КНСБ изчисли: 2504 лв. издръжката на четиричленно домакинство

Издръжката леко поевтиняла, но храната става все по-скъпа
Обновена: 28 юли 2020 11:28 | 28 юли 2020 11:18, Веселина Йорданова
119
КНСБ изчисли: 2504 лв. издръжката на четиричленно домакинство
Снимка: БГНЕС

626 лв. е издръжката за живот на лице от домакинство през второто тримесечие на годината, изчисли КНСБ.

Така към края на юни тя е 2504 лева за семейство от двама работещи и две деца. Отчита се лек спад с около 3 лв. на човек спрямо декември или общо с около 13 лв.

Още по темата
Основната причина е намалението на цената на газа, обяви лидерът на синдиката Пламен Димитров. По тази причина при нехранителните стоки има намаление на цените средно от 2.8%.

При хранителните стоки обаче издръжката продължава да нараства - с 5.9% за едногодишен период и това е най-високият ръст в последните 7 години. Причините са нарастване на цените на хляба и зърнените храни с 3.6% на годишна база, на месо с 11%, захар с 6.8% и др.

Животът на бедните домакинства повече поскъпва и те повече обедняват, тъй като това е голямо перо в техния бюджет, посочиха от синдиката.

Около 2 млн. българи продължават да живеят под прага на бедност, от които 1.2 млн. са пенсионери.  Само над 1/3 от домакинствата са над издръжката на живота, според данните на КНСБ.

Този пакет е вторият текущ пакет, не е последният. Така Димитров коментира социално-икономическите мерки, които правителството обяви.

Според него още в ранната есен през септември ще трябва да се решат редица нужди, които остават, когато стане ясно и в какъв обем е целевият пакет за възстановявне, предвиден от Европа.

Като цяло от синдиката подкрепиха обявените социални мерки, особено помощта за пенсионерите, която ще бъде по 50 лв. за 3 месеца.

КНСБ ще продължи да иска разширяване на обхвата на целевото подпомагане за отоплителния сезон, както и допълнителен отпуск за родителите по време на пандемия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: кнсбИздръжка на живот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
8
 
! Отговори
1000 преди 3 години
До Анонимен 901000 лв на месец на ученик е пълна глупост, разбира се. Не се купуват всеки месец обувки, дрехи, учебници, помагала, тетрадки. Интернет е разход за цялото семейство, закуска се яде вкъщи. Киното може да не е всяка седмица.
77
0
 
10
 
! Отговори
БХК преди 3 години
нека цялото КНСБ, Подкрепа и парламента и всички министерски експерти и министри и президента и т.н. да си хранят четиричленните семейства с толкова пари. Ще живеят като "Аскети", ама за една година ще свикнат. Пеевски с половината, да поотслабне малко. Да не претовари здравната система, а парата от корупционните сделки да ги дари пак на здравеопазването. След 12 месеца така, ще си поговорим отново кое и как и колко струва издръжката.
76
7
 
7
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Може да се "свие" семейството за по 600лв. на човек, на месец, но ...ако сумата е само за храна и, ако са вегетарианци.т.н. А режийни - ток, вода, парно, комуникации, дрехи, хигиена и т.н. ?Ок.4000лв. са реално разходите на 4-членно семейство с две непълнолетни деца, учещи в държавни училища, без отпускане (почивки, глезотийки...и пр.). Ама така живее ли се ?!
75
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
По цял свят синдикатите са вътре в мафията.Та и у нас е същото.
74
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По 600 лв на човек при 4- членно семейство ????Вие на коя планета живеете драги изчислители от КНСБ?Само двама ученици в семейството имат разходи по 1000 лв на месец-пътни , закуски , учебници , помагала , Интернет , дрехи , бельо, сапуни , перилни препарати , тетрадки , обувки ,тениски , екипи ,моливи , химикалки , помощни материали ,поне веднъж седмично- кино , театър..още 100 неща мога да изброя тия от КНСБ явно са на заплата при бат Боко..децата дори малкия да носи неща от баткото -
73
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 3 години
Оправерте на хората заплатите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
72
1
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
И като са го изчислили та кво? Те всяка година изчисляват, после хората се жалват а тия маймуни долни се крият. Айде организирайте браншовете срещу работодателите. Не 20 човека да протестират тук, 30 там. Искам КНСБ веднъж да кажат айде пичове всички медицински сестри утре не се явяват на работа. После всички инженери без значение в коя сфера, после всички строители, после всички водопроводчици и прочие. Да видим мафията колко време може да изкара без да има кой да работи. Ама КНСБ СА мафията!
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре са млъкнат и да ги няма!
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, ама това са си 320 евро.В някои държави от ЕС изработват толкова за един ден !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАС СТАТИСТИКИТЕ НИТО НИ ХРАНЯТ, НИТО НИ ТОПЛЯТ!!!
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако татко беше жив, щеше да ви тегли благословията.
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
626 лева им е сметката за една вечеря на : богоизбраните!!!
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мизерабълскка теория....
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез са луди.
64
0
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
626 лева на човек е само за семейство от двама възрастни и две деца. При семейство от един или двама възрастни е много повече. Повече е и за семейство от двама възрастни и едно дете. Има разлика и когато възрастният е пенсионер или работещ. Вариантите са много и при всеки от тях сумата за издръжката на един човек от домакинството е различна.
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
PLS like!
62
0
 
10
 
! Отговори
до синдикатите преди 3 години
Не НИ забърквайте статистики. моля!А МЕРКИ, ЗА ДА НЕ СМЕ ПОД ЧЕРТАТА НА МИНИМУМА!!!
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При середна за провинцията заплата от 600-700 лева ... не знам ...
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДимек 3226 лева и усимдисе и осем стутинки ... ваййййй! Много !
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 72Недей знамного. 270 лева беше добра заплата, ама пустите му популисти в тоя ГЕРБ го вдигнаха ..