Ще стигнем ли 20 хил. заразени с коронавирус през август?

По думите на проф. Ива Христова медиците вече са уморени
Обновена: 24 юли 2020 10:28 | 24 юли 2020 10:28, Нели Христова
49
Ще стигнем ли 20 хил. заразени с коронавирус през август?
Снимка: БГНЕС

Спокойно можем за месец август да надхвърлим 20 000 заразени.В медиците се натрупва умора и скоро те може да не са в състояние да изпълняват задълженията си. Този ефект от рекордните увеличения на заразените с коронавирус в България предвиди зам.-шефката на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

В момента проблем с болничните легла няма, но трябва да се отчита и огромната умора на медиците. Тази умора може да доведе до това, лекарите да не могат да си изпълняват задълженията.

Есента ситуацията ще стане още по-тежка, каза тя в сутрешния блок на Нова телевизия. Вирусът настъпва и вече е около всеки от нас.  Нужно е съществено преориентиране на поведението и съзнанието на хората и да вземат мерки за здравето си и това на своите близки.Трябва да се научим как да се профилактираме, посъветва проф. Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
14 - дни след началото на протестите нямаше ръст на заразени старци.Дали тия по площада не са нЕкакви зомби без човешки родители.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да ги стигнем .. американците ли?Ами с масовката на Гигантската глава
44
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Защо не изваждат излекуваните от бройката ?Едната причина е,че остават последици от болестта. Доколко са трайни, ще се види по-късно.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е само едно нещо.Как главнокомандващия, т.е. Гигантската глава, не изпълни единственото си задължение по Конституция в началото на пандемията- да свика националния кризисен щаб и да вземе мнението на здравните си генерали, които за разлика от него са участвали с реални бойни действия.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено касите на Декатлон са съобразени с изискванията на мерките за дистанция.Според мен трябва да се прави видеозапис и на края на месеца директно да се праща в НАП.Където РЗИ да ги преглежда и при такива нарушения на дистанцията,организирани от магазина, да им удържа глобите централно.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Касите на Лидл няма място за платените покупкиАко малко се разсеяни ,директно от касата падат на земята.Целта е да ги измъкнат парите за минимум време.Изкушават ме силно да занеса на каса яйца.Да се обърна рязко без да ги държа и да видя как касиерката ще ги прасне на земята Да се направя на умрЕла лисица и да си тръгна без да платяНе го правя, защото касиерката ще си изпати съвсем излишно
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Касите на новите Фантастико са направени така, че да се работи с двама клиенти едновременно.От касата излизат два улея.Задължително пазаруват двама едновременно.Какви дистанции
39
0
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
,,Не се блъскайте по касите на Кауфланд??Касите на Кауфланд са така направени, че няма как да не става блъсканицаАко се излъжеш първо да си платиш, още докато прибираш покупките си , касиерката вече те замерва с продукти на другия клиент. Ако пък първо си прибереш нещата и отидеш да плащаш, другият клиент няма как да не гледа пин кода ти .Затова на пазар ходим по двама , организирани като за банков обир.С маски, торбички, единият бързо прибира млеката, другият се занимава с касиерката
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е! - 20000 после повече.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ги търсят активно под вола ще ги стигнат.
36
1
 
2
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Еднояйчните близнаци сте творение на Сатаната
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Порцента на заразяване е БГ е около 5% от което излиза, че около 350 хл. са заразените във всеки един момент през последните 3 месеца. А това колко са открити не мисля, че нчкой вече го интересува освен медиите и щаба, щото от това се хранят.
34
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Казваш, че по време багрилни епидемии боледували 30-40 милиарда или 3-4 милиарда, което е същата лъжа. В България от сезонен грип всяка година обикновено боледуват 200-250 хиляди човека, което е 3-3,5% от населението. Сега въпреки всички мерки имаме почти 10000 заразени за 5 месеца. При грип няма такива мерки.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички се уморихте от лъжи.
32
0
 
2
 
! Отговори
3456789 преди 3 години
От 9853 заразени 5031 са излекувани.Защо не се отчитат само реално заразените?По време на грипните епидемии боледуват около 3-4 милиарда.
31
2
 
11
 
! Отговори
продължение преди 3 години
и спазвайте елементарна лична хигиена. И някаква дистанция от хората до вас.Не се блъскайте по касите на Кауфланд,не се навирайте в хората в автобусите.Мийте си ръцете.Такива статии ще имат по-положителен ефект върху нас явно.Когато ни плащите българина казва няма вирус,конспирация и т.н. или са просто безсмъртни.Видя се че нито мачовете, нито протестите влияят върху представяните резултати.А резултатите от тестването са все така манипулативни.
30
2
 
5
 
! Отговори
Викам да спрете вече преди 3 години
ясно е че има кофти вирус,който води до кофти последствия.НО бройката на болни/заразени не се променя стои си плътно на 5% +/-.В зависимост от скандалите се променят броя на тестовете.Но не се променя процента,несе променя вменяването на някаква катаклизмична обстановка.Смъртността не е по-висока от колкото на друго вирусно заболяване.Като плашите с гръмки заглавия постигате обратния ефект.Ако не са платени тези глупави манипулативни публикаии,по-добре всеки ден пишете носете си маските и спазва
29
7
 
5
 
! Отговори
Близнак преди 3 години
Имам брат близнак с корона вируса, в момента във ВМА.Съжалявам ,че немогат да кача снимки как е със кислородна маска.И единствено което пише на Вайбъра е "пази се жестоко е","имам задух, нямам въздух"
28
6
 
2
 
! Отговори
Нема вирус ,бе... преди 3 години
ВСИЧКИ БАБИЧКИ И СТАРЦИ ОТ БКП/БСП , НА ПРАЗНИКА НА "БУЗЛУДЖА"...ХА,ХА,ХАААААААААТАТО , ВИ ЧАКААААААА......
27
8
 
12
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
Чета коментарите на "компетентните" преди мен. И си мисля дали, когато загубите някой близък или скъп за вас човек(а това ще се случи както се случи и на мен), пак тази "песен на невярващите" ще продължавате да "пеете". ХОРА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! СВЕТЪТ Е ПЛАМНАЛ И ГОРИ!