Новият здравен министър от системата, ще се справи ли с пандемията?

От пациентската организация оцениха, че проф. Ангелов е подготвен
Обновена: 25 юли 2020 17:59 | 25 юли 2020 17:55, Веселина Йорданова
107
Новият здравен министър от системата, ще се справи ли с пандемията?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият здравен министър проф. Костадин Ангелов безспорно е доказал своите качества на добър управленец. Това заяви пред БНР д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.

Той посочи, че винаги през годините е имало изключително добри отношения с Националната пациентска организация.

Още по темата
"Моите лични впечатления са, че той е добре подготвен човек от системата на здравеопазването, лекар, който би могъл да помогне да се справим с тази много тежка ситуация", коментира д-р Хасърджиев.

Според него проф. Ангелов наследява една система, която от една страна добре познава, от друга през последните месеци по време на Covid-пандемията "мисля, че за всички стана ясно, че е една система, която е изцяло непригодна да посреща подобни предизвикателства и която трябва с много бързи стъпки и мерки да промени в хода на една пандемия, за да минимизираме негативните последствия за българските граждани".

Най-сериозният проблем за нашата система е фактът, че нямаме на практика абсолютно никаква електронизация на нашето здравеопазване, отбеляза д-р Хасърджиев.

Той коментира, че именно хронично болните с всякакви заболявания са и жертвите на пандемията - всички смъртни случаи в България и по света са на хора, които, независимо от възрастта им, имат и някакво придружаващо заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е най-жалкият министър. На 8-ми септември си купи фабрика. Ха..ха..ха.. Бочко скоро ще поеме към зтвора и това новоназначено човече, съвсем скоро ще бъде санитар. Ако го вземат, разбира се. Крадец е и може да открадне дезинфектантите с които санитарите мият коридорите.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента в София няма свободни легла!Познати семейство от 10 дена са с положителен резултат, тежки симптоми и влошаващо се състояние, но ги лекуват по телефона и ги карат да звънят по два пъти на ден за да проверяват за свободни места.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов е индиец от маалата, затова е черен.
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов министър, охранен дебелак, със свинска гуша, с дебел ***, с изцъклен поглед и с пълни джобове. Гербераст сър.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милооо,ти ли направи клипчето ***?
64
3
 
6
 
! Отговори
Коце Калитко Калинко преди 3 години
Всички починали по света и у нас били с придружаващи заболявания? Ти прегледа 500000 умрели ли бе? А мъртвият от къмпинга на 49, а бореца на 33? А министерството на здравеопазването което в много сводки пише че няма информация за заболявания? Почна с лъжите от ден едно. Стегни се!!!!!!
63
4
 
12
 
! Отговори
Като лешояд е преди 3 години
На Цветница този Борисов *** говореше че в болницата му няма достатъчно чували за мъртъвци. Сега е тръгнал по провинциалните болници за да ги запаси с чували.
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лошо. И в малките болници има красиви мъже. Пазете се мъже. Той обича страстни закачки с мъже.
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не му попаднете в ръцете на този мним професор. Чуди се къде да си дене ръцете по време на операция. Най умее да прибира чужди парички. Я му вижте гушата и ***.
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вчера беше директор на Александровска болница срещу която се водят дела за корупция. Всичките му кадри на Борисов са корумпирани.
59
0
 
4
 
! Отговори
Пацо преди 3 години
Тоя е смок и че ни разцепи
58
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ясно..-"Пременил се Илия,погледнал се-ПАК С ТИЯ"....
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 47Не мога да разбера следния парадокс, свързан с дрогарете комунисти, дето толкова обичат да говорят от името на "Народа", от който аз също съм част, но те не са ме питали дали могат да бъдат изразители на моето мнение. Как, след като те са най-рисковата група, поне са не само 80% д*eбили, но са и 80% пенсионери, че и нагоре, са най-против налагане на ограничителните мерки? Отговорът може да е само един - Те ги спазват най-стриктно, защото треперят за животеца си, но тук се правят
56
0
 
3
 
! Отговори
Меркел преди 3 години
Мултикултурният модел се провали!
55
4
 
8
 
! Отговори
Така де преди 3 години
Какъв министър?! Поредната крадлива и корумпирана калинка от котилото на Борисов.
54
3
 
13
 
! Отговори
HE преди 3 години
Това е човекът, който каза че чувалите за трупове нямало да стигнат. Същият, който получи десетки милиони от разни фирми за борба с коронавируса и след това говореше, че "системата нямало да издържи"! Поредния коремен хирург, който ще се упражнява на тема вируси, маски, мерки, числа и т.н.! Заедно с Балтов, Мутафчийски, Бай Шиле и кофти пазвантина Кунчев извършват национално предателство!
53
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
възниква въпроса:-Ако споменатия професор е достатъчно компетентен и способен,то ЗАЩО Боко Т. Буууклука държа толкова време ЕДИН ИЗКУКАЛ СЧЕТОВОДИТЕЛ за "здравен министър"?!?!?!?!..госина Ангелов ВЧЕРА ЛИ СЕ РОДИ?!?!...не усещате как ви ПОДМЯТА Еднокнижния от Банкя,нали?..СРАМ ЗА ВАС,ХОРА!!!!!!
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питам този професор Ангелов по какво е професор?Много професор, но няма човек.Сигурно са му писали публикации за нещо което не е негово.Да намери лечение за корона вируса или ще си е един от многото фалшиви професори в България!И да повторя, в България има търговски дружества,а не медицина!
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой хора си игра играят.Не виждате ли че искат да ви редуцират като ви помпат с вируси.Ислат да ви намалят.
50
1
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
заплатите на джипитата???Хахаха ХохохоДжипитата са ЕТ. Какви заплати.Какви премии?

Спонсорирани публикации