Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати

"Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път"
26 юли 2020 12:05, Ния Христова
146
Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати
Снимка: БГНЕС
"В момента протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито една политическа сила. Има такива опити, но може и да се стигне до изненада. Каква ще бъде тя – предстои да видим". Това заяви експертът по националната сигурност ген.-майор проф. Румен Ралчев в ефира на NOVA.
 
"Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път. Наблюдава се едно осъзнаване. Отделен въпрос е, че според определени анализатори има хора, които водят протеста. Ако някой обаче каже, че той може да управлява тълпата, то той лъже", каза още той.
Още по темата
 
"Няма гаранция, че натрупаната енергия на протеста в един момент няма да ескалира. Каквито и условности да се поставят от едната и от другата страна, винаги може в даден момент един определен субект да направи грешна преценка и това да катализира енергията на цялата тълпа", посочи Ралчев.
 
Според него в един момент протестиращите могат да се увлекат в една или друга посока, а това да доведе до фатални последици.
 
"Не трябва винаги да се счита, че полицията е краен арбитър. Време е да се започнат разширени разговори, защото неминуемо ще се стигне до сблъсък", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРУГАРЮ РАЛЧЕВ ТОЗИ ПЪТ ПОЗНАХТЕ. ПРОТЕСТА НЯМА ДА БЪДЕ ЯХНАТ ОТ ВАС И ПОДОБНИТЕ ВИ.
24
7
 
5
 
! Отговори
Антифуражка преди 3 години
Е това не пречи на зеления чорап Радев да опитва. Не съм фен на Бойко, но и не искам на протеста да излиза този, вдигнал юмруче, да ме гали по главата!
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените академици продължават да се яхат, наистина трябват промени ...
22
7
 
3
 
! Отговори
опетков преди 3 години
Псевдо милиционеро-професори правят псевдо "анализи". А протестът е смешен, та дори жалък опит за демонстрация на някакво уж гражданско общество. Подклаждани от един смехотворен бивш генерал с огромно его, нулев политически опит, марионетка на една вражеска нам държава. Страна на абсурдите. Както е казал поетът: "свестните у нас считат за луди...". Кого защитавате, "протестанти"? Неговото гнезденце на евтини предатели, продавачи на държавни тайни.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божидар Димитров, лека му пръст, беше истински патриот и срам имаше. Никога не се накичи с титла професор, не си купи такава. Викаха му професор от уважение само.
20
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те вече са. Нито имат списък с конкретни искания, нито имат излъчено представителство, нито имат идея с какво ще заменят управлението на ББ. Всичко е пунта мара за наивници.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСКАТА ХИБРИДНА МАШИНА ДА ПРЕСТАНЕ ДА КРАДЕ ОТ ЗАПАДА И ДА СИ СЪЗДАДЕ СОБСТВЕНИ РИЦАРСКИ ОРДЕНИ С КОИТО ДА КИЧИ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ХАХАХА РИЦАРИ ПУТИНИЕРИ НАПРИМЕРИ
18
5
 
3
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Много добре знае КОЙ го е фанал за звънчетата, затова си трае и договаря условията, а празноглавците викат по площадите щот са много умни а не виждат по далеч от носа си. Някои хора ще станат още по богати ама глупаците не знаят че за това те ще платят
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да чуят моми и момципо сборове и по седенкии по протестиКакви е рицари правилаправила, прави и до днеснашата народна милицияКакви е професори хранилахранила, храни и до днеснашата земя хубава
16
5
 
2
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙ Долу създателите на мафията БКП-БСП.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама много тамплиери в тая държава бря, много бря, трябва един Филип Хубави..
14
7
 
2
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До САМО ФАКТИ Спокойно можеш да си кръстиш ника : "само лъжи". БСП не само не остави 3 млрд излишък, ами прецака ББ-1 като повиши пенсиите и трябваше да търси пари за да ги плати. И вместо да вземе външен заем, взе пари от резерва на НЗОК, които пари пак бяха от бюджета на държавата. Орешарски набълбука държавата с фалита на КТБ и пак трябваше да се вземе заем, за да се закърпи положението. При Станишев вярно имаше 3 години излишъци, които той раздаде на близки фирми и не остави грам резерв.
13
4
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА ЩЕ ИМА преди 3 години
КОГАТО ДОЙДЕ, ЦЯЛОТО ГЕРБ ЩЕ СТАНЕ НАЙ-ПРЕЗИРАНАТА ПАРТИЯ ЗА ДЕН, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗАВИСИМИ ОТ БОЙКО ЩЕ СЕ ЮРНАТ ДА СИ СПАСЯВАТ КОЖАТА, ТАКА КАКТО ДАРИТКОВА БЯГАШЕ, КЪСАЙКИ ОГРАДИТЕ НА ХОРАТА СЪС ЗЪБИ, ДОСУЩ КАТО ДИВО ПРАСЕ.
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОБРЕ ЧЕ Е НАТО И САЩ ДА ПАЗЯТ БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО КАТО ГЛЕДАМ КАКВИ ПЪРВОБИТНИ РУСОФИЛСКИ БКП ТИПОВЕ ИЗЛИЗАТ НАПРАВО МОЖЕ ДА МУ СЕ ПРИГАДИ НА ЧОВЕК.
11
7
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
ДРУГАРИ ДА ИЗПЪЛНИМ ЗАВЕТА НА ЖИВКОВ-ВИДЕНОВ-НИНОВА!"Всеки неграмотен милиционер професор, всеки комунисти два"ДА ПРЕБЪДЕ НЕГРАМОТНОСТТА-СОЦИАЛИЗМА-ПРИМИТИВИЗМА!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали пък премиерът Бойко Борисов не си мисли, че корабът на властта като същински Ноев ковчег ще се носи по вълните на гражданското неподчинение - и когато стихне, той и "герберите" Му ще слязат на твърда земя? За да правят избориЕдва ли такъв ще е краят на историята. Не само защото протестите няма да спрат - още повече след ремонта на кабинета, който им вля бензин. Но и заради отмъщението на ДПС, което няма да закъснее.ДПС едва ли ще простят
9
9
 
9
 
! Отговори
бмв преди 3 години
Напротив, протестиращите са яхнати от руската и българската мафия - Радев и Божков.Това не е протест, а метеж.
8
5
 
2
 
! Отговори
Явяват се обаче преди 3 години
Ездачи които биват замервани от симпатизанти на други ездачи. За сега кукловодите обаче гледат да няма напрежение че и без друго е доста рехаво. Истинската касапница ще е след оставката
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пусти русофили, станали патриотиа милиционери, все тамплиери хахаха
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народната милиция само рицари била правила бря, все тамплиери хахаха

Спонсорирани публикации