Румен Драганов: В туризма имаше страх от Ангелкова

Хората в сектора са задушени от липса на ред и указания, допълни той
24 юли 2020 09:05, Красимир Ангелов
18

Министърът на туризма Николина Ангелкова напуска поста си, а нейното министерство ще поеме вицепремиерът по демографията Марияна Николова.

"Ангелкова беше изместена от премиера в преговорите с различни организации. Нищо не е било така, че да минава без съгласието на министър-председателя. Туризмът е изцяло отговорност на премиера. Ангелкова беше министър на туризма толкова дълго - без никакъв ефект. В бранша имаше страх  от нея през цялото време. Гигантската битка беше да се вземат концесиите", заяви членът на Националния борд по туризъм доц. Румен Драганов.

Още по темата
По думите му Ангелкова е артикулирала много добре, стояла е добре на екран, говорила е за единство в туризма, но продължаваме да имаме 208 туристически организации.

"Хората в туризма са задушени от липса на ред и указания", подчерта доц. Драганов и постави много слаба оценка на Ангелкова относно рекламата на българския туризъм в чужбина.

"Нямаме интернет сайт. Порталът, за който бяха похаречени стотици хиляди - 0. Логото, за което бяха похарчени милиони - 0 като ефект. Стратегията до 2030 г. - планът за действие изтича 2020 г., а не сме започнали да работим по следващия период. Абсолютно аут от модерния туризъм. Ангелкова нищо не разбира от туризъм", категоричен бе доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR.

А ето какво мисли той за наследничката на Николина Ангелкова на поста - Марияна Николова:

Беше опонент на Ангелкова във времето, в което Валери Симеонов беше вицепремиер. Марияна Николова няма ресурс от време, за да направи промените, които са необходими. Тя е компетентен човек, който е навътре в проблематиката на туризма. Браншът иска да види по какъв начин ще се осъществи единството и ще станат реформите.

Следващата седмица предстои среща на Националния борд по туризъм, на която ще се обсъжда създаването на карантинни хотели. Според доц. Драганов имаме държавна база, която трябва да се използва, докато Гърция няма такава и е наела хотели за целта.

Той обяви още, че имаме ръст от 500 хил. души, които ще пътуват това лято към Черноморието ни. Плажовете са пълни, подчерта доц. Румен Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
С министър или без преди 3 години
Туризмът е в силно конкурентен пазар, не са нужни особени рестрикции за да работи и се конкурира, но е много важно да има правила за бетона, строежите, шума, чистотата и безопасния комфорт на туристите. Тази кляфка с гоооолемия нос нищо не свястно не направи за българския туризъм, ААА забравих , разходи едни парцалки в Холивуд на наградите
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отзад хвърляше къчове, а отпред хапеше.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То Простото е неизтребимо...
10
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Мутри и туризъм, това няма как да стане.
9
0
 
11
 
! Отговори
Easy to find преди 3 години
500 000 ръст?!? Пълни плажове?Ангелкова лъжеше по-добре.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аа верно лииами що дрямахте до вчерана барикадата да сдпасявате банкянския комунист
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уф божей , поредния душеприказчик - да каже той колко взема за празните си приказки за туризма сега се сети ,че Ангелкова "задушавала" мутрите с хотели и ресторанти по морето..за участието но мъжа и в строежа на Алепу- пълно мълчание .що ли не се изкаже по този въпрос този "храбрец"
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този може ли да каже какви са задълженията на Премиера ?Известно ли му е, че Премиера и да се меси и да не се меси той отговаря за всичко ?Нека погледне протеста на кой искат главата за всичко !
5
1
 
13
 
! Отговори
Британец преди 3 години
На тоя "Експерт" докога ще му давате трибуна да ръси разсъждения ала Балкантурист? Като му видя фейса и очаквам повишение на чуждите туристи с 300 %...***...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези пък всичките се страхували !
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По думите му Ангелкова е артикулирала много добре, стояла е добре на екран"Тоя е гледал някоя друга програма.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно не е топ модел красавица, ама чак пък страх. Да се чуди човек с тези миши сърца, как оцеляват в туризма.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
почнаха да говорят глупости