Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати

"Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път"
26 юли 2020 12:05, Ния Христова
146
Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати
Снимка: БГНЕС
"В момента протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито една политическа сила. Има такива опити, но може и да се стигне до изненада. Каква ще бъде тя – предстои да видим". Това заяви експертът по националната сигурност ген.-майор проф. Румен Ралчев в ефира на NOVA.
 
"Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път. Наблюдава се едно осъзнаване. Отделен въпрос е, че според определени анализатори има хора, които водят протеста. Ако някой обаче каже, че той може да управлява тълпата, то той лъже", каза още той.
Още по темата
 
"Няма гаранция, че натрупаната енергия на протеста в един момент няма да ескалира. Каквито и условности да се поставят от едната и от другата страна, винаги може в даден момент един определен субект да направи грешна преценка и това да катализира енергията на цялата тълпа", посочи Ралчев.
 
Според него в един момент протестиращите могат да се увлекат в една или друга посока, а това да доведе до фатални последици.
 
"Не трябва винаги да се счита, че полицията е краен арбитър. Време е да се започнат разширени разговори, защото неминуемо ще се стигне до сблъсък", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
3
 
! Отговори
Целия този преди 3 години
Театър е толкова очевидно с крайно неестествените си и *** искания че се води от задкулисието че чак е гадно. Защо трябва да ни занимават с техните проблеми. Като дойдат избори да плащат където трябва да си прегризват гушите и да продължаваме.
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо го дават въобще по телевизията да спрат да ги дават е по добре да хвърлят домати и тоалетна хартия е пълна простотия или да блокирват улиците по добре да се махат тази хукигани това не е протест а хулиганщината
43
6
 
5
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Другари то и на коча мъдетата се клатят ама не падат на дайте се!
42
3
 
4
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Професоре, на коя червена партийна организация си партиен секретар? Ти явно си професор по марксизъм -ленинизъм ! Приказчиците за яхане и протестиращи са за червените бабички! Твоите протестиращи скачат според тоягата, но още никой не я е извади. Но ще се намери такъв и тогава и Пирогов няма да ти помогне ! Бегай в Русия, *** !
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, африканци! Ваши лидери още не паднали от палма? Нали уж направите пряка демокрация, защо само ходите напред-назад по улица?
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 65Шестесет и петица, не се излагай!Мислиш, че тези имат мозъци и морал?
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял Народ е срещу мутрите и ако ГЕРБ, Патриоти, ДПС излезнат на протест срещу мутрите, сигурно ще има бой !
38
2
 
4
 
! Отговори
Много ми е интересно преди 3 години
как и кога офицерът от запаса Ралчев(пенсиониран като полковник)станагенерал.И то не бригаден генерал(следващото след полковник звание),анаправо генерал-майор.Кой произвежда пенсионери(освен Господ в райскитевойски)?Лансираха го в една телевизия като генерал.Проверих в Уикипедия-полковник.След време пак проверих-вече генерал.Това става с президентскиуказ.Кога РР е произвел Ралчев?Или се е произвел сам?Нищо лошо срещучовека освен скрито-покритите номера,масонски или не-без значение.
37
7
 
5
 
! Отговори
65 преди 3 години
Незнам дали са яхнати, или прекарани ама вместо да хвърлят домати ,и пъдпъдъчи яйца ,да бяха ги дарили на някой дом за деца .Или дом за възрастни,на които пенсиите и спестяванията бяха изнесени.Грехота е да се хвърля храна,ако ще и да са най -правите в своя протест
36
6
 
1
 
! Отговори
ПиснА ми преди 3 години
Тия да се яхат по площадите. То си стана като в порнофилм, па и по телевизията ги дават и разни ги интервюират дали им е кеф.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е,на една празна кратуна да й се вкара нужното сиво вещество,за да не се стигне до братоубийствен сблъсък.Десет години идиотска кражба стига.Държавата се изпразни от млади работни българи,които поеха към нормалните държави,за да живеят те и децата им,нормален и спокоен живот.Гешев,какво става с милионите евро в чекмеджето на началника ти и кюлчетата злато върху него.Ти ни правиш на луди и ***,но това ще те завлече в канализацията.Народа вижда,как сменяш аршините.Ще му писне най после.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 - "Когато един човек от службите каже"ОТ КОИ СЛУЖБИ БЕ ЕДИНИЦА? (не питам дали е човек (може нещо по-възвишено))
33
4
 
3
 
! Отговори
Виж сега преди 3 години
Какъв професор си, не те знам?Но всички протести досега са били ЯХАНИ.
32
2
 
2
 
! Отговори
на пенсия преди 3 години
неадекватните професори да излязат на пенсия и да не объркват хората.Професор това е равно на закостенелост и глупост извън техните тесни въпроси които уж решават.Познавам няколко професори и те са толкова не адекватни че не знам как не забравят да пият вода.Нали виждате и на какво ниво е образованието ни от тия професори. Затова и ходят да следват хората на запад щото тия тука само глупости говорят.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да бъдат яхнати, защото това са хора които не правят кавали на комунизогеберасточенгесарски потомствени некадърници. Още десетина процента от прокудените българи да се върнат и това ще бъде краят на тикви, суджуци, глигани, соколи. Те за това треска ги тресе и изглеждат като преяли с развалени миди, без да има тоалетна наоколо. Единия под карантина, другия в отпуск, третия забягнал, изпокриха се като мишоци.
30
4
 
3
 
! Отговори
ГербоТрол преди 3 години
Ще внеса законопроект за закриване на всички Ууу.заведения, в които подобни твари могат да бъдат проЦесори.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специалист по сигурност? Руското посолство вече е почнало и дипломи да раздава явно.
28
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Те ВЕЧЕ са яхнати (да не говорим за платените, те направо са впрегнати).Когато един човек от службите каже такава очевидна лъжа, човек трябва да се запита защо.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиии сииинай-големия професоринженер, полковник, доктоорможе би и генерааал.
26
6
 
5
 
! Отговори
да бе не могат преди 3 години
Протеста е вече яхнат.Затова протеста не може да излъчи нито едно смислено послание освен оставка защото е яхнат и на старите без някакъв просперитет и играчи в политиката им е удобно това. Това е протест на стани да седна.Това си личи и от различни политечески емисари в протеста които тихомълком работят защото ги е страх да застанат с открито лице. Тези бездарни политици разчитат да поне мъничко да станат известни с редки включвания и да навредят на управляващите като им намалят електората

Спонсорирани публикации