Гешев отчете: Телефонните измами у нас са почти заличени

МВР и Прокуратурата доволни от борбата с битовата престъпност
24 юли 2020 12:03, Красимир Ангелов
146
Гешев отчете: Телефонните измами у нас са  почти заличени
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев и главсекът на МВР Ивайло Иванов отчетоха резултатите от борбата с битовата престъпност у нас.

"Ако говорим за съвместната работа, касаеща образуване на досъдебни производства и внасяне на дела в съд, говорим за над 550 образувани досъдебни производства от началото на годината за битова и конвенционална престъпност. Внесени са стотици обвинителни актове само за първите 5 месеца на тази година. Над 305 лица са привлечени към наказателна отговорност", обяви главният прокурор и продължи:

"Мисля, че резултатите, които ще бъдат отчетени, ще покажат, че това е правилният подход и че между Прокуратурата на Република България и МВР се изгради добро взаимодействие и партньорство както на централно, така и на местно ниво, взаимодействие с местните структури на властта и други държавни институции. Това води до добрите резултати, които ще бъдат представени в хода на съвещанието".

Още по темата
"Само преди 3 години, ако някой кажеше, че проблемът с телефонните измами може да бъде решен в разумни граници, всички щяха да кажат, че е невъзможно", заяви Гешев на брифинг.

По думите му това е проблем, който засяга най-уязвимите хора от нашето общество – нашите родители, баби дядовци. "Това бяха последните им спестявания", посочи обвинител №1.

Според представените от него данни в сравнение с 2017 година намалението на телефонните измами е 94%, а спрямо 2019 – 90,7%.

В началото на тази година – в период януари – май, става въпрос за единични случаи, посочи Гешев.

Той представи данни и според които преди 10-20 години на ден на територията на страната са регистрирани по 30-тина случаи на кражби на МПС на ден. В момента, днес, има 3 кражби на територията на страната, има дни, в които няма нито една кражба, отбеляза Гешев.

По думите му за последните 5 месеца у нас има спад на кражбите с над 21% спрямо предходните 5 месеца. В някои случаи след действията на полицията и прокуратурата – с месеци няма извършено престъпление в някои населени места, подчерта главният прокурор.

Той благодари на МВР за съвместната работа в последните години и изрази надежда, че това взаимодействие ще продължи и на местно ниво между местните дирекции на МВР и съответните прокуратури.

"Резултатите, които сме постигнали, са безспорни", обяви и главсекът на МВР Ивайло Иванов. "Предстои ни още много труд", добави той.

По думите му е важно по места гражданите да имат чувството за сигурност. Според Иванов превенцията е много важна и действията на органите трябва да е такава, да не се допуска извършването на престъпления.

Главсекът на МВР подчерта, че няма страна, която да се е справила на 100% с престъпността, но по думите му нашата страна е много сигурна и това е благодарени на полицията и прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както се казва това не е добре,но и престъпен свят не е добре.Хората искат да имат възможността малко да заобиколят малко правилата, но престъпниците да нямат тази възможност, за съжаление държавните системи са двете крайности не е измислена система която да удовлетворява в средата,защото не хората а престъпниците се възползват ако има среда и става бандитизъм.И остават само два варианта полицейска или бандитска държава без среден вариант.
56
1
 
3
 
! Отговори
ало-измамници! преди 3 години
До ДДРОнегЗащо той самия ги ръководеше и сега нареди да се спрат! Нее му вярвайте!
55
0
 
4
 
! Отговори
До Да-56 преди 3 години
Също и за разкритите"кражби"на трите куци козички,за двата килограма тютюн,за сто литра нафта и т.н!Абе с две думи трябва ежедневно да се напомня на раята,че тук здраво се "работи"
54
0
 
2
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
До Да!Така, така! *** аз като по *** имам само един въпрос! А НАИСТИНА ЛИ СЕ СПРАВИХА? ИЛИ Е СПРЯВЯНЕ ОТ ТИПА НА ПОДПОРНИЯ ХОТЕЛ И ОПУРОГАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ НАДЪРЖАВНИЯ ПЛАЖ СОБСТВЕНОСТ НА ДОГАН? Та питам те не за друго ми щоту гато информацията иде от "хора" като тиквата и гешев ВЪПРОСА С ДОСТОВЕРНОСТТА И СТОИ на 100%
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледаите филма Черните ангели там се разправя за високите резултати в борбата с червената партия
52
0
 
8
 
! Отговори
бай Х преди 3 години
А с корупцията кога
51
3
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
гешеФФ говори пълни глупости !!!
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 49Тулупа се е скрил! Бил хванал корона запеек. Ще го изнасят с черен чувал за трупове в хладилни катафалки до южния полюс докато мърда. Ще го заровят там, а след хиляда години ще го разровят, размразят и ще го направят едноличен Властелин на чекмеджета в Млечния Път...
49
6
 
7
 
! Отговори
Да! преди 3 години
И това трябва постоянно да се напомня на някои.Повече от 20 години никой не можа или не поиска да се справи с тези кокошкари, които безмилостно и безскрупулно ограбваха доверчиви хора. И същевременно се знаеше кои са фамилиите на тези грабители.Сегашните управляващи се справиха, но това като че ли остава незабелязано от опозицията.
48
7
 
8
 
! Отговори
Kasket преди 3 години
Ааа, така ли, супер. Спираме протестите, това беше най-големия проблем на България.Махай, се бе, Каскет!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50 Ами ти какво искаш,да хули работодателите си?!!!!!!
46
4
 
4
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи когато тоз гешев ти каже добър ден, то излез навън погледни слънцето и тогава ше разбереш, че те лъже! Сега навремето си спомням гато бойко борисов-тиквата беше глав на полицията та тогава казваше, че битовите престъпленията били намалели с 80%! Оказа се обаче, че хората продължават да си ги обират по домовете, но те чисто и просто като гешев и борисов, са спрели да се оплакват в полицията! Няма смисъл да го правиш! Та и сега с телефонните обаждания е същото! Та така драги ми зрители!
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти му говориш, че Ахмед Доган и Пеевски са превзели цялата държава и точат милиарди, той ти говори за телефонни измамници.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама тая Сийка много готина , ей .....
43
3
 
4
 
! Отговори
До Националист преди 3 години
За Тулупа най вероятно говориш?
42
1
 
6
 
! Отговори
сокол преди 3 години
ЗАД тези измамници стоят едри риби,специални...Кой прибра парите? Ми.шо.ците? Измами от финасов характер - данъчни,фирмени-се извършват при знание и одобрение от Главния..Рибата мирише от главата...Европа отдавна играе тези игри,новите "членки" сега се учат..Нескупосно-шкафчета,имоти,яхти...
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти не са регистрирани и измами с продажбата на птицечовки! Много голям спад има в тоя сектор!
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добри резултати скъпи ми шегобиецо, е... когато вкараш - Байхуууяя и СИЕ дружинка в дрънголника! С тези арести на баби дет си правят чергички от коноп, остави ги тези тинтири минтири за малките деца...
39
6
 
5
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Ostavka na Gumen Gadev!!
38
1
 
0
 
! Отговори
Xm преди 3 години
До 35А ти сключваш ли договор с този ром. Имаш ли документ за извършената работа. Или после искаш съда да осъди някой само заради честната ти дума,че имаш някаква уговорка.