Лекарка, която работи на първа линия: Мечтая да прегърна близките си

Разтърсващата й изповед трогна стотици хора
25 юли 2020 07:40, Елка Василева
111
Лекарка, която работи на първа линия: Мечтая да прегърна близките си
Снимка: Facebook

Лекар от първата линия в битката с коронавируса направи разтърсваща изповед в социалните мрежи.

Д-р Сибила Маринова трогна стотици с разказа си за ситуацията през нейните очи.

Още по темата

Ето какво написа д-р Сибила Маринова в личния си профил във Facebook:

„Вечер, преди да заспя, си мечтая. Мечтая си сутрин да не се събуждам със свито сърце колко са болните и дали ще издържим. Мечтая си да мога да прегръщам близките си на вратата, когато се прибера от работа. Мечтая си да работя, облечена с цветния си екип, а не със скафандър, в който не се диша. Мечтая си след работа да взема душ и да облека красива рокля, за да отида с любимия на вечеря, а не да се простра капнала на дивана. Мечтая си да се смея както преди, а не да плача в колата си от безсилие пред непредвидимостта и пораженията от един вирус. Мечтая си болните да могат да дишат, а с тях и ние да си поемем дъх. Мечтая си. За да мога да заспя...“

Д-р Сибила Маринова е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение на великотърновската болница „Д-р Стефан Черкезов“. Там лежат пациентите с коронавирус, които са в критично състояние и се нуждаят от реанимационно лечение, припомня „Монитор“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
15
 
23
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Стига с подобни сълзливи историйки! Време е лекарите да креснат: Който е хванал вируса да си вземе торбичка с лични вещи и бързо да се отправи към "Арена Армеец" ! Там ще има осигурено легло и време за размишление Какво е дирил по протестите! Защо лекарите да теглят от кретенизма на няколко стотин ид.иоти ???
34
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За дрОдаретЕ от протеста ще опЪваме полева болница на Шипка да дишат чист въздух, че пАри за вентилатори на са дошли от Дубай.
33
4
 
13
 
! Отговори
Ниско падение преди 3 години
Позор. Такава игнорантност към хилядите й пациенти. Хилядите, които умират в отделението й. Да започне да реве за скрийнинг за рак, за проверки за алкохол на пътя, за профилактика на СС заболявания.... Ще се гради кариера, ясно е... Или й трепери стола и сега иска обществена подкрепа. С двама лекари - хирург и анестезиолог съм вкъщи, няма такова лицемерие от тази жена...
32
2
 
12
 
! Отговори
Нове преди 3 години
Глупости
31
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
MANгъров е доволен, някой няма ли да ни разясни как този е дал Хипократова клетва, как е станал лекар и най-лошото как е станал доцент.
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
слаФянин, гледай да не и станеш пациент......дано!!!
29
4
 
16
 
! Отговори
Аман! преди 3 години
Истината е, че Сибилчето се надява на издигане в кариерен план. Доколкото съм запознат, иска да става шеф на болницата, но има и политически амбиции.
28
4
 
19
 
! Отговори
Безсрамие преди 3 години
Като анестезиолог-реаниматор тя цял живот е лекувала полумъртви или е гледала такива с тежка патология, как си отиват. Никой не може да ме убеди, че реаниматор се стряска повече от корона, пред рак с метастази, шокови състояния, травми или всички болести, от които й умират 90 пъти повече пациенти. Това в PR за нея и за гилдията.
27
3
 
14
 
! Отговори
Аман! преди 3 години
Ама какво й пречи на Сибилчето, да си гушне семейството, освен пустия й глупав страх?Аман от псевдогероини!
26
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм лекар, но работя от 8 сутринта до 1 през нощта. С любимия не съм излизала на вечеря от може би година. Нямам почивен ден. Вечер също съм дроб на дивана. Е и? Ходя ли да се жалвам по медиите?
25
12
 
4
 
! Отговори
и те така преди 3 години
а фигуранта каза че вирус нема ! прегръщайте се и се целувайте !
24
0
 
22
 
! Отговори
Пирогов преди 3 години
Защо онколог не напише, как мечтае болните му да не се разяждат от рака в адски мъки?
23
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тая лекарка не и вярвам на безкористността. Аман от жертвите, които правят.
22
6
 
15
 
! Отговори
Не се спряхте преди 3 години
Чакаме сълзлива история от доброволец и статия за такъв, който в изкарал вируса и "няма такъв ужас"...
21
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Швеция заложи на стадния имунитет и успя"блатная и тя, като добави кваса към имунитета и бутане на лекарите от прозорците. .
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се чудиш от глад ли да пукнеш,или от короната. В нашето семейство един вече загуби работата си.
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашката да дава примери с бройки от доказано починали от короната. Швеция, меция, ако ще и от Марс да вади статистики. Хората си ***. Ама статистика на база предположения, не, мерси.
18
6
 
2
 
! Отговори
Американеца преди 3 години
До Tobi Тези хиляди граждани , защо рискуват живота си от заразата К19 и ходят да протестират. Да умрат от тази зараза , защо , защо !!!!!! Шайката ГЕРБ , са човекомразци , те обичат сома натрупаното си богатство и са готови да изморят хората само и само да са на власт , за да не им вземат къщата!!
17
7
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Обичайната нескопосана пропаганда, но Мангъров и мангърчетата харесват Това!
16
9
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Елемаг..... Швеция заложи на стадния имунитет и успя...... Близо 80 000 заразени и 5700 починали успех ли са според теб? Починалите са 564 на 1 милион население при 49 на 1 милион за България. Ако следвахме напълно шведския модел и съветите на Мангъра починалите у нас трябваше да бъдат близо 4000. Мисли малко преди да пишеш нелепици. Или истината изобщо не те интересува, важното е да си контра на всичко.