понасят огромни загуби от ембаргото върху Русия,ако някоя американска компания има такива загуби,дали ще се съгласи правителството да работи срещу компаниите и фирмите им,като налага ембарго и понасят загуби? Съмнявам се!Същото е и с Европа,защо ако имаме загуби от спрения стокообмен с Русия ,да понасяме тези загуби,заради чужди интереси? От какъв зор?
364
11
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
сериозна активизация на двамата трола пУтриоте с по пет акаунта,барабар с ченгетата...ама вижте фотото...тея младите с телефоните не можете ги излъжете и им вмените мнение,те са обиколили света прогонени от вас и са се върнали за да ви търсят сметка за предателствата...за отнетото им щастие...за отнетите им години живот...за поруганите животи на родителите им..на Историята на Народа ни..
363
6
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ще ти разкажа ама не чета латиница/патриоте/като имате цялата власт и сте борци за просперитета на Народа ни да го бяхте предали на съд да докажете вина и да го осъдите...така се прави в белите държави...не *** и неадекватни болни да хвърлят обвинения...клевети...за клевета в нормалните отиваш в затвора
362
21
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
"фигуранта" докато учеше във ВВА в САЩ и печелеше уважението на американските пилоти с способностите и смелоста си...Бойко...охраняваше Пашата...всеки може да го провери,секретарката носеща му куфарчетата от Божков си има къща за милиони...на английската кралица нейната няма...и Президента ни го каза на глас силно и високо...и разбираемо го плюете и черните...с клюки и измислени вини..Моят Президент,достоен син на България
361
12
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
хаха...каква наглост и безочие...каква безпомощност...против Народ не се върви и срещу вятър не се пик.е...ама сте проЗти,Божков каза че е давал пари на Бойко и Горанов не на Радев,Менда направи закон специален за Божков/срещу комисионна най-вероятно/ и ограбиха над 1 милиард лева ,Бойко си пише кафето и пушеше пурата с Божков...всеки може да го види,просто факти...бедни ми ***...търсете си работа...а най-вредните вършили престъпления...справедлив съд и затвор...Нема правда нема мир!!
360
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев да си ходи в Москва и да вземе малоуmните протестиращи и доган също.
359
19
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Моят Президент,войн на България спечелил сърцата и уважението на американските пилоти със смелостта и почтеността си...единственият които мафията и троловете не можаха да уплашат и купят...такива синове ражда Майка България..Бог да пази България и достойните и синове
358
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Моят Народ...децата на Левски и Ботев...гордея се с Вас!!!
357
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Радев е пълен ***. На изборите март догодина ГЕРБ е първа политическа сила. С много пред БСП, които ще се борят да не станат трета сила. Натисна ги малко Гешев и Радев и Импексова започнаха да вият на умряло. А за балъците, които им се връзват на лъжите нямам думи. То и аз ходих три пъти по голяма нужда днес, но значи ли това, че трябва да протестирам срещу правителството? Въпреки това дадох всичко от себе си за т.н. протестиращи.
356
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКварталната десница, ***, капиталци, божковци. Всички бандити се събрали заедно.-----------Не са само те,има и други по-страшни участници в тези протести,които не мислят доброто на България,да не кажа,че направо мразят България,дъртаци служещи на чужди интереси и израстнали в чужбина, с промити мозъци,искащи убийствата на хора и от леви и от десни български партии
355
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кварталната десница, ***, капиталци, божковци. Всички бандити се събрали заедно.
354
6
 
23
 
! Отговори
Читател преди 3 години
До ХУНТА ВЪН Мутрата пРезидент радев вън!
353
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Barba GaniosА ти като пропагандираш масово убийство на хора,заради техните убеждения или интереси,па си много хубав и "идеален"!По-скоро си злобен,жаден за кръв и мразещ народа ни,такива ли мразещи злобари да подкрепим?!Айде нема нужда!
352
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези,които искат да сменят правителството,не мислят доброто на държавата,а някои от тях са българи от чужбина и промити мозъци,родени и расли дълги години в чужбина и сега на стари години работят срещу България!На тези хора им пречат именно партиите,които имат що-годе чувство за държавна отговорност, а именно - ГЕРБ,БСП,ДПС,ОП,че дори и ДСБ,която не е национално отговорна,дори напротив,това са опасни хора!
351
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остава впечатлението, че Фигуранта вече е загубил връзка с реалната обстановка.Паролите му са първосигнални, жестовете наподобяват тикове, а упоритоста му напомня *** в арената на Памфлона.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
350
1
 
4
 
! Отговори
"Властта...&quo преди 3 години
А той какъв е всъщност ??
349
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Семки и бонбонки" - това са "високо" остроумните *** на така нареченото "Отровно трио" - Куку, Пипи и Ян Бибиян.Тръгнали да борят "мутрите" с чалгозевзешки циркаджилъци, докато Фигуранта се явява на "арената" решителен, съсредоточен и целомъдрен, левент в бяла риза, готов да падне в боя като Иван Козарев - първия български партизанин.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
348
3
 
18
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Откакто се качи на Шипка, много се вживя ! Дали скоро ще се събуди, се питам, или ще продължава да гледа с широко затворени очи !
347
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 395 Толкова се е смалил протеста , че Борисов направи 5 промени в кабинета , в опит да тушира напрежението сред хората Ако не е заради протеста , тогава някой му е наредил Кой ли ще да е това