Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати

"Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път"
26 юли 2020 12:05, Ния Христова
146
Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати
Снимка: БГНЕС
"В момента протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито една политическа сила. Има такива опити, но може и да се стигне до изненада. Каква ще бъде тя – предстои да видим". Това заяви експертът по националната сигурност ген.-майор проф. Румен Ралчев в ефира на NOVA.
 
"Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път. Наблюдава се едно осъзнаване. Отделен въпрос е, че според определени анализатори има хора, които водят протеста. Ако някой обаче каже, че той може да управлява тълпата, то той лъже", каза още той.
Още по темата
 
"Няма гаранция, че натрупаната енергия на протеста в един момент няма да ескалира. Каквито и условности да се поставят от едната и от другата страна, винаги може в даден момент един определен субект да направи грешна преценка и това да катализира енергията на цялата тълпа", посочи Ралчев.
 
Според него в един момент протестиращите могат да се увлекат в една или друга посока, а това да доведе до фатални последици.
 
"Не трябва винаги да се счита, че полицията е краен арбитър. Време е да се започнат разширени разговори, защото неминуемо ще се стигне до сблъсък", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой смятал ли е с колко МИЛИАРДИ краля-слънце е задлъжнил България и нашите деца до момента? Смятам, че правителството му е пълно с некадърници, послушковци, ласкатели на егото му, предатели на националния интерес, крадци, детеубийци (Московски с трагедията на Боровец, Москов с аферата с турския Пентаксим), синчета на наглеци като Лъчо мозъка и олигарси. Дотегна на всички и е време да си ходи!
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 67Черепа не пише Конституция, а я преписва заедно с Фигуранта тази на Путин.Те толкова акъл нямат.Нали Фигуранта е чел само Устава на БНА, но и той е зделан по руски образец.
63
0
 
4
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Наивник !
62
1
 
2
 
! Отговори
Божков преди 3 години
Бах..., кой ти каза.. !
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен46 ЗАКЪСНЯЛ СИ- ПРОТЕСТЪТ Е НА ВАСЕТО ЧЕРЕПА, ДЕТО НЯМА ДА ДАВА НА ТАА ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА НИТО СТИНКА...СИГА ПИШЕ КОНСТИТУЦИЯ И РЕЖЕ ПРАВОМОЩИЯ НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР КАТО НА ПРЕЗИДЕНТА- ФИГУРАНТ И СИ МЯТА ТЪЛПАТА...ВИЖ КОИ СА МУ СЪРАТНИЦИ ДА ДЕЛЯТ МИЛИАРДИ...
60
6
 
7
 
! Отговори
кой го яхнал преди 3 години
Протеста е яхнат от президентството и гравитиращи около него партии и хора.Протеста е за да се прикрият нередности в президентството.
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де юре Фигуранта вика "Мутрите вън", но де факто е техен защитник.за справка: никаква реакция от негова страна по изгонването на Черепа вън.Вместо да награди Гешев с медал за тази заслуга, той му иска оставката !
58
3
 
2
 
! Отговори
за първи преди 3 години
До Анонимен 61път разбирам , че работата на главният прокурор е да гони престъпници от държавата...все си мисля , че трябва да ги подвежда под отговорност и да ги вкара в затвора. а контрапротеста за гого ще е ...поддръжка на горанов ,че остави едни 700 млн. даници да не се платят на бюджета и си прибра с боко процента?? и кой ще дойде на контрапротеста...само държавните служители и учителите чиито гласове боко купува с нашите пари постоянно вдигайки им заплатите за лоша работа ??
57
4
 
6
 
! Отговори
импотентен протест преди 3 години
протеста е импотентен. Протеста не може да роди нищо освен лозунги. С лозунги държава не се прави. Протеста не вижда какво трябва да стане след оставките или след изборите и ВСИЧКО ЩЕ СИ БЪДЕ ПО СТАРОМУ СЛЕД ИЗБОРИТЕ.
56
2
 
2
 
! Отговори
за съжаление преди 3 години
ние нямаме гражданско общество. протестират няма и 0,01% от населението...другите си траят стиснали дребните привилегии облаги...трохичките които им подхвърлят политиците за това , че ги избират. както и през турското робство вместо да се вдигне целият народ той е спал и е чакал отделни чети да се бият за свободата му. ние реалноне искаме промяна заради това и оставихме бившшите комунисти и ДС да извършат прехода както на тях им е изгодно
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не одобрявам, че Управляващите не разрешават контра протест, за да не станели размирици.По този начин само червената Мафия се представя за борец срещу "Мутрите", а същевременно иска оставката на Гешев - човека който изгони една от най-емблематичните мутри - Черепа.И като отбележиме факта, че "протеста" беше инициран от Фигуранта изпълняващ длъжността президент, когато той посегна на неговото котило от мутри стана ясно, че те не са за "Мутрите вън", а защитават мутрите.Легенда: Радев = жалка
54
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект за протеста!Оставка на мутрите!Оставка на Каскетчето!
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте и си правете изводи какъв професор по нищология и бивш охранител и ченге дава акъл на хората от някаква масонска ложа най вероятно Руското - КГБ. Това ни е Държавата и хората.
52
4
 
2
 
! Отговори
Синдикатите преди 3 години
Ще се включат когато им се плати достатъчно. Толкова тъпо не ми е било откакто Левски стана професионален футболен клуб а болниците търговски другества
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ПРОФЕСОРА" ДА ПОСЕТИ ТЪРНОВО ДА ВИДИ МЯСТОТО КЪДЕТО БЪЛГАРСКИЯ ЦАР КАЛОЯН Е ИЗРАЗИЛ СВОЕТО МНЕНИЕ ЗА ЛАТИНСКИТЕ РИЦАРИ.
50
1
 
4
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
""Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път""Никога не е имало гражданско общество .В първите години на "необратимите ,демократични" промени имаше една мантра,"по-малко държава,обществените организации ще изземат функциите на държавата "Смешно,глупаво и провокативно ,прокарващо чужди антибългарски интереси.Държавата с нейните структури гарантира сигурността на държавата,както и на гражданите.Най-ежедневното-къде ще са гражданските структури при бедствия,аварии ,както промишл
49
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 36"От кои служби?"От тия, в които си е добил званията.
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината , е че арестуваните и разследвани олигарси на БКП-БСП сега плащат милиони от откраднатите пари за тези протести. Нямаше никаква социално-икономическа причина за недоволство иначе и синдикатите щеше да се включат.
47
1
 
1
 
! Отговори
65 преди 3 години
До 44- ами прав си,то комунистите не вярват в нищо. Не хора, а желязо
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя и червена бабичка не може да яхне, ЗА ДА БЪДА ЧЕСТЕН - И АЗ НЯМА ДА МОГА!

Спонсорирани публикации