Новият здравен министър от системата, ще се справи ли с пандемията?

От пациентската организация оцениха, че проф. Ангелов е подготвен
Обновена: 25 юли 2020 17:59 | 25 юли 2020 17:55, Веселина Йорданова
107
Новият здравен министър от системата, ще се справи ли с пандемията?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият здравен министър проф. Костадин Ангелов безспорно е доказал своите качества на добър управленец. Това заяви пред БНР д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.

Той посочи, че винаги през годините е имало изключително добри отношения с Националната пациентска организация.

Още по темата
"Моите лични впечатления са, че той е добре подготвен човек от системата на здравеопазването, лекар, който би могъл да помогне да се справим с тази много тежка ситуация", коментира д-р Хасърджиев.

Според него проф. Ангелов наследява една система, която от една страна добре познава, от друга през последните месеци по време на Covid-пандемията "мисля, че за всички стана ясно, че е една система, която е изцяло непригодна да посреща подобни предизвикателства и която трябва с много бързи стъпки и мерки да промени в хода на една пандемия, за да минимизираме негативните последствия за българските граждани".

Най-сериозният проблем за нашата система е фактът, че нямаме на практика абсолютно никаква електронизация на нашето здравеопазване, отбеляза д-р Хасърджиев.

Той коментира, че именно хронично болните с всякакви заболявания са и жертвите на пандемията - всички смъртни случаи в България и по света са на хора, които, независимо от възрастта им, имат и някакво придружаващо заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Стига с тия апартаменти,бе.Искаш да върнеш бае ТошУвия закон за забрана за закупуване на втори апартамент за едно семейство.
48
3
 
1
 
! Отговори
До 38 теди преди 3 години
Леле, Теди, какъв правопис имаш.
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българската здравна система е хранилка за търговските дружества и мащеха за болния българин.Чета че някои маи не им държат нервите тук и беснеят.Ами да публикуват заплатите на джипита и началници болници, но реалните.Частно работят на държавна ясла и парите им нямат данък.
46
1
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Къщата ги обор ли е.То нЕкои превърнаха градския площад на сметище.
45
1
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Друг е моделътНяма политическа воля за целия модел.Защото дори да имаш здравна карта , няма да имаш лечение, ако не приемаш лекарствата си стриктно, ако не спазваш режима, ако пушиш
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаеш ли кога ще ни затворят отново като животни в оборите? НИКОГА! Народа ще ги изтрепе за един ден,барабар със скапаната им милиция.
43
1
 
2
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Така ли, плюнчo
42
0
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
..Няма система ...Има търговски дружества...Тези дружества са система.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този здравен министър трябва още сега да бъде вкаран в затвора.
40
2
 
8
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Защо от, както е създадена НЗОК, не се издава здравна карта на осигурения по модела на Германия?Значи аз вкарвам маса пари в системата, които потъват някъде си... И когато ми се наложи на мен или мой близък, пак трябва да плащам... А маса толупи от шведски произход и хрантутници на държавна хранилка, които не са внесли 1 лев в НЗОК се възползват на макс от безплатно лечение...
39
1
 
2
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
...Никога да не използват Българската здравна система...Да й ядеш *** на системата
38
6
 
5
 
! Отговори
Пандемия ли? преди 3 години
За коя пандемия става въпрос?
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам на всички Българи които са здравно осигурени да са здрави.Никога да не използват Българската здравна система, защото всичките им спестени пари за "черни дни" ще се изчерпят и никой няма да им помогне!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименще ти дам отговораимам познат икономист краде като за последнозатова не им дават да са управители на болницизащото не им пука за лечениеа да крадатазатова са икономисти
35
4
 
13
 
! Отговори
теди преди 3 години
Какъв здравен министър тоя е за съд.На най-светлия празник Велик ден излезе и говори за труове и смърт .Истинския лекър лекува с добра дума и спокойствие.И къде са тия болни че нещо не ги виждам.Интересно с какво ги лекуват.В сверата на здравеопазването съм и ми е интересно.Все ак искам да се образовам повече.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗдравеопазването в Австрия, примерно, е около 20 (двадесет!!!) пъти по-добре финансирано, отколкото у нас!Качеството на нашето със сигурност НЕ Е 20 пъти по-лошо от австрийското, обаче!
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотЗдравеопазването във Франция на какво ниво го оценяваш? Знам ли? Френски специализант в България даде добра оценка на българското здравеопазване. Само едно не можел да разбере. Защо в България болниците се управляват от лекари, вместо от мениуджъри??!!
32
1
 
2
 
! Отговори
истината преди 3 години
Киро БрейкаАКО БЯХ НА МЯСТОТО НА ГЕШЕВ
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България няма здравна система.Има търговски дружества които източват здравната каса и "кръвта" на Българина!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Съгласен!Почнал от Караулката на ДС, обаче!!!Да не забравим началото на шеметната кариера ХА ХА

Спонсорирани публикации