Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати

"Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път"
26 юли 2020 12:05, Ния Христова
146
Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати
Снимка: БГНЕС
"В момента протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито една политическа сила. Има такива опити, но може и да се стигне до изненада. Каква ще бъде тя – предстои да видим". Това заяви експертът по националната сигурност ген.-майор проф. Румен Ралчев в ефира на NOVA.
 
"Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път. Наблюдава се едно осъзнаване. Отделен въпрос е, че според определени анализатори има хора, които водят протеста. Ако някой обаче каже, че той може да управлява тълпата, то той лъже", каза още той.
Още по темата
 
"Няма гаранция, че натрупаната енергия на протеста в един момент няма да ескалира. Каквито и условности да се поставят от едната и от другата страна, винаги може в даден момент един определен субект да направи грешна преценка и това да катализира енергията на цялата тълпа", посочи Ралчев.
 
Според него в един момент протестиращите могат да се увлекат в една или друга посока, а това да доведе до фатални последици.
 
"Не трябва винаги да се счита, че полицията е краен арбитър. Време е да се започнат разширени разговори, защото неминуемо ще се стигне до сблъсък", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 109Светът ще се управлява от разум без сетива. Стотици хиляди животни ще изчезнат. Ще има битка между лидера на Юга и лидера на Севера. Ще победи Северът. Народите ще бъдат в подчинено положение, но няма го осъзнават, ще пишат песни, ще пеят и ще се веселят. Ще се опомнят много късно, когато стане пълно числото на четирите седмици. Климатът ще се промени тотално.Справка: Нострадамус.
104
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма кого да яхат, щото протестите отекоха...
103
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но, бяха яхнати, от БСП/Радев.
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упс, 1984г., сгрешка.Единственото, което можете да направите, е да имате деца с тайната надежда, че от тях ще се пръкне някой Нео, който ще победи Матрицата да следващия Рестарт на играта.Аз съм пас, тази игра свършва с мен.
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И все пак за да не ви плаша,Следва нещо като комунизъм т.е Светът ще се управлява от евреи и техните наместници,Ще има планова икономика т.е.Всяка област ще работи каквото е определено,Местните ще работят каквото е определено, а ако някой надскочи нивото си в правилната посока, ще може да се издигне до наместник.За справка:Джордж Оруел 1884г.
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми да обложат богатите олигарси с нормални данъци,като в европейските държави,за да има за инвестиции в хората и в български бизнес и производство!А не, да не дават рафтове за малкото българска продукция, от егоизъм!А у нас данъците на богатите са нищожни и дори са по-ниски от данъците на бедните хора и хора на заплати,за бедните няма необлагаем минимум,плащат 10% плюс осигуровки,а богатите милионери плащат 4,7% данък,това не е нормално!
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става дума за интересите на други етносиЗа управлението на света от други организации.Става въпрос за контрол над съзнанието на масите.Може да не ви се вярва, но ЕС са светлите сили.Този път срещу светлите сили са всички:САЩ, Англия, БРИКС като Китай е по-голям от всички Да не пропуснем Русия и дивия трети свят.Европа е люлката на цивилизацията такава, каквато я познаваме днес.Следва див, раздиран от интереси на групировки свят в преход към глобализъм.Жертвите ще са цели нации.
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА ЗАПОЧВАМЕ ДА ГАДАЕМ КОЙ Е СЛЕДВАЩИЯТ ЧЕРВЕН КРАДЕЦ- КАЗВАЙТЕ...
97
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРЕПА И ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ МЯТАТ ТЪЛПАТА ЗАЩОТО ГИ Е СТРАХ ОТ КАСКЕТА ДА НЕ ПРИБЕРЕ ОТКРАДНАТОТО ОТ НАРОДА- А ТОВА ЩЕ СТАНЕ ДО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.
96
2
 
2
 
! Отговори
4epa преди 3 години
АМА МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ КАТО ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ !!!!!!!!!!!!!!!
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мили сънародници, В политиката има цикли: 20-30 годишните и 100 годишните са най-важните.Те съответстват на естествения житейски човешки цикъл и всяко общество, което "изяжда" децата си като нашето,Общество, което не образова децата си, ПРОДАВА ГИ най-ценните, най-можещите за пари в други общества,такова общество е обречено на асимилиране от други по-жизнени етноси.
94
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Балъци по митингите на площадите-тях винаги ще ги има".Една история за Мутриленд,За подземното минало на БКП, ДС иГЕНЕРАЛИТЕ.ЗА СИНДЕРИОНА,ЗА 103 БЪЛГАРИ ПОЛУЧИЛИ КУФАРЧЕТА С ПО 100 МИЛИОНА ЛЕВА,АНАРХИЯТА НА ПРЕХОДА,АНДРЕЙ ЛУКАНОВ,ГЕН.ЛЮБЕН ГОЦЕВ,1993г.-битката между борци и каратисти за преразпределение на територии,Контрабанда на дрога, оръжие, петрол, Югославската война и дойде време отново за преразпределение на територии.
93
3
 
11
 
! Отговори
А бе, г-н професор, преди 3 години
Ти да не си от някогашното АОНСУ?Какво могат да направят 10-20 "протестиращи някъдев провинцията или 100-200 платени "протестъри" в столицата, съпроводени в най-най-добрия случай от 10 пъти повече сеирджии и безделници, дошли за развлечение?От "протести" като сегашния може да пламне искра само ако някой задкулисен режисьор прати там добре подготвени кадри, учили как да създават размирици. Но дори и в такава ситуация до всенародно въстание няма да се стигне. Народът помъдря и може да прецени.
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задавам си въпроса дали Цветан Василев, Цветан Цветанов, Васил Божков, Ивайло Христов не са масони?
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко се притеснявам от комбинацията убиец, масон от НСО.НИЩО ДОБРО НЯМА В МАСОНСТВОТО!Те не са демократично избраема организация,няма прозрачност в действията и обвързаностите им, не носят отговорност пред обществото иВСЪЩНОСТ ТЕ СА СВЕТОВНАТА МАФИЯ!
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе съм масон,но не мисля,че са зло,както се опитваш да ги представиш,да ,те извършват и благотворителна дейност в България и помагат на хора.Те веднага се разграничиха от убиеца на Марангозова.Но ДАНС е пазил Марангозова около 2 години,защо са премахнали охраната и? А след това е имало хора с Марангозова,които са били постоянно с нея 24 часово,за да я използват и за не избяга,взели са и дори жилището,тази прекрасна млада жена си отиде за нищо.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УБО.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е бизнесът на този масон?Ясно е, че е от партия ГОРД, но нищо не намирам в мрежата за бизнеса му?
87
9
 
2
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
До Калеко АлекоСкоро ще ви накарам един на друг да си изядете фекалиите, за останалото не бери грижа;))) Важното е да ви се услади чорбата от фекалийната яма;)))
86
1
 
7
 
! Отговори
истината преди 3 години
80% от протестиращите са"спинозни",спокойно,не съм го казал АЗ,каза го гурото на БСП Антон Кутев,цитирам:младите БСП-ари са наследниците на старите,на борците против фашизъмъ и капита лизЪмЪТ,наследниците защитават парите на отците си ограбени от народа,замислете се защо искат и оставката на най-работещия главен прокурор от 30 год....другите 20% са наркомани които за една доза са готови на всичко.

Спонсорирани публикации